ciociahela - authentic materials

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

ciociahela - authentic materials

Postautor: licencjat -metodyka -help » 25 lut 2008, 19:45

Witam
Pisze prace na temat uż…ycia authentic materials w nauczaniu vocabulary w high school. Zabrałam sie własnie za pisanie planu - jednak jakos za bardzo nie mam pomysłu na to, jak ma wygladać plan takiej pracy. Chodzi mi o to co powinno byc zawarte w poszczególnych rozdzialach i researchu. Przeczytaklam kilka wczesniejszych postów z uzyciem authentic materials- jednak nie pomogly mi one za bardzo :beksa:
Czy pomógłby mi ktos naszkicowac plan takiej pracy (moze Xeo :prosi: ) :wstydnis:
licencjat -metodyka -help

Re: ciociahela - authentic materials

Postautor: xeo » 25 lut 2008, 20:07

xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: licencjat -metodyka -help » 25 lut 2008, 20:41

tak - juz czytałam ten plan - i wiem ze strony teoretycznej jak to ma wyglądać, jednak i tak nie wiem jak mam sie za to zabrac w praktyce. Czy móglbys rozpisać mi mniej wiecej taki plan - tak wlasnie jak mojej kolezance collin, :prosi:

Postautor: licencjat -metodyka -help » 25 lut 2008, 20:43

wtedy miałabym juz sie czegoś zaczepic i jakos to dopracowac ;)

Postautor: licencjat -metodyka -help » 26 lut 2008, 12:33

Czy takie rozdzialy bylyby dobre do tej pracy ? - zmienialam vocabulary na reading :)
1. Why learning reading is so important ?

2. The role of using authentic materials in teaching foreign languages

3. Characteristic of teenagers

Tylko nie wiem czy nie powinnam umiescic czegos takiego jak połaczenie 1 i 2 rozdzialu czyli jak to faktycznie te authentic materials affect reading

Xeo czy móglbys mi cos doradzic ? :wstydnis:

Postautor: xeo » 26 lut 2008, 17:53

Jakie znowu rozdziały ? Rozdział teoretyczny jest jeden (o ile promotor nie powie inaczej).

Czy takie rozdzialy bylyby dobre do tej pracy ?

Oczywiście, ż…e... nie. Zbyt ogólnie i za mało, o wiele za mało. Musisz napisać WSZYSTKO na temat nauczania readingu, od tego w ogóle zaczynasz i potem dorzucasz do tego authentic materials. Otwórz sobie jakieś książ…ki na temat "teaching reading" i popatrz na spis treści, właśnie tak ma wyglądać Twój rozdział teoretyczny, oczywiście okrojony treściowo na potrzeby pracy.

Masz w prezencie, tylko plagiatu nie popełnij
http://www.ibe.unesco.org/publications/ ... rac12e.pdf
Zobacz sobie jak moż…na wstęp napisać, co moż…e się w takiej pracy znaleźć itp. Musisz pozbierać takie "spisy treści" i skomponować swój rozdział teoretyczny. Jak nie poczytasz na ten temat to nie ruszysz z miejsca.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: licencjat -metodyka -help » 02 mar 2008, 22:49

dzieki xeo
jestes naprawde nieoceniony :przytul:

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 4:49

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken