Praca lic. z językoznastwa - grammar in English headlines

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Praca lic. z językoznastwa - grammar in English headlines

Postautor: shioban » 02 mar 2008, 14:10

Proszę o pomoc!
Mam napisać pracę licencjacką z językoznastwa na temat: "Grammar in English headlines" , nie wiem od czego powinnam zacząć, co pisać w poszczególnych chapterach, z jakiej literatury korzystać, proszę o Wasze sugestie...
pozdrawiam
shioban

Re: Praca lic. z językoznastwa - grammar in English headlines

Postautor: xeo » 29 mar 2008, 0:22

Wszystko na temat headlines (co to jest, czym to się charakteryzuje, po co to jest, gdzie to występuje, skąd to się wzięło i czemu to służ…y), potem wszystko na temat gramatyki w headlines, lista książ…ek na ten temat jest w linku poniż…ej, do wyboru, do koloru:
http://books.google.pl/books?q=grammar+ ... 85%C5%BCki
+ oczywiście google http://tiny.pl/4jwp
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 30 lis 2010, 23:35

witam :) również… będę pisał pracę licencjacką o "grammar in english headlines", tylko czy ktoś ma jakiś pomysł na konkretne zagadnienie jeśli chodzi o część badawczą? bo teoretyczną no to wiadomo co tam musi być, ale w części badawczej nie bardzo wiem jak by to mogło wyglądać...czy poprostu przytaczać przykłady róż…nych form gramatycznych w nagłówkach róż…nych gazet, czasopism, czy na przykład porównać dwie gazety jakieś, np.: "The Times" i "Forbes", albo jakąś gazetę informacyjną i brukowiec dla porównania...
No i opisałbym funkcję gramatyki w takich headlines'ach, jaką spełniają.
Chyba, ż…e ktoś mógłby mi podsunąć lepszy pomysł, jak to opisać... :)

Z góry dziękuję za pomoc! :)
Gość

Postautor: Harryvard » 30 lis 2010, 23:38

to ja napisałem tego posta powyż…ej jako "gość"
za długo pisałem wiadomość i mnie wylogowało :p
Harryvard
newbie

Postautor: Milka900 » 18 mar 2016, 8:58

Zapraszam do niezbędnika na Facebooku w pisaniu pracy dyplomowej, tj. : https://www.facebook.com/Konsultacje-w- ... ych-oraz-tłumaczenia-w-języku-niemieckim-308675285831487/?fref=ts
Milka900
junior fellow

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 4:57

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken