gdzie na anglistykę ?

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

gdzie na anglistykę ?

Postautor: Gość » 30 kwie 2008, 22:22

Cześć,

Gdzie startujecie na anglistykę i dlaczego ? W ogóle jakie uczelnie polecacie ?

thx in advance
Gość

Re: gdzie na anglistykę ?

Postautor: girafka » 11 maja 2008, 20:11

Hm.. powiem tak :] wg rankingów wydziałów anglistyki (niestety nie podam Ci źródła, wiem to od moich wykładowców ale jest to pewne) najlepszy wydział anglistyki jest w Poznaniu :] drugi za nim jest W Lublinie na UMCSie - ja tu studiuje :] moge Ci powiedziec ze wg mnie poziom faktycznie jest dosc wysoki, a studia wiąż…ą się z duż…ą ilością pracy:] ale chyba warto...?? :)
Awatar użytkownika
girafka
newbie

Postautor: Gość » 12 maja 2008, 5:45

warto-o tyle, ż…e ani tytułu, ani wiedzy nikt Ci nie zabierze, moż…esz stracić wszystko, mogą Cię zdeptać do cna- ale tego nie zabierze Ci nikt!!!
UMCS w Lublinie to bardzo dobre wykształcenie :spoko: [/i]
Gość

Postautor: girafka » 12 maja 2008, 12:01

:] ha, dobrze wiedziec :] nie no ogolnie wiem ze wiedza jest i pozostanie moja, ale w chwili obecnej jestem w depresji naukowej :P ale ok, moga mnie zdeptac ale nie poddam sie!!:P
Awatar użytkownika
girafka
newbie

do Olsztyna

Postautor: gosc 77 » 10 cze 2008, 22:11

W północnej POlsce swoją mała tradycję ma NKJO. Będziesz miał dwa dyplomy NKJO i UW. To jest dobre połaczenie. Oczywiście bywa ci꿅ko, ale poziom zawsze warto trzymac. www.kolegiumjezykowe.edu.pl
gosc 77

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 6:24

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken