young learners - xeo your help is needed!

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

young learners - xeo your help is needed!

Postautor: Hamera » 28 gru 2009, 19:32

mam problem dotyczący mojej pracy mgr 'teaching grammar to young learners' - jestem w trakcie pisania - część teoretyczna już… napisałam ale nie bardzo teraz wiem jakie zagadnienie gramatyczne wybrać do badania i jakie wybrać narzędzie badawcze- ankiety chyba odpadają ze względu na wiek uczestników. W ogóle chyba się wkopałam z tą gramatyka+YOUNG LEARNERS :/ Utknęłam na maxa. XEO Bardzo proszę o pomoc. :prosi: :prosi:
Hamera
newbie

Re: young learners - xeo your help is needed!

Postautor: xeo » 29 gru 2009, 6:20

Najpierw zastanów się jakim problemem badawczym się chcesz zająć? Bo co to znaczy "nie wiem jakie zagadnienie gramatyczne wybrać do badania"? Co chcesz badaniem zagadnienia gramatycznego osiągnąć? Czemu to ma służ…yć? Podpowiem Ci trochę, zagadnienie gramatyczne moż…na wybrać np. przy badaniu typu porównanie dwóch róż…nych metod nauczania gramatyki, aby sprawdzić, która jest bardziej skuteczna. Wtedy jedna grupa jest uczona np. czasu Present Simple pierwszą metodą i druga grupa drugą metodą. Ale Ty niekoniecznie musisz badać metody, to moż…e być cokolwiek, zagadnienie gramatyczne moż…e nawet nie być potrzebne. To mogą być np. sposoby poprawiania błędów gramatycznych przez nauczyciela.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Re: young learners - xeo your help is needed!

Postautor: vlord » 14 cze 2022, 0:09

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken