Specjalizacje na UMCSie w Lublinie

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: Specjalizacje na UMCSie w Lublinie

Postautor: Visitor » 29 sie 2005, 14:11

Kiedys weszłam na strone UMCS w Lublinie i znalazłam taką tabelkę w której są wypisane punkty ECTS na filologii angielskiej. I w tej tabelce są wypisane przedmioty jakie są na poszczególnych semestrach. Zauważ…yłam, ż…e jest tam wypisana np. pedagogika a nie ma translatoryki. A słyszałam, ż…e na (lub po) 3 roku wybiera się specjalizacje i potem ma się odpowiednie przedmioty do tej specjalizacji. To jak jest z tym UMCSem? Czy tam też… wybiera się specjalizacje? Bardzo chce iść na UMCS ale chce być w przyszłości tłumaczką a nie nauczycielką. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi to wytłumaczył.
Visitor

Re: Specjalizacje na UMCSie w Lublinie

Postautor: Visitor » 29 sie 2005, 14:28

Niestety, studia filologiczne nie wystarczaja,by stac sie tlumaczem. Na filologii ang. pedagogika,psychologia, metodyka to przedmioty obowiazkowe. Konczac filologie zostaje sie automatycznie nauczycielem. Jesli chodzi o specjalizacje,mozna wybrac metodyke, literature ang. lub ameryk., czasem tez kulturoznastwo (na UMCS tak jest). Zeby zostac tlumaczem potrzebne sa dodatkowe studia dla tlumaczy. Np. Poznan oferuje takie.
Visitor