angielski medyczny w szkołach językowych

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

Re: angielski medyczny w szkołach językowych

Postautor: Visitor » 19 cze 2007, 17:44

Czy zna ktoś jakąś szkołę, w której uczą angielskiego medycznego o cenach w miarę przystępnych. A moż…e jest jakaś grupa uczących się aggielskiego ludzi, którzy chcieliby razem ze mną wziąć gdzieś prywatnie lekcje w tym temacie?
Visitor

angielski medyczny

Postautor: K@ » 27 lut 2008, 20:26

Witam

Kursów tego typu jest teraz duż…o i są niestety drogie - wykorzystuje się sytuację rynkową...:) Moż…esz wejść na grono, na forum np. Akademii Medycznej i zamieścić wiadomość, ż…e poszukujesz grupy osób zainteresowanej kursami ang. med....(lub wywiesić ogłoszenie na uczelni medycznej). Wielokrotnie spotykałam się z sytuacją, gdy studenci medycyny, albo lekarze danej specjalności tworzyli grupkę osób chcących, aby ktoś poprowadził im kurs pod kątem ich specjalizacji...i wówczas szukali sobie lektora, który taki kurs im przeprowadził. To najtańsze rozwiązanie. Wiem, bo sama jestem lektorem i prowadzę takie kursy. W razie pytań moż…esz mnie złapać na gadu: 1624660
K@

Postautor: NewSpeak.pl » 10 wrz 2008, 11:48

w Zielonej Gorze szkola jezykow obcych prowadzaca kursy Medical English jest np www.newspeak.pl
ceny zwykle do uzgodnienia - w zaleznosci od indywidualnego zlecenia szkolenia.
oczywiscie, sa one drozsze od kursow standardowych - wynika to z m.in. z malej ilosci na rynku kadry przygotowanej do nauczania jezyka medycznego oraz z nakladu pracy wkladanej w przygotowanie zajec, szczegolnie w przypadku lekcji w obrebie konkretnych specjalizacji medycznych.
NewSpeak.pl

Angielski medyczny w Rzeszowie

Postautor: Bucher » 12 wrz 2008, 15:45

W Rzeszowie tego typu kursy organizuje British School. Wiem, ż…e szkolą lekarzy, stomatologów i coś tak jeszcze.
Co do cen to nie jestem teraz pewien, ale w ubiegłym roku cenili to coś ok dwóch tysięcy. Wiem, ż…e było do przyjęcia.
Bucher

Postautor: jusmin » 16 wrz 2008, 7:33

Hej! Wiem, ż…e w Oxford Language Centre we Wrocku mają kursy specjalistycznego angielskiego. Bardzo fajne szkoła, spróbuj! Szkołą mieści się na ul.Sienkiewicza 32 w budynku Wyż…szej Szkoły Filologicznej.
Pozdrawiam
jusmin

Medyczny angielski w Poznaniu i przez Skype na odległość

Postautor: Marta Jones » 16 paź 2008, 21:35

Serdecznie zapraszam do Real Medical English. Zajęcia stacjonarne grupowe lub indywidualne w Poznaniu, lub na odległość dla ludzi z całego świata za pomocą Skype.
Ceny przystępne, zniż…ki dla studentów!!!
Zajęcia prowadzone są przez nativa z wieloletnim staż…em pracy w brytyjskiej służ…bie zdrowia, a zarazem to wykwalifikowany lektor angielskiego.
Zapraszam na strone internetową www.realmedicalenglish.com
Marta Jones

Prosze się skontakotwać pomozemy nieodplatnie

Postautor: Dominik090 » 21 paź 2008, 12:57

Witam w mojej szkole English Academy prowdzimy takie kursy mamy tez strone http://www.jezykangielski.org Proszę się ze mną skontakować pomogę Panu podeśle przystepne materiały do nauki.
Pozdrawiam[/url]
Dominik090

prosze sie skontakotwac pomozemy nieodplatnie

Postautor: Dominik090 » 21 paź 2008, 13:00

Witam w mojej szkole English Academy prowdzimy takie kursy mamy tez strone http://www.jezykangielski.org Proszę się ze mną skontakować pomogę Panu, podeśle przystepne materiały do nauki. Skontaktuje z naszym lektorem, który zajmuje sie tymi kursami biuro@jezykangielski.org
Pozdrawiam
Dominik090

Pomoż…emy Panu nieodpłatnie proszę o kontakt

Postautor: Dominik 090 » 21 paź 2008, 15:44

Nasza szkoła językowa prowadzi podobne kursy, proszę wejsc na nasz stronę http://www.jezykangielski.org i skontakotwac sie z nami moze byc rowniez przez mail biuro@jezykangielski.org . Podesle Panu bezplatnie materialy i skontaktuje z naszym lektorem, który prowadzi tego typu kursy w naszej szkole.

Pozdrawiam
Please keep me posted:)
Dominik 090

ang med

Postautor: WojtekPPP » 24 mar 2009, 22:16

Ja brałem udział w zajęciach organizowanych przez firmę MEDDEA. www.meddea.pl Z tego co wiem, to działają na terenie Warszawy i okolic i organizują kursy zwykłe i internetowe. Generalnie moż…na tam się dołączyć do jakiejś grupy jak nie masz takowej :)...są róż…ne, tematyczne i jakieś tam zwykłe, ogólne (taki ogólny medyczny). No i cóż…...mnie się podobało

Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu
WojtekPPP

Postautor: Gość » 05 mar 2010, 17:48

A ja zapraszam na nasze zajęcia z medical english osoby z Krakowa i Katowic. Na kursy za pośrednictwem Skype'a zapraszamy osoby z całej Polski. Organizujemy cykliczne, darmowe warsztaty językowe. Więcej informacji na stronie:

www.adelante.edu.pl

Bezpłatna lekcja próbna - sprawdź nas!
Gość

Medyczny angielski w Warszawie

Postautor: dziamgot » 23 lip 2010, 21:07

[quote="Visitor"]Czy zna ktoś jakąś szkołę, w której uczą angielskiego medycznego o cenach w miarę przystępnych. A moż…e jest jakaś grupa uczących się aggielskiego ludzi, którzy chcieliby razem ze mną wziąć gdzieś prywatnie lekcje w tym temacie?[/quote

W Warszawie takie kursy prowadzi szkoła Długi Język. Mają fajne materiały, i jeszcze fajniejszych lektorów (nawet native'ów po medycynie). Moja siostra chodziła tam jak stuhttp://indywidualni.bzwbk.pl/diowała położ…nictwo :) Była bardzo zadowolona.
dziamgot

Szkoła specjalizująca się w angielskim medycznym

Postautor: Medilingua » 27 sie 2010, 15:15

A ja zapraszam do Krakowa. Medilingua Medical English School to szkoła specjalizująca się w języku angielskim medycznym. Mamy wysoko specjalizacyjne kursy w przystępnej cenie 570 PLN za kurs semestralny (19 PLN za jednostkę lekcyjną), a jeśli zapiszesz się przed 30 września cena promocyjna 540 PLN. Mamy takż…e w naszej ofercie lekcje przez Skype'a.
Kadra rekrutuje się głównie spośród lektorów uczących w Collegium Medicum, zapraszam na stronę www.medilingua.pl
Medilingua

Angielski medyczny w Trójmieście

Postautor: Gość » 21 mar 2011, 0:53

ZAŁUCKA LBM to pierwsza w trójmieście specjalistyczna szkoła języka angielskiego medycznego, prawniczego i biznesowego.

proponujemy kursy:

Medycyna A0
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób, które zaczynają swoją przygodę z językiem obcym i chcą wzbogacić swoje słownictwo o język medycyny.
ZACZYNAM OD „ZERA”

Medycyna A1
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie średniozaawansowanym, nie jest konieczna wcześniejsza znajomość języka angielskiego medycznego.
JUŻ COŚ WIEM

Medycyna A2
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie zaawansowanym, wymagane podstawy znajomości angielskiego w medycynie.
CIĄGŁE DOSKONALENIE

Pracujemy w małych grupach. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu (kurs standardowy) lub dwa razy w tygodniu (kurs intensywny).

Mamy również… w ofercie:

kurs mgr FARMACJIą stworzony został z myślą o studentach farmacji oraz wszystkich farmaceutach chcących powtórzyć i utrwalić fachowy język angielski.

Często podczas rozmowy z obcokrajowcem brakuje nam słów. Aby czuć się komfortowo w takich sytuacjach należ…y duż…o ćwiczyć –mgr FARMACJIą wykorzystuje liczne przykłady i fachowe zwroty zaczerpnięte z praktyki farmaceutycznej. W autorskich materiałach kursu uwzględniliśmy również… pierwszą pomoc w komunikacji z angielskojęzycznym pacjentem.

Kurs oparty jest na tłumaczeniu recept i dokumentacji medycznej, materiałach autorskich, oraz wybranych rozdziałach „Język angielski w aptece” Dagmar Carra, Martha Hein.

Zajęcia prowadzą lektorzy - praktycy-lekarze i specjaliści od prawa medycznego.

zapraszamy serdecznie,

biuro@zaluckalbm.pl
www.zaluckalbm.pl
lub www.zaluckalbm.pl/true
Gość

Postautor: karimata » 04 kwie 2011, 23:42

W szkole gdzie się uczę 9konwersacje przez skype), jak się zapisywałam, to mówili, ż…e mają native speakerów wyspecjalizowanych w róż…nych dziedzinach - pewnie i ktoś oblatany w medycynie się znajdzie. Moż…esz zapisać się na darmową lekcję testową (tutaj) i tam wszystkiego się dowiesz. Co więcej określą na jakim poziomie jesteś.
karimata

Postautor: agatar » 16 wrz 2011, 19:56

A ja polecam Ci szkołę sprawdzoną- tfls w warszawie. Mają świetnych lektorów.
agatar

Postautor: guj12 » 11 paź 2011, 17:21

Według mnie warto zapisać się na język ogólny i samemu podszkolić słowinctwo medyczne
guj12

polecam tfls

Postautor: rubens88 » 11 paź 2011, 18:01

Polecam szkoły z doświadczeniem. Osobiscie chodziłem do TFLS w Warszawie. Szkoła godna uwagi.
rubens88

Postautor: Gość » 12 paź 2011, 16:26

W Twoim przypadku jeśli nie moż…esz znaleźć odpowiedniej specjalistycznej szkoły - zaopatrzyłbym się w książ…kę: Angielski w Medycynie i samodzielnie uczył się słówek i wyraż…eń.
Gość

Postautor: bink » 18 sty 2012, 18:27

Anonymous pisze:W Twoim przypadku jeśli nie moż…esz znaleźć odpowiedniej specjalistycznej szkoły - zaopatrzyłbym się w książ…kę: Angielski w Medycynie i samodzielnie uczył się słówek i wyraż…eń.

Interesuje mnie jednak jakaś szkoła
bink

Postautor: slick2 » 12 lut 2012, 1:18

mało która szkoła coś z tym robi
slick2

polecam TFLS

Postautor: minuby » 12 lut 2012, 14:56

zapytaj w szkole TFLS. Oni mają duż…o kursów . Polecam
minuby

Postautor: Agashon » 17 kwie 2012, 4:20

Ja polecam szkołę Angielski Dż…entelmen. Sama chodzę tam na zajęcia, co prawda z innego zakresu, ale nasz lektor wielokrotnie powtarzał, ż…e angielski medyczny to jego konik i wiem ż…e na pewno jest on w ofercie szkoły.
Agashon

Postautor: raffelw2 » 18 cze 2012, 19:00

Gdzie się mieści ta szkoła
raffelw2

Postautor: medikal » 21 lip 2012, 9:15

Też… mnie interesuje ten temat, a szkoły niestety mają niewiele do zaoferowania w tym temacie
medikal

Angielski medyczny przez Skype i w Poznaniu

Postautor: medenglish » 31 sie 2012, 9:50

SKYPE - POZNA— - SKYPE - POZNA— - SKYPE - POZNA— - SKYPE- SKYPE-
Zapraszam na nową i udoskonaloną stronę www.relmedicalenglish.com Prowadzimy kursy i konwersacje z angielskiego medycznego (stacjonarnie) w Poznaniu lub dla chętnych z całej Polski przez Skype. Oferujemy darmowe materiały dydaktyczne podczas trwania kursu. Pierwsza 30 minutowa lekcja zapoznawcza GRATIS!
Zajęcia prowadzone są przez native speaker'a z wieloletnim doświadczeniem medycznym i dydaktycznym. Przeczytaj opinie naszych studentów na stronie www.realmedicalenglish.com zakładka O Nas.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!
www.realmedicalenglish.com
medenglish

Re: Angielski medyczny przez Skype i w Poznaniu

Postautor: isc » 12 paź 2012, 8:07

medenglish pisze:SKYPE - POZNA— - SKYPE - POZNA— - SKYPE - POZNA— - SKYPE- SKYPE-
Zapraszam na nową i udoskonaloną stronę www.relmedicalenglish.com Prowadzimy kursy i konwersacje z angielskiego medycznego (stacjonarnie) w Poznaniu lub dla chętnych z całej Polski przez Skype. Oferujemy darmowe materiały dydaktyczne podczas trwania kursu. Pierwsza 30 minutowa lekcja zapoznawcza GRATIS!
Zajęcia prowadzone są przez native speaker'a z wieloletnim doświadczeniem medycznym i dydaktycznym. Przeczytaj opinie naszych studentów na stronie www.realmedicalenglish.com zakładka O Nas.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!
www.realmedicalenglish.com

To się nazywa profesjonalna odpowiedz
isc

Kurs Angielski Medyczny Warszawa + 10h darmowych konwersacji

Postautor: Lexis SJO » 13 wrz 2013, 19:00

ęzyk angielski dla osób związanych z sektorem medycznym (lekarzy, pielęgniarek, studentów medycyny, tłumaczy), które chcą poszerzyć ogólną znajomość angielskiego o angielską terminologię medyczną, doskonalić umiejętność czytania prasy specjalistycznej ze zrozumieniem oraz komunikowania się w języku angielskim w środowisku pracy.

Szkolenie składa się z dwóch części. Część pierwsza to szkolenie z zakresu terminologii medycznej. Część druga kładzie nacisk na doskonalenie umiejętności sprawnej lektury prasy fachowej oraz komunikowania się. Program kursu bazuje na aktualnych i oryginalnych materiałach.

Kurs jest dostępny w dwóch opcjach: na poziomie podstawowym jako kurs języka ogólnego z elementami języka medycznego oraz na poziomie średnio zaawansowanym jako kurs wyłącznie języka medycznego.
Zajęcia z angielskiego medycznego odbywają się w LEXIS dwa razy w tygodniu po 2 godziny lekcyjne. Zapraszamy na zajęcia w mini grupach (od 4 do 8 osób). Semestr liczy 60 godzin lekcyjnych. Wykładowcą naszych szkoleń jest native speaker z tytułem doktora - wieloletni pracownik szpitali w Anglii i w Polsce.

Jeż…eli są Państwo chętni do podjęcia udziału w tych lekcjach, zapraszamy na test kwalifikacyjny sprawdzający Państwa poziom angielskiego. Moż…na wziąć w nim udział miedzy godziną 8.00 a 21.00 od poniedziałku do piątku w naszej placówce na Marszałkowskiej 2.

Promocja przy zapisie we wrześniu! Dodatkowo oferujemy 10 lekcji darmowych konwersacji.
Cena 1200 złotych za semestr (60 lekcji).

Zapraszamy!
Lexis SJO

język angielski medyczny

Postautor: MedicalEnglish24 » 23 wrz 2013, 14:30

Witam serdecznie,

jednym z rozwiązań jest znany coraz bardziej kurs specjalistyczny języka angielskiego MedicalEnglish24 Więcej informacji na https://www.medpharmjobs.com/medical-english/landing

Kurs stworzy przez specjalistów lekarzy, native speakerów

Rekomendowany do egzaminu sTandem: http://www.standem.eu/

Z kodem GTML4RXX -15% taniej !

Proszę skorzystać również… z moż…liwości poglądowej lekcji na stronie :)

Zachęcam do kontaktu: Agnieszka Woźniak, +48 795 460 925
MedicalEnglish24

Postautor: naczelny » 27 lis 2013, 19:11

A interesują Cię konkretne tłumaczenia medyczne związane z leczeniem i chorobami? Czy nazwy leków? Daj więcej szczegółów.
naczelny
newbie

Re: Angielski medyczny w Trójmieście

Postautor: dominika123 » 21 sty 2022, 17:30

ZAŁUCKA LBM to pierwsza w trójmieście specjalistyczna szkoła języka angielskiego medycznego, prawniczego i biznesowego.

proponujemy kursy:

Medycyna A0
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób, które zaczynają swoją przygodę z językiem obcym i chcą wzbogacić swoje słownictwo o język medycyny.
ZACZYNAM OD „ZERA”

Medycyna A1
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie średniozaawansowanym, nie jest konieczna wcześniejsza znajomość języka angielskiego medycznego.
JUŻ COŚ WIEM

Medycyna A2
Kurs języka angielskiego medycznego dla osób ze znajomością języka obcego na poziomie zaawansowanym, wymagane podstawy znajomości angielskiego w medycynie.
CIĄGŁE DOSKONALENIE

Pracujemy w małych grupach. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu (kurs standardowy) lub dwa razy w tygodniu (kurs intensywny).

Mamy również… w ofercie:

kurs mgr FARMACJIą stworzony został z myślą o studentach farmacji oraz wszystkich farmaceutach chcących powtórzyć i utrwalić fachowy język angielski.

Często podczas rozmowy z obcokrajowcem brakuje nam słów. Aby czuć się komfortowo w takich sytuacjach należ…y duż…o ćwiczyć –mgr FARMACJIą wykorzystuje liczne przykłady i fachowe zwroty zaczerpnięte z praktyki farmaceutycznej. W autorskich materiałach kursu uwzględniliśmy również… pierwszą pomoc w komunikacji z angielskojęzycznym pacjentem.

Kurs oparty jest na tłumaczeniu recept i dokumentacji medycznej, materiałach autorskich, oraz wybranych rozdziałach „Język angielski w aptece” Dagmar Carra, Martha Hein.

Zajęcia prowadzą lektorzy - praktycy-lekarze i specjaliści od prawa medycznego.

zapraszamy serdecznie,

biuro@zaluckalbm.pl
www.zaluckalbm.pl
lub www.zaluckalbm.pl/true

'
wlasnie cos mi kuzyn mowil o tych od prawa medycznego i w sumie fajna opcja to jest