szkolny pisze:Nie chce mi się iść na kurs , ale muszę, jak mam zmotywować się do nauki
stary słuchacz poleca pisze:nowysluchacz pisze:Jestem zainteresowany kursami w TFLS i English For YOU. Proszę napiszcie jakich lektorów polskich oraz Nativów polecacie w tych szkołach w zakresie języka angielskiego. Jestem zainteresowany kursem przygotowującym do jakiegoś certyfikatu
Jakiś czas temu sam skorzystałem z tego forum i wybrałem sobie szkołe angielskiego. Wybrałem English For You. Jeż eli chodzi o lektorów polecam Małgosie i native speakera Mary. Zarąbiście wspólpracowali. Rzeczywiście system dualny English for You był dla mnie na plus. Podszkoliłem gramę i przede wszyskim konwersację. Uważ am ,ż e jak ktoś ma blokadę z mówieniem warto tam uderzać. Korzystajcie z dodatkowych warsztatów w tej szkole
ranking pisze:Gorący Juzek pisze:klass33 pisze:Jaki polecacie ranking szkół
Spotkałem coś takiego
http://www.speak-point.pl/
To chyba jedyna aktualny rankng
nowik pisze:Takie pytanko,czy założ yć szkołę to trudna sprawa ???
monika arkowska pisze:Która szkoła w Warszawie jest najdłuż ej na rynku, chyba Metodyści.
goliatka1 pisze:Co polecicie dla osób, które kompletnie nie mają ż adnych zdolności językowych ??
bogna22 pisze:
Czyli EQ
myszunia-ok pisze:Przy wyborze w moim przekonaniu cena musi być tylko jednym, choć nie jedynym kryterium przy wyborze szkoły językowej
Agnieszka Drawska pisze:Ja to akurat uważ am, ż e English For You ma dobre ceny, choć nie są najtańsi, ale rozsądni cenowo. Mnie najbardziej pasuje, ż e zawsze i w każ dej grupie są Nativi, a kurs w niewielkich grupach moim zdaniem daje dobre efekty. Chodziłam w zeszłym semestrze na dodatkowe warsztaty, bardzo przyjazna atmosfera. Nie tylko moż na poduczyć się języka, ale takż e bardzo miło spędzić czas ( wyglądem przypomina kawiarenkę , knajpkę, polecam)
myszunia-ok pisze:Przy wyborze w moim przekonaniu cena musi być tylko jednym, choć nie jedynym kryterium przy wyborze szkoły językowej
markerq pisze:Ja chodzę do TFLS. Duż ym plusem tej szkoły jest to, ż e konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych do poziomu osób uczestniczących, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna, praktycznie nie mam ż adnych zarzutów.
buzia pisze:Wiele przeczytałem dobrego o szkole English For You, znam też koleż ankę, która od trzech semestrów chodzi do tej szkoły. Zaczynała od "zera" , dzisiaj potrafi dogadać się po angielsku. Twierdzi, ż e zajęcia raz z polskim lektorem, raz z nativem zmusiły ją do mówienia. To w sumie najważ niejsze. Mówiła, ż e na początku wyglądało to śmiesznie, gdyż musiała " włączać język migowy do zajęć"
Jestem w takiej samej sytuacji i jutro zaczynam kurs na A1.
markerq pisze:Ja chodzę do TFLS. Duż ym plusem tej szkoły jest to, ż e konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych do poziomu osób uczestniczących, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna, praktycznie nie mam ż adnych zarzutów.
1cena1 pisze:myszunia-ok pisze:Przy wyborze w moim przekonaniu cena musi być tylko jednym, choć nie jedynym kryterium przy wyborze szkoły językowej
to jaka jest rozsądna cena za 50 godzinny kurs angielskiego ???
dafne678 pisze:ja też byłam zadowolona z konwersacji z nativem w TFLS.markerq pisze:Ja chodzę do TFLS. Duż ym plusem tej szkoły jest to, ż e konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych do poziomu osób uczestniczących, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna, praktycznie nie mam ż adnych zarzutów.
Agnieszka Drawska pisze:Ja to akurat uważ am, ż e English For You ma dobre ceny, choć nie są najtańsi, ale rozsądni cenowo. Mnie najbardziej pasuje, ż e zawsze i w każ dej grupie są Nativi, a kurs w niewielkich grupach moim zdaniem daje dobre efekty. Chodziłam w zeszłym semestrze na dodatkowe warsztaty, bardzo przyjazna atmosfera. Nie tylko moż na poduczyć się języka, ale takż e bardzo miło spędzić czas ( wyglądem przypomina kawiarenkę , knajpkę, polecam)
tempera pisze:mnie spodobała się ofertka speak up’u. zaliczyłam u nich dwa poziomy, przy okazji przygotowując się do maturki. lektorzy wymagający, acz bardzo sympatyczni i pomocni, sposób prowadzenia zajęć calkiem przyjemny
server8 pisze:Z mojej grupy z ostatniego semestru wszyscy znów się zapisali na kontynuację kursu takż e nie tylko mi podobały się zajęcia. Nic dziwnego super lektor prowadził. Napewno będę polecać szkołę TFLS.dafne678 pisze:ja też byłam zadowolona z konwersacji z nativem w TFLS.markerq pisze:Ja chodzę do TFLS. Duż ym plusem tej szkoły jest to, ż e konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych do poziomu osób uczestniczących, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna, praktycznie nie mam ż adnych zarzutów.
pyza1 pisze:Pracowałem w Londynie jeden rok, to był dla mnie prawdziwy kurs językowy.
1karuzela1 pisze:Typowy przykład to Polacy mieszkający w Chicago, mieszkają latami i znają język często na A2, maks słabe B1
pat_ka pisze:Jeż eli chodzi o szkolenia biznesowe mogę polecić British School http://www.bs-ict.pl/. Wybrałam tą szkołę ze względu na wysoki poziom oraz renomę na rynku. Muszę przyznać, ż e się nie zawiodłam. Zajęcia są prowadzone na naprawdę wysokim poziomie pod każ dym względem, do tego mocno aktywni i zaangaż owani lektorzy robią naprawdę dobrą "robotę"
Co prawda w swojej ofercie posiadają głównie szkolenia biznesowe, ale z tego co się orientuję, to mają również propozycje skierowane do dzieci.
mogiaq2 pisze:Od jakiegoś czasu uczęszczam do English For You na kurs do egzaminu CAE. Rozbudowane konwersacje plus warsztaty plus mock tests. Działają długo, koleż anka chodziła przez dwa lata zaczynając od początku i widzę ,ż e zaczęła niezle mówić. Niezła szkoła w Wawie
server8 pisze:Z mojej grupy z ostatniego semestru wszyscy znów się zapisali na kontynuację kursu takż e nie tylko mi podobały się zajęcia. Nic dziwnego super lektor prowadził. Napewno będę polecać szkołę TFLS.dafne678 pisze:ja też byłam zadowolona z konwersacji z nativem w TFLS.markerq pisze:Ja chodzę do TFLS. Duż ym plusem tej szkoły jest to, ż e konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych do poziomu osób uczestniczących, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna, praktycznie nie mam ż adnych zarzutów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości