ajkalena pisze:Z tych dwóch szkół mnie akurat przypadło uczyć się w ENglish For You, widać profesjonalny stosunek pracowników szkoły na każ dym kroku, przede wszystkim bardzo duż o dała mi już sama rozmowa kwalifikacyjna podczas rekrutacji, otworzyła mi oczy co muszę zrobić z moim angielskim. Sam kurs prowadzony tak jak oczekiwałam, zaangaż owanie lektorki polskiej, była wymagająca robiła testy progresywne, wprowadzała róż ne zagadnienia gramtyczne i przygotowywała nas do rozmów z native speakerem, tutaj byłam szczególnie zadowolona, gdyż nie tylko ćwiczony był angielski w mowie, ale mogłam sporo dowiedzieć się o krajach anglojęzycznych.
jaada2 pisze:Teraz te szkoły on line są bardziej popularne, ale ja wolę jednak kontakt z ż ywą materią
agress2 pisze:jaada2 pisze:Teraz te szkoły on line są bardziej popularne, ale ja wolę jednak kontakt z ż ywą materią
To taka moda, minie, nie ma jak kontakt face to face
ajkalena pisze:Z tych dwóch szkół mnie akurat przypadło uczyć się w ENglish For You, widać profesjonalny stosunek pracowników szkoły na każ dym kroku, przede wszystkim bardzo duż o dała mi już sama rozmowa kwalifikacyjna podczas rekrutacji, otworzyła mi oczy co muszę zrobić z moim angielskim. Sam kurs prowadzony tak jak oczekiwałam, zaangaż owanie lektorki polskiej, była wymagająca robiła testy progresywne, wprowadzała róż ne zagadnienia gramtyczne i przygotowywała nas do rozmów z native speakerem, tutaj byłam szczególnie zadowolona, gdyż nie tylko ćwiczony był angielski w mowie, ale mogłam sporo dowiedzieć się o krajach anglojęzycznych.
misztalek pisze:Co sądzicie o nauce przez skypa ???
patrycja091 pisze:agress2 pisze:jaada2 pisze:Teraz te szkoły on line są bardziej popularne, ale ja wolę jednak kontakt z ż ywą materią
zgadzam się, najważ niejszy jest kontakt z nauczycielem, ja nauczyłam się mówić w języku angielskim po kursie w szkole TFLS, gdzie miałam sporo konwersacji z native speakerem
velece pisze:zdecydowanie tez wole tradycyjna szkole. Wybralam chyba najlepsza bo ponad 20 lat juz istnieje, maja duzo kursow i daja gwarancje zdania egzaminow a jesli komus jednak noga sie podwinie to daja ponowny kurs gratispatrycja091 pisze:agress2 pisze:jaada2 pisze:Teraz te szkoły on line są bardziej popularne, ale ja wolę jednak kontakt z ż ywą materią
zgadzam się, najważ niejszy jest kontakt z nauczycielem, ja nauczyłam się mówić w języku angielskim po kursie w szkole TFLS, gdzie miałam sporo konwersacji z native speakerem
spouseer pisze:Konfrontując róż ne kursy, metody nauczania, według mnie najkorzystniej prezentuje się sposób w jaki prowadzone są zajęcia w English For You, system dualny sprawdził się i to bardzo. Zarówno poprawiłem gramatykę, ale najbardziej piorunujący efekt dały mi zajecia konwersacyjne, było ich sporo. Kurs fajnie zróż nicowany, polecam naukę w tej szkole i klubik dyskusyjny w tej szkole
oddela pisze:Też uważ am, ż e specjalizacja to jednak najważ niejsza sprawa
menarakk pisze:duż o jest szkół językowych w Warszawie, ja na szczeście trafiłem do bardzo profesjonalnej i nowoczesnej szkoły TFLS, jestem bardzo zadowolony z kursu, najbardziej podobają mi się konwersacje z nativem, mam do wykorzystania 60 godzin zupełnie za darmo
stiukk pisze:Chodziełm do GB English , było bardzo fajnie
stiukk pisze:Chodziełm do GB English , było bardzo fajnie
silky pisze:według mnie najlepsza szkoła w Warszawie to TFLS, byłam w zeszłym roku na kursie przygotowawczym do CPE w szkole TFLS, byłam pod wielkim wraż eniem lektorów, Ci ludzie czynią cudaświetnie zdałam egzamin
mertylla pisze:Ponieważ od kilku lat mieszkam Warszawie wypróbowałam już kilka szkół, mnie osobiście najbardziej przypadały zajęcia w English for you, przede wszystkim cenię tę szkołę za bardzo przyjazną atmosferę, liczy się też podejście lektorów, widać bardzo dobry warsztat pracy, spodobały mi się w tej szkole jeszcze dodatkowe warsztaty, gdzie mogłam podszkolić mówienie , a to była i jest dla mnie najważ niejsza sprawa. Koleż anka natomiast chodzi do TFLS i nie jest zadowolona. Widać,ż e to dwie dobre szkoły w Warszawie
butttilla pisze:TFLS ma bardzo dobrych lektorów z wieloletnim doświadczeniem a nie jak inne szkoły studentów. Polski lektor prowadził u mnie zajęcia w poniedziałki i środy po 2 godziny gdzie robił gramatykę, ćwiczenia i testy. Grupki są małe, więc szansa na dobrą komunikację między lektorem i słuchaczem. Natomiast w piątki miałam zajęcia z nativem na których wyłącznie rozmawialiśmy po angielsku. Opcja lektor polski i anglojęzyczny bardzo mi odpowiada
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości