Kraków - kurs wakacyjny.

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

Kraków - kurs wakacyjny.

Postautor: LestiX » 25 lip 2011, 4:40

Witam, mam problem z wybraniem kursu wakacyjnego w Krakowie. Wiem, ż…e dosyć późno się do tego wziąłem ; (. W każ…dym razie interesuje mnie kurs na sierpień, moż…e to być tydzień albo nawet cały miesiąc. Waż…nym dla mnie jest bardziej rozmowa, chciałbym, aby kurs przygotował mnie na wyjazd - zamierzam za kilka lat wyjechać do Anglii i zależ…y mi na szkole, która dobrze mnie przygotuje do normalnej rozmowy, a nie oklepany materiał i nauka na "odczep się" czy oklepywanie mające na celu naukę "ż…eby się nazywało". Czytałem wiele postów i szukałem róż…nych szkół. Natknąłem się miedzy innymi na Profi-Ligua, Mały Rynek, Lincoln, York i Lingualand, ale nie widziałem zbyt duż…o pozytywnych opinii. Boję się też… ludzi podstawionych, mających na celu reklamę własnej firmy. Co polecacie? Bardziej mnie interesuje nauka jako tako z młodzież…ą(mam 15 lat).
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
LestiX

Re: Kraków - kurs wakacyjny.

Postautor: Pawel_86 » 26 lip 2011, 19:17

Fakt, troszeczkę późno, ale nigdy nie jest zbyt późno. No cóż…, pewnie musiałbyś popytać w szkołach, kiedy zaczynają się kursy. Tego pewnie nikt ci tu nie powie. W Speak upie jest fajna atmosfera dla ludzi w twoim wieku. Jestem niewiele starszy i mi się w sumie podobało. Poza tym przećwiczysz to, co chcesz, bo moż…na sobie dobrać plan zajęć. Przed wyjazdem to pewnie jakieś konwersacje by się przydały nie?
Pawel_86

Re: Kraków - kurs wakacyjny.

Postautor: LestiX » 28 lip 2011, 4:50

No pewnie ; )) Dzięki za pomoc, teraz mam przynajmniej jakiś większy punkt zaczepienia, bo inaczej to takie wybieranie w ciemno. Co prawda czytałem masę tematów na ten temat, ale większość to takie sprzeczki, ż…e ludzie robią reklamę swojej firmie.
Jeszcze raz dzięki ; >
LestiX