burek11 pisze:Generalnie jestem za zajęciami indywidualnie
spires pisze:burek11 pisze:Generalnie jestem za zajęciami indywidualnie
Lekcje w domu bez nadzoru to poraż ka
1Bass1 pisze:Ze względu na opcję z zajęciami z Nativami polecam English For You, każ da grupka jest prowadzona właśnie przez 2 lektorów. Dobre rozwiązanie dla każ dego kto chce podszkolić się w konwersacjach, Miałem kiedyś zajęcia z fajnym kolesiem z Australii, zchęcał do mówienia. Pygmalion to takż e sprawdzona placówka z długim staż em na rynku.
clinic pisze:Jaki procent zajeć z Nativami jest najkorzystniejszy ???
muzikqq pisze:Według mnie 50/50 przynosi efekty
clinic pisze:Jaki procent zajeć z Nativami jest najkorzystniejszy ???
ffee33 pisze:Polecam english by phone
mizaga1122 pisze:Dla mnie osobiście zajęcia internetowe są nieco bezosobowe, zdecydowanie preferuję kontakt face to face, dlatego warto jednak zapisać się do realnej szkoły językowej
massa2 pisze:mizaga1122 pisze:Dla mnie osobiście zajęcia internetowe są nieco bezosobowe, zdecydowanie preferuję kontakt face to face, dlatego warto jednak zapisać się do realnej szkoły językowej
Tutaj się nie mogę zgodzić,przecież po drugiej stronie monitora masz lektora, to prawie tak jakbyś siedział twarzą w twarz
jazyk22 pisze:Najważ niejsze jest zrównoważ enie wszystkich elementów, choć oczywiście szkoły językowe oferujące duż o konwersacji mają zdecydowaną przewagę, wiele osób zapomina o gramatyce,j jest to jednak bardzo waż ny element kursu językowego
miara pisze:Nie słyszałem jeszcze o osobie która nauczyła by się języka na kursie internetowym.
Moż e to być jednak interesująca pomoc do normalnego kursu.
total pisze:Internet to wspomagacz
Garbi11 pisze:Czy według Was intensywna nauka podczas wakacji jest skuteczna
Barosz11 pisze:Warto rzeczywiście podpytać znajomych i poczytać o szkołach na forach
jazyk22 pisze:Najważ niejsze jest zrównoważ enie wszystkich elementów, choć oczywiście szkoły językowe oferujące duż o konwersacji mają zdecydowaną przewagę, wiele osób zapomina o gramatyce,j jest to jednak bardzo waż ny element kursu językowego
aser87 pisze:Ja tam uważ am ż e przy wybieraniu szkoły należ y kierowac się faktem ile szkoła istnieje na rynku i jak działa. Wybrałam szkołę TFLS w Warszawie. To co istotne: dobry dojazd na zajęcia, niskie ceny i wykwalifikowana kadra a nie studenci... Waż ny też jest ranking zadawalności egzaminów. TFLS daje gwarancję zdania egzaminów.
jozin_z_bagien pisze:Chodziłem do dwóch szkół na warszawskiej Pradze, i tylko do nich mogę się odnieść.
Pierwsza to Pygmalion -> http://www.pygmalion.pl
Miła atmosfera, fajni lektorzy. Chodziłem 2 lata.
Druga to British School -> http://www.bs-ict.pl/
To chodziłem w zeszłym roku. Przeprowadziłem się na Gocławek i tu było mi po prostu bliż ej. Ale nie ż ałuję. Takż e bardzo dobra szkoła i do tego świetnie wyposaż ona - klimatyzacja, takie fajne tablice interaktywne itd. Mogli by tylko herbatę dla uczniów robić jak w Pygmalione, bo jak się zimą przychodzi na zajęcia to jakoś tak przyjemniej
Aaaaa - no i jeszcze, za czasów studenckich, chodziłem do British Council w Alejach. W sumie było nawet OK, sami native'i, choć teraz z perspektywy wydaje mi się ż e mieli jakieś strasznie wielkie grupy - chyba było nas 15 osób (!). I drogo było. No i mieli jeszcze jakiś taki dziwny zwyczaj, ż e lektor zmieniał się co semestr. Tak więc w 2 lata przerobiłem 4 lektorów.
Marlena Balicka pisze:Moje zdanie jest następujące, wszystko bardzo zależ y od naszych oczekiwań w zakresie języka , zależ y takż e na jakiego lektora trafisz. Dlatego też ocena jednej szkoły językowej moż e róż nić się. Najkorzystniej zawsze jest podpytać znajomych, potem natomiast dodatkowo zweryfikować ocenę na forach. Tak właśnie uczyniłam .Należ y oczywiście z wyważ eniem podchodzić do ocen skrajnych. Ja w Warszawie miałam styczność ze szkołą OK, a takż e z English FOr You, pierwsza przygotowała mnie do matury, natomiast do English For You wybrałam gdyż bardzo zależ ało mi konwersacjach i moż liwości podszkolenia się w mówieniu. Trafiłam na fajnych Nativów, Chrisa z Australii oraz Travisa i Chada z USA. Polska lektorka Beata strała sie natomiast powalczyć z gramatyką.Wiem, ż e szkoła ANY ma generalnie dobrą ofertę, gdyż chodziła tam siostra
Garbi11 pisze:Czy według Was intensywna nauka podczas wakacji jest skuteczna
burek11 pisze:Generalnie jestem za zajęciami indywidualnie
calyx pisze:Widać, ze rankingi są w modzie, ludzie lubią dzielić, klasyfikować, wybierać.
Jest w necie coś takiego
http://www.ocenwszystko.pl/r501,najleps ... zawie.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości