Marlena Balicka pisze:Moje zdanie jest następujące, wszystko bardzo zależ y od naszych oczekiwań w zakresie języka , zależ y takż e na jakiego lektora trafisz. Dlatego też ocena jednej szkoły językowej moż e róż nić się. Najkorzystniej zawsze jest podpytać znajomych, potem natomiast dodatkowo zweryfikować ocenę na forach. Tak właśnie uczyniłam .Należ y oczywiście z wyważ eniem podchodzić do ocen skrajnych. Ja w Warszawie miałam styczność ze szkołą OK, a takż e z English FOr You, pierwsza przygotowała mnie do matury, natomiast do English For You wybrałam gdyż bardzo zależ ało mi konwersacjach i moż liwości podszkolenia się w mówieniu. Trafiłam na fajnych Nativów, Chrisa z Australii oraz Travisa i Chada z USA. Polska lektorka Beata strała sie natomiast powalczyć z gramatyką.Wiem, ż e szkoła ANY ma generalnie dobrą ofertę, gdyż chodziła tam siostra
Chodziłam do Ok, rzeczywiście dobra szkoła w kwestii egzaminów. Polecam u nich kursy FCE.
Słyszałam od kilku osób o English For You, ż e to dobra szkoła dla osób, które chcą skupić się na konwersacjach, podobno fajni uczą u nich Nativi, moż na przełamać bariery w mówieniu.
Ja zdecydowałam się natomiast teraz na kurs w tfls, liczę, ze dobrze przygotują mnie do LCCI, zobaczymy.