Waż…ne! Bardzo proszę z angielskiego na polski

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Waż…ne! Bardzo proszę z angielskiego na polski

Postautor: Visitor » 13 kwie 2006, 16:52

Dostałem tego meila bo wygrałem jakąś małą sumkę w loterii. I teraz nie wiem o co chodzi. KOrespondowałęm z kolesiem. Podałem swoje dane, i teraz dostałęm tegop meila i nie wiem o co chodzi. Prosiłbym o dokłądne przetłumaczenie.

Attn:

Dear Mr. Bogucki,
I am in receiept of your last email. This is to inform you that your prize has been officially drawn on a demand draft/cheque to the ORDER of LUKASZ BOGUCKI. I am happy to inform you that I have forwarded the original copies of the entitling claims documents i.e your winning claims certificate, insurance certificate, Certified bank cheque e.t.c to our affiliate courier company-THE ELITE XPRESS COURIER DELIVERY SERVICES.

The ELITE XPRESS COURIER will make delivery of your parcel containing the issued and authorised cheque to your designated home address haven successfully communicated their delivery assessment schedule to you.

Kindly forward your home contact address immediately for recieving the parcel to the courier company independently as I have equally forwarded your details to them. Find below their contact;
Visitor

Re: Waż…ne! Bardzo proszę z angielskiego na polski

Postautor: Visitor » 13 kwie 2006, 23:45

Zamiast tłumaczenia dam ci dobrą radę. To wygląda na odmianę nigeryjskiego łącznika. Wygrałeś na loterii "jakieś pieniądze" jak piszesz. A grałeś w coś ? Pewnie nie, więc to jest super sprawa nie grać a wygrać. Jeśli tak to ja też… poprosze dwa razy :-))). Podejrzewam, ż…e jeśli odpowiesz na ten email to w następnym zostaniesz poproszony o zapłacenie pewnych kosztów wynikłych z przyczyn niezależ…nych. Jeśli tyko zapłacisz to wtedy kurier wyskoczy autem z błota i będzie pędził z nagrodą pod twój adres. Oczywiście te koszty zostaną zaraz zwrócone jak kurier się pojawi pod twoim domem. No to płać i czekaj tatka latka.
Tu masz więcej i to po polsku jak się robi gości w balona http://nospam-pl.net/4-1-9.php
Przy okazji poczytaj sobie coś więcej na tej stronie na temat róż…nych "zjawisk" w necie. Następnym razem odpiszesz im "get lost!" ;-)

Pozdrowienia,
Robert
Visitor