czy ktoś mógłby mi pomóc?;)

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: czy ktoś mógłby mi pomóc?;)

Postautor: Visitor » 13 kwie 2006, 20:09

pilnie potzrbuje znac znaczenie tego tekstu:" tu es une sorte de fille, qui est ideale dans mon monde. Je te donnerai tout, si voudrais quelque chose" bardzo prosze o szybka odpowiedz...
Visitor

Postautor: Krzysztof B » 14 kwie 2006, 8:29

Uczyłem się francuskiego, i widzę, ż…e tu pisze "Ty jesteś taka dziewczyna, która jest idealna w moim świecie. Ja Tobie dam wszystko, jeśli byś coś chciała."

--Krzysiek
Krzysztof B
greenhorn

Postautor: Visitor » 02 lis 2006, 18:05

]Święto Halloween wywodzi się z pogańskiego, celtyckiego obyczaju All Hallow's Eve. W XIXw przywędrowało do Stanów Zjednoczonych gdzie do dziś jest obchodzone najhuczniej. W ten dzień w Irlandii palono ogniska oraz odprawiano modły za dusze zmarłych. Według dawnych wierzeń dusze zmarłych wracały w następnym roku na ziemię, ż…eby wejść w ciała ż…ywych. Aby temu zapobiec, 31 października Celtowie konstruowali przeróż…ne, straszne maski i przebrania, mające imitować demony i upiory. Przebrani tańczyli wokół rozpalonych ognisk, robiąc duż…o hałasu, ż…eby je odpędzić, jak najdalej od ludzkich siedzib.
Visitor