jakie sa szwedki?

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: jakie sa szwedki?

Postautor: Visitor » 21 maja 2005, 20:08

moze ktos byl i poznal troche mentalnosc szwedow glownie kobiet dziewczyn,chodzi mi ogolnie choc szczegolnie z zachodniej czesci Gottenberg/ Varberg.
Ciekawi mnie jakie odczucia maja polacy o tej nacji. Pozdrawiam. I bardzo dziekuje za odpowiedz. A przy okazji moze ktos wie jaki jest poziom angielskiego???
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 19:00

Hej-mam rodzine w szwecji,moja cioci polka i jej maz rodowity szwed, poziom angielskiego perfekt i nie tylko angieslkiego, ja nie wiem jak moja kuzynka nauczyla sie tylu jezykow.. nawet umie troche po polsku... a zadko sie widzimy :) zach czesci nie znam,jedynie stockholm bo tam ewentualnie wybywam... znam fajne szwedki ale nie wszystkie sa fajne- jak wszedzie zreszta.... ale sa ladne,jak polki :) pozdr.
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 19:19

hej nie wiem jacy ogolnie sa szwedzi.... ale szlyszalam ze poziom angielskiego jest super, nie wiem jak oni to robia moze od wczesnych lat szkolnych nie wiem ... a moze ktos ma w tej kwestii doswiadczenie i napisze kilka slow...
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 20:05

heheh fajne macie tematy. Owszem szwedki sa bardzo ładne ale niestety niektóre tylko dorównują polkom ( nigdzie nie ma takich fajnych laseczek jak w Polsce). A co do nauki ich jezyka to owszem mówia po angielsku ale nie wszyscy a jak juz ktoś mówi to naprawde dobrze pewnie dlatego ż…e język jest wprowadzany od podstawówki. Po drugie ja władam dosyc dobrze norweskim i ucząc sie go dopiero dowiedzialem sie ze ta dwa języki ( szwedzki jest bardzo podobny) angielski i norewski sa bardzo podobne . Jak ktos ma jakies pytania to na gg prosze 5535952 Pozdro
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 20:55

Polki najladniejsze? eh, nie znacie sie :P!!! najladniejsze sa wloszki i szwedki! no i natuurlnie wsztkie kobiety z francji...
W szwecji jest bardzo dobry poziom jezyka angielskiego, serio
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 20:55

Polki najladniejsze? eh, nie znacie sie :P!!! najladniejsze sa wloszki i szwedki! no i natuurlnie wsztkie kobiety z francji...
W szwecji jest bardzo dobry poziom jezyka angielskiego, serio
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 21:12

TY chyba nigdy nie byles we Francji..... Z bartem przez tydzień byliśmy w Paryż…u a potem zwiedziliśmy całą Francję centralną. On przez cały czas szukał ładnej BIAŁEJ Francuski... Kiedy już… myślał ż…e znalazł okazało się ż…e to Polka... Ogólnie rzecz biorąc mit ładnej Francuski to niestety tylko mit... Wogóle o siebie nie dbają i naprawdę ci꿅ko jest znaleźc kobietę o chociaż… troche ponadprzeciętnej urodzie.... A co do Włoszek to owszem - są ładne ale tylko wtedy jak lubisz dziweczyny o obfitych kształtach bo niestety wiekszosc z nich ma się czym pochwalic... :] O Szwedkach się nie wypowiadam.....
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 21:31

a ja słyszała,ż…e szwedki są oziębłe...
Visitor

Postautor: Visitor » 23 maja 2005, 9:41

nie mam dostepu do gadu gadu moze jakis e-mail- dzieki
Visitor

Postautor: Visitor » 23 maja 2005, 10:02

Tylko czasem, mozesz spotkac naprawde ladne szwedki, ale chyba pytales bardziej o charakter... Wiec otwarte, wyluzowane i nie takie zestresowane jak Polki ale to moze nie az tak super choc dobre dla zdrowia. Ich swiat nie obejmuje problemow z praca rodzina pieniedzmi co pozwala zadbac o siebie i swoje ja, Powodzenia
Visitor