jedno zdanie z ang. na pol.

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: jedno zdanie z ang. na pol.

Postautor: Visitor » 04 sie 2005, 11:36

As you know the hospital has certain rules, and as you also know we tend to ignore them, but I think this one’s gonna be a little obvious unless we get your help.

Za pomoc z góry dziękuje.
Visitor

Postautor: Visitor » 04 sie 2005, 12:06

Jak wiesz/wiecie/wiedzą Państwo, w szpitalu panują pewne zasady, i jak również… wiesz/wiecie/wiedzą Państwo, my z reguły ignorujemy je, ale myślę ż…e ta/ten/to będzie raczej oczywiste, chyba ż…e otrzymamy twoją/waszą/Państwa pomoc. jeśli moż…esz to napisz jaki jest kontekst, wtedy będzie łatwiej to przetłumaczyć, pozdro
Visitor

Postautor: Visitor » 04 sie 2005, 12:06

Jak wiesz/wiecie/wiedzą Państwo, w szpitalu panują pewne zasady, i jak również… wiesz/wiecie/wiedzą Państwo, my z reguły ignorujemy je, ale myślę ż…e ta/ten/to będzie raczej oczywiste, chyba ż…e otrzymamy twoją/waszą/Państwa pomoc. jeśli moż…esz to napisz jaki jest kontekst, wtedy będzie łatwiej to przetłumaczyć, pozdro
Visitor

Postautor: Visitor » 04 sie 2005, 12:07

Visitor

Postautor: Visitor » 04 sie 2005, 12:10

''a little'' moż…na też… przetłumaczyć jako coś odwrotnego do tego co napisałem,coś w rodzaju ''prawie w ogóle nie oczywiste", zależ…y od kontekstu
Visitor

Postautor: Visitor » 06 sie 2005, 13:57

Dziękuję za pomoc. Zdanie pasuje do dialogu.
Visitor