Z pol. na niem. Prosze:( Bardzo wazne

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Z pol. na niem. Prosze:( Bardzo wazne

Postautor: Visitor » 16 sie 2005, 14:44

Czesc,
Pisze ten list, moj ostatni list do ciebie, zeby sie z toba pozegnac! To juz jest koniec i nikt ani nic tego nie zdola zmienic. Tym, ze nie odpisujesz, nie odzywasz sie, dajesz mi jasna odpowiedz, ze nic do mnie nie czujesz! Mimo, ze cie kocham, ze nie potrafie przestac o tobie myslec, musze to zakonczyc! Ja nie potrafie tak zyc... Dlaczego tak mnie ranisz? Czy to co bylo juz nie ma dla ciebie najmniejszego znaczenia? Ale, nie wiem po co pytam! Ja juz wiem wszystko! Teraz zaluje, ze cie poznalam, zaluje tego co zrobilam, wszystkiego zaluje! A wiesz przez kogo? No domysl sie... Wiem, ze nawet jesli teraz juz mnie nie kochasz, to nie zapomnisz o tym co bylo miedzy nami! Ja sobie dam rade, ale ty nie zapomnisz tego nigdy! Wiedz, ze juz sie wiecej nie zobaczymy! W przyszlym roku na wakacje, pojade razem z patrycja w gory, bo ona nie moze do Boltenhagen juz jechac! Przynajmniej zapomne o wszystkim, a jesli nie bede cie widziec, to napewno lepiej mi bedzie! Teraz nie dziwie sie twojemu bratu, ze nie chcial byc z patrycja! Nawet nie wiesz jak to jest kochac kogos, kto nie pisze do ciebie, nie dozywa sie, nie odwzajemnia tego! Przykro mi, ze to pisze, ale nie mam juz siely dalej tego ciagnac! Zegnaj
Visitor

Postautor: Visitor » 16 sie 2005, 15:14

wiadomo było, ż…e tak będzie...
Ale to nie powód do samobójstwa.
Visitor

Postautor: Visitor » 16 sie 2005, 22:15

Hehe, jakiego samobojstwa? O czym ty mowisz? nie jestem taka glupia, zeby niszczyc swoje piekne zycie przez jakiegos dupka!! Ale milobybylo gdybys przytlumaczyla/yl ten tekst:(
Visitor

Postautor: Visitor » 17 sie 2005, 21:26

Bardzo prosze, zeby ktos mi to przetlumaczyl... To naprawde bardzo wazne, bede wdzieczna temu kto mi wreszcie pomoze!! Naprawde prosze... :(
Visitor

Postautor: Visitor » 18 sie 2005, 10:28

Hi,
ich schreibe diesen Brief, meinen letzten Brief an Dich um mich von Dir zu verabschieden! Das ist schon das Ende und niemand und nichts kann das żĄndern. Weder schreibst Du an mich, noch gibst Du mir ein Zeichen - das bedeutet Deine klare Antwort, dass Du gefżhllos bist! Trotzdem dass ich Dich liebe und nicht aufhż˛ren kann an Dich zu denken, muss ich damit endlich Schluss machen! Ich kann nicht so leben... Warum verwundest Du mich so? Ist das wirklich so, dass das was geschehen ist, nichts fżr Dich bedeutet? Aber ich weiż– es nicht warum ich noch diese Fragen stelle! Ich weiż– schon alles! Es tut mir jetzt sehr leid dass ich Dich kennengelernt habe, ich bedauere das was ich gemacht habe, ich bedauere alles! Und weiż–t Du wer daran schuld ist? Na! Errate bitte... Ich weiż–, dass obwohl Du mich nicht mehr liebst, wirst Du nicht vergessen was zwischen uns gewesen ist! Ich komme zurecht damit aber Du wirst das nie vergessen! Du sollst ja wissen dass wir uns nie sehen werden! Im nżĄchsten Jahre fahre ich mit Patrycja zusammen ins Gebirge denn sie kann schon nicht mehr nach Boltenhagen fahren! Wenigstens vergesse ich alles und wenn ich Dich nicht sehen werde, wird es mir ganz bestimmt besser! Jetzt wundere ich mich nicht dass Dein Bruder nicht mehr mit Patrycja bleiben wollte! Du weiż–t doch gar nicht wie das ist jemanden zu lieben, jemanden der nicht an Dich schreibt, der kein Zeichen gibt - was eine unerwiderte Liebe bedeutet! Es tut mir leid, dass ich das schreibe, aber ich habe keine KrżĄfte mehr um das weiter fortzufżhren! Lebe wohl!
Visitor