Twój kolega z USA przebywajacy właśnie w Polsce, napisał do Ciebie list z propozycją wspólnego wyjazdu w okresie Świąt Wielkanocnych. Ty jednak zaplanowałaś już
spędzenie świąt z rodzina. Napisz list w którym:
*przeprosisz i podasz powód dla którego nie moż
esz przyjąć zaproszenia
*opiszesz jak ty i twoja rodzina spędzacie zwykle święta
*zachęcisz do spędzania świąt z twoją rodziną
*obiecasz pokazać mu swoje miasto i najbliż
szą okolicę
od 120-150 słów
Co u Ciebie słychać? Przepraszam ż
e nie pisałam przez jakiś czas ale miałam duż
e zaległości w szkole.
Dziękuje za list i zaproszenie ale niestety muuszę odmówić. Wszystkie święta spędzam zawsze wraz z moją rodziną. Nie umiem im odmówić i szczerze mówiąc nie chce.
Święta są dla mnie wyjątką okolicznością do spędzenia czasu z rodziną. Jak Ci już
kiedyś wspominałam mam bardzo liczną rodzinę i w każ
de święta wszyscy spotykamy się w domu moich rodziców w Pierwszy Dzień Swiąt. Jest bardzo wesoło i mamy okazje ż
eby powspominać stare czasy. Za każ
dym razem usłysze jakąś historie o której nie miałam pojęcia. Bardzo lubie spędzać święta z rodziną bo zwykle nie mamy kiedy spotkać się wszyscy razem.
Muszę więc odrzucić Twją propozycje ale moż
emy spędzić te święta razem. Zapraszam Cie do moich rodziców. Juz tak dawno chcieli Cię poznać i jak dotąd nie mieli okazji. Bardzo by się ucieszyli i ja też
. Nie widzieliśmy się już
3 lata.
jęsli się zgodzisz obiecuje ż
e pokaż
e Ci wszystkie najfajniejsze miejsca w moim mieście. Zwiedzimy okolice i poznasz moich znajomych. Obiecaj ż
e zaakceptujesz to zaproszenie i nie długo się zobaczymy. NIE MUSI BYĆ IDEALNIE ANI DOSŁAWNIE ALE POMÓŻCIE