Kultura i historia krajów anglojęzycznych. Praca zagranicą. Edukacja zagranicą.
Postautor: Jamania » 06 sty 2004, 20:53
Poszukuję osób, które tak jak ja fascynują się nie tyle Anglią ile Irlandią i wszystkim, co z nią związane. Osobiście najbardziej interesują mnie ludzie, którym udało się swoją przyszłość takż
e zawodową zwiazać z tym krajem. Mam tu szczególnie na myśli studentów, którzy mieli okazję w toku swoich studiów zetknąć się z kulturą irlandzką bądź celtycką. Kochani, gdzie studiujecie??? Chętnie też
poznam osoby posługujące się językiem gaelickim lub tych, którzy dopiero rozpoczęli naukę. Pragnę jak najszybciej i jak najgłabiej poznać kulturę Celtów. Ta myśl stała się niemal moim powołaniem. Liczę na przychylność tych, którzy uczynili z kultury celtyckiej część swego ż
ycia a takż
e, ż
e znajdę podobnych jak ja pasjonatów.
Pozdrawiam gorąco
Jamania
PS: Chętnie też
dowiem się o ciekawych pozycjach książ
kowych dotyczących celtów.
J.
-
Jamania
- newbie
-
Postautor: succubus » 08 sty 2004, 14:18
hej,
co prawda nie ma takiego bzika na punkcie Irlandii jak Ty
ale uwazam ze jest to bardzo ciekawy kraj
znalazlam fajny adresik i pomyslalam ze moze chtenie tam zajrzysz pod warunkiem ze juz tam nie byles/bylas
pozdrawiam
http://www.mojairlandia.pl/
-
succubus
- newbie
-
Postautor: Jamania » 13 sty 2004, 14:23
Dzięki za linka. Odwiedzam "Moją Irlandię" dość często ;-) Co do bzika: Wbrew pozorom mieści sie w granicach rozsądku, choć podejrzewam, ż
e w przyszłości Irlandia zawładnie moim ż
yciem.
Pozdrawiam gorąco
Jamania
-
Jamania
- newbie
-