Pytania i wątpliwości nt. wymowy angielskiej, akcentów, fonetyki itp.
Postautor: GOSC » 24 lut 2008, 6:56
Kochani prosze zapomnijcie o nauce akcentu. Znam mase ludzi z innych krajow ktorzy nie mowia z akcentem angielskim lub amerykanskim i swietnie sobie radza. Probowanie zatarcia swoich polskich nalecialosci jest tylko strata czasu i pieniedzy. Najwazniejsze jest zasob slownictwa i sposob w jaki sie go uzywa. Jesli chcesz zeby twoj angielski byl na wysokim poziomie staraj sie uzywac bogatego slownictwa i formuowac zdania uzywajac tych slow.
-
GOSC
-
Postautor: HowsAnnie » 26 lut 2008, 17:13
ahamm. i za każ
dym razem nas będa pytac czy jesteśmy z Francji. :d dziękuje za rade ale ja mam zamiar się przyłoż
yć
Always look on the bright side of life!;]
btw. I'm FEmale:]
-
HowsAnnie
- junior fellow
-
Postautor: Gość » 14 lis 2011, 20:54
takie gadanie... miałem w Krakowie zajęcia z nauki akcentu i wreszcie czuję się usatysfakcjonowany. Mam CAE ale jednak akcent to akcent, miło jest usłyszeć pytanie: jesteś z anglii?
Pozdro!
-
Gość
-
Postautor: Czolo78 » 23 lis 2011, 5:22
GOSC pisze:Kochani prosze zapomnijcie o nauce akcentu. Znam mase ludzi z innych krajow ktorzy nie mowia z akcentem angielskim lub amerykanskim i swietnie sobie radza. Probowanie zatarcia swoich polskich nalecialosci jest tylko strata czasu i pieniedzy. Najwazniejsze jest zasob slownictwa i sposob w jaki sie go uzywa. Jesli chcesz zeby twoj angielski byl na wysokim poziomie staraj sie uzywac bogatego slownictwa i formuowac zdania uzywajac tych slow.
Ta kocham sytuację. I proszę mi wierzyć to nie są jednorazowe przypadki.
łan dejly tiket!
the what?
dejly tiket!
what?
tiket forłan dej!
I'm sorry sir, I really don't understand.
..........
kilka razy później
3,50 please....
tenk ju
Największe problemy, mają ludzie którzy za nic nie potrafią wymówić poprawnie akcentów, i słowa jak development są często powtarzane po 4 razy
Jeśli chcesz umieć dogadać się tylko z Polakami to nie musisz uczyć się wymowy, ale w takim razie po kiego grzyba Ci angielski
oczywiście Ci ludzie świetnie sobie radzą,
-
Czolo78
-
Postautor: seed » 26 sty 2012, 1:36
jak poprawna wymowa to i akcent się sam pojawi
-
seed
- newbie
-
Postautor: wick » 14 mar 2019, 22:04
-
wick
- newbie
-
Postautor: dungmourice » 22 lip 2019, 11:27
To
memorize essay you need to use some of these tips. I think they may be really useful. Good luck
-
dungmourice
- newbie
-