saurol1981 u nas było dokładnie to samo - jakość wody była tragiczna! W jedzeniu aż tak nie odczuwałem, ale za to kawy nie mogłem pić. Doszło do tego, że do gotowania wykorzystywaliśmy wodę kupowaną w sklepach. Schodziło jej dość dużo. Miałem już dosyć ciągłego jej wnoszenia na czwarte piętro bez windy i zdecydowaliśmy się na firmę, która będzie to robić za nas. Wybraliśmy aquamo http://www.aquamo.com.pl/ i mamy typowy baniak z dystrybutorem. Jeśli Ciebie interesuje dostęp do wody stałej to sprawdź ich ofertę z dystrybutorami filtrującymi POU. Myślę, że dla Ciebie będzie idealna.Chciałam powiedzieć, że mam ogromny problem z twardą wodą w domu. Psuje ona smak wszystkich potraw - jestem na tym punkcie bardzo wyczulona. Woda jest na tyle twarda, że w kawie czy herbacie za każdym razem widzę kamień/osad. Czajnik jest zakamieniony, baterie zlewowe pełne osadu. Z tego co czytałam wodociągi nie dbają specjalnie o miękkość wody, bo im to nie na rękę. Twarda woda tworząc osad w rurach zatyka ewentualne szczeliny w instalacji. Teraz moje pytanie... czy próbowałyście używać urządzeń typu FT-Line czy wszyscy używają dzbanków typu brita itp.? Wolałabym mieć STAŁY dostęp do wody czystej. Proszę o pomoc.
Filtr do wody sprawia że moja woda z kranu staje się naprawdę smaczna.Filtr do wody zmieni jej walory.
Filtr do wody sprawia że moja woda z kranu staje się naprawdę smaczna.Filtr do wody zmieni jej walory.
jeśli chodzi o stały dostęp do przefiltrowanej wody - polecam filtry wody pod zlew sam używam od roku i nie wyobrażam sobie już bez tego życiaChciałam powiedzieć, że mam ogromny problem z twardą wodą w domu. Psuje ona smak wszystkich potraw - jestem na tym punkcie bardzo wyczulona. Woda jest na tyle twarda, że w kawie czy herbacie za każdym razem widzę kamień/osad. Czajnik jest zakamieniony, baterie zlewowe pełne osadu. Z tego co czytałam wodociągi nie dbają specjalnie o miękkość wody, bo im to nie na rękę. Twarda woda tworząc osad w rurach zatyka ewentualne szczeliny w instalacji. Teraz moje pytanie... czy próbowałyście używać urządzeń typu FT-Line czy wszyscy używają dzbanków typu brita itp.? Wolałabym mieć STAŁY dostęp do wody czystej. Proszę o pomoc.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości