Czy mozna opublikowac ksiazke pt. blablabla .... (TJ nazwisk

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Re: Czy mozna opublikowac ksiazke pt. blablabla .... (TJ nazwisk

Postautor: Visitor » 23 mar 2006, 11:43

Mam pytanko co nalezy zrobic, aby wydac taka ksiazke w j.ang. gdzie nalezy sie zwrocic, aby ktos to zatwierdzil pod wzgledem merytorycznym, a nastepnie jezykowym??? Ksiazka dotyczy kwestii religijnych, egzegetycznych itp. srodowiska teologa i filozofa ????
poszerzylam swoja prace mgr i mysle o wykorzystaniu materialu na ksiazke ........... maggie
Visitor

Postautor: Visitor » 23 mar 2006, 16:01

Chyba książ…kę blablabla pod tytułem...
Od kiedy to nazwisko autora jest w tytule?
A zwrócić się należ…y do wydawnictwa lub najpierw do tłumacza.
Visitor

Postautor: Visitor » 23 mar 2006, 16:30

... chwileczke, pisalam to po angielsku to do czego potrzebny mi tlumacz,( a zreszta mam dobrego w domu) ten czlowiek pierwotnie pisal po grecku, mysle, ze kolejnosc jest nastepujaca - opinia fachowcow na uczelni, zgoda wladz Kurii Metropolitalnej ( co najmniej), a dopiero poprawnosc jezykowa (takich korekt dokonuja przy wydawnictwach, a poza tym na mojej uczelni jest tak doswiadczona kadra profesorska, i mniemam, ze Oni dokonaja szlifu profesjonalnego, jesli nie jest grzechem o tym pisac ... A tytul nasunie sie sam, na koncu dziela, ku zapomnieniu ...
Poza tym jest jedna wazna pozycja The Stromateis, kt. w wersji angielskiej istnieje tylko w 3 ksiegach ( NA NECIE W BIBLIOTEKACH SWIATOWYCH i zostala przetlumaczona przez Prof. Pliszczynska ( niestety juz niezyjaca) z J.GRECKIEGO NA PRZESLICZNA POLSZCZYZNE, CZEGO TEJ KOBIECIE ZAZDROSZCZE!!!! I ZNAM KOgOS KTO MOGLBY TEGO DOKONAC, ale nie chce mu sie, gdyz business is business, ale mam drewniany rozaniec, kt. nosze zawsze przy sobie i wierze w jego potege I Potege Mateczki Jasnogorskiej oraz kolejny cud posmiertny Ojca Swietego, ktory mniemam zbawi dusze tego, kt. przelozy wersje Prof. Pliszczynskiej na j. angielski i zajmie sie waznym aleksadryjczykiem i nie tylko!!! maggie
Visitor

Postautor: JimKredo » 12 kwie 2022, 14:40

Wszystko można wykorzystać, jak są fajne pieniądze. Tak ja to obecnie widzę. To jest po prostu doskonała sprawa w moim przekonaniu!!!
junior fellow

Postautor: vlord » 02 cze 2022, 19:12

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken