praca magisterska z metodyki - focus on the learner

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

praca magisterska z metodyki - focus on the learner

Postautor: ira23 » 05 mar 2008, 14:49

witajcie! chciałabym napisać pracę magisterską związaną z tematem - FOCUS ON THE LEARNER IN EFL. Czy ktoś pisał na podobny temat? Myślę o takich tematach jak personality-oriented approach albo individualization. Proszę o wskazówki a takż…e materiały do bibliografii :)) pozdrawiam
ira23
newbie

Re: praca magisterska z metodyki - focus on the learner

Postautor: xeo » 05 mar 2008, 15:37

To się fachowo nazywa autonomia ucznia i pod takim hasłem należ…y szukać materiałów, nawet wiem co napiszesz w następnym poście, chyba zacznę już… przygotowywać odpowiedź, tylko mnie nie zawiedź ;)
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 16 mar 2008, 13:33

xeo pisze:To się fachowo nazywa autonomia ucznia i pod takim hasłem należ…y szukać materiałów, nawet wiem co napiszesz w następnym poście, chyba zacznę już… przygotowywać odpowiedź, tylko mnie nie zawiedź ;)
Gość

praca magisterska

Postautor: lollipop23 » 05 kwie 2008, 17:07

proszę o pomoc,zabieram się za pisanie pracy magisterskiej.Mam zamiar pisać o mixed ability classes,chcę się skupic na porblamch zwiazanych z róż…nymi stylami uczenia sie u dzieci ale nie mam pojecia jakie badania zrobić:(Niech ktoś pomoż…e:) :beksa:
lollipop23

Postautor: xeo » 05 kwie 2008, 18:22

Moż…esz zrobić ankietę dotyczącą stylów uczenia się uczniów w tego typu klasie oraz ankietę dotyczącą metod pracy nauczyciela w takiej klasie. Moż…esz też… próbować wykazać czy style uczenia w klasie mieszanej róż…nią się od stylów w klasie nazwijmy to "wyrównanej". Moż…esz dokonać takż…e podziału pokazującego jakie style mają uczniowie słabi, a jakie ci lepsi (o ile będą się roż…niły). Z tego typu badań powinno ci wyjść w jaki sposób pracuje nauczyciel, co robi ż…eby wyrównać poziom, od czego zależ…y sukces takiej klasy, czy metody nauczyciela pasują do stylów uczniów, jak funkcjonuje uczenie się w takiej klasie (np. czy gorsi mają wsparcie lepszych, czy szukają u nich pomocy, jakie korzyści mają lepsi, a jakie gorsi, jakie problemy mają lepsi, a jakie gorsi itp.). Moż…esz też… przeprowadzić jakiś eksperyment pokazujący do jakiego stopnia jakaś tam wybrana metoda wyrównała poziom w takiej klasie.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl