Postautor: StudentinLondon » 02 kwie 2008, 11:36
Witam wszystkich,
To znowu ja i znowu mam ten sam problem tyle, ze deadline zbliza sie wielkimi krokami a ja nadal nie podjelam decyzji o czym pisac. Jest kilka rzeczy, ktore mnie interesuja, ale nie moge wymyslic do tych tematow zadnych badan. Mam nadzieje, ze ktos bedzie w stanie mi pomoc. To moze wypisze pare tematow, ktore mnie interesuja i poprosze o rade.
1. A study of students' attitudes towards native and non-native English speaking teachers?
2. Should culture be taught in the classroom? If so, what culture? British, American, Australian?
3. To teach British or American English? The importance of language awareness.
4. English language in Polish media.
5. Sociolinguistic transfer.
To sa mniej wiecej tematy, ktore mnie interesuja, bo nie chcialabym pisac czegos oklepanego jak motywacja lub teaching using authentic materials itd, bo na brytyskich uczelniach cenia sobie oryginalnosc (oczywiscie bez przesady, bo trzeba znalezc do tego jakas literature). Najbardziej pasowaloby mi cos z jezykiem polskim lub w polsce, bo to byloby w miare oryginalne jak na angielskie warunki. Jesli chodzi o plan pracy to wiem mniej wiecej jak ma to wygladac, gdyz pisanie pracy licencjackiej mam juz za soba. Moj problem to badania, bo praca musi byc empiryczna, a ja nie mam pojecia jakie badania mozna zrobic do wyzej wymienionych tematow. Bardzo prosilabym o pomoc. Bede bardzo wdzieczna!