Praca magisterska - rozwinięcie tematu, konspekt, pomocy !!!

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Praca magisterska - rozwinięcie tematu, konspekt, pomocy !!!

Postautor: DKedu » 07 lip 2009, 5:30

Witam! Mam pewien problem z wyborem tematu pracy magisterskiej, a właściwie napisania konspektu. Pracę licencjacką napisałem z metodyki na temat "Method Effect in Vocabulary Testing". W pracy opisywałem teorię, kilka metod uż…ywanych w testowaniu słownictwa, przeprowadziłem badanie mające na celu ukazanie róż…nic jednej metody nad drugą. Czy mógłby mi ktoś poradzić jak sporządzić konspekt pracy magisterskiej? Nie wiem czy moż…na by ten temat kontynuować, jeszcze bardziej rozwinąć? Czy mógłby mi ktoś coś polecić czy i jak moż…na by ten temat zgłębić, przerobić aby dało się jakoś napisać na jego podstawie pracę magisterską? Czy jest to moż…liwe, a jeśli nie to jaki temat mam wybrać? Czy mógłby ktoś zasugerować jak ten temat rozwinąć, pod jakim kontem pisać, co ewentualnie powinienem ując w konspekcie pracy magisterskiej? Jeśli ma ktoś jakiś pomysł byłbym bardzo wdzięczny.
DKedu
newbie

Re: Praca magisterska - rozwinięcie tematu, konspekt, pomocy !!!

Postautor: xeo » 07 lip 2009, 7:00

Moż…esz skupić się tym razem na testowaniu innego skilla albo na czymś innym niż… metody, a związanym ze słownictwem. Moż…esz też… skupić się na samym testowaniu jako środku do celu (w myśl J.B. Heatona, ż…e przez testowanie takż…e moż…na uczyć języka, a nie tylko sprawdzać wiedzę). Moż…esz też… skupić się na metodach dotyczących czegoś innego niż… słownictwo czy testowanie słownictwa. Moż…esz skupić się na zależ…ności pomiędzy stylem uczenia się słownictwa lub metodami nauczania słownictwa, a osiągnięciami uczniów na testach. Moż…esz skupić się na nauczaniu pod konkretny test jakim jest np. egzamin Cambridge (tutaj masz wybór co do nauczania skillów, nauczania ogólnie, motywowania itp.). Moż…esz skupić się nie na metodach, ale tym razem na problemach z testowaniem, na poprawnym układaniu testów lub nawet ocenianiu testów. Krąż…ąc dalej wokół testowania... moż…esz się skupić na systemie egzaminowania lub samych egzaminatorach. Moż…liwości jest wiele, zależ…y co Cię tak naprawdę interesuje.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: DKedu » 07 lip 2009, 16:33

Witam! Z góry chciałem podziękować z odpowiedź! Z opcji które wybrałeś chyba najbardziej podoba mi się temat badający zależ…ności pomiędzy stylem uczenia się słownictwa i metodami nauczania słownictwa, a osiągnięciami uczniów. Wydaj mi się ż…e ten temat moż…e być ciekawy. Mam w związku z tym kolejną prośbę. Muszę napisać konspekt pracy magisterskiej a nie za bardzo mam wiem jak się za to zabrać i co w nim ująć jeśli bym wybrał ten temat. Myślałem by w konspekcie opisać króciutko problem jako taki, ż…e słownictwo jest waż…ne itd. Nadmienić ż…e chciałbym w pracy opisać róż…ne techniki nauczani jakie jak TPR, Suggestopedia, Direct Metod, sposoby uczenia vocabulary poprzez realia, pictures, gestures itd. Opisać jak waż…ne jest aby dobrać odpowiedni sposób nauczania do każ…dego ucznia (multiple Inteligences). No i ż…e chciałbym takż…e opisać metody jakich uż…ywa się do testowania vocabulary w szkole np. gap-filling, cloze tests i jak się wyniki tych testów przedkładają na osiągnięcia uczniów Czy tak mógłby wyglądać z grubsza konspekt pracy mgr? Następnym problemem te literatura. Czy mógłbyś XEO albo ktoś inny wypisać jakieś książ…ki które były by kluczowe i mogły znaleźć się w konspekcie? A i właśnie czy do tego typu pracy potrzebne będzie wykonanie jakiegoś badania w szkole, czy też… nie? Jeśli tak to jakiego? Ogólne sugestie mile widziane.
DKedu
newbie

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 16:36

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken