Postautor: DKedu » 07 lip 2009, 16:33
Witam! Z góry chciałem podziękować z odpowiedź! Z opcji które wybrałeś chyba najbardziej podoba mi się temat badający zależ
ności pomiędzy stylem uczenia się słownictwa i metodami nauczania słownictwa, a osiągnięciami uczniów. Wydaj mi się ż
e ten temat moż
e być ciekawy. Mam w związku z tym kolejną prośbę. Muszę napisać konspekt pracy magisterskiej a nie za bardzo mam wiem jak się za to zabrać i co w nim ująć jeśli bym wybrał ten temat. Myślałem by w konspekcie opisać króciutko problem jako taki, ż
e słownictwo jest waż
ne itd. Nadmienić ż
e chciałbym w pracy opisać róż
ne techniki nauczani jakie jak TPR, Suggestopedia, Direct Metod, sposoby uczenia vocabulary poprzez realia, pictures, gestures itd. Opisać jak waż
ne jest aby dobrać odpowiedni sposób nauczania do każ
dego ucznia (multiple Inteligences). No i ż
e chciałbym takż
e opisać metody jakich uż
ywa się do testowania vocabulary w szkole np. gap-filling, cloze tests i jak się wyniki tych testów przedkładają na osiągnięcia uczniów Czy tak mógłby wyglądać z grubsza konspekt pracy mgr? Następnym problemem te literatura. Czy mógłbyś XEO albo ktoś inny wypisać jakieś książ
ki które były by kluczowe i mogły znaleźć się w konspekcie? A i właśnie czy do tego typu pracy potrzebne będzie wykonanie jakiegoś badania w szkole, czy też
nie? Jeśli tak to jakiego? Ogólne sugestie mile widziane.