Quality Assurance !!HELP ME!!

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Quality Assurance !!HELP ME!!

Postautor: Visitor » 09 kwie 2005, 14:15

Hej. Witam serdecznie i prosze o pomoc. Studjuje w Szkoji Inzynierie ale teraz wrzucili mi cos z biznesem zwiazanego i niemam pojecia jak to ugrysc? Podam jedno zdanie do przetlumaczenia (nie moge zrozumiec tych specjalistycznych slow ktore pogrubilem. Prosze o pomoc lub odpowiedz na poczte schumik@poczta.fm

Clearly identify the methods used for the assessment of suppliers in the control of purchased goods, i.e.
vedor rating, vendor surveillance, quarantining and certificates of conformity.
Visitor

Postautor: Visitor » 09 kwie 2005, 15:22

vendor rating - ocena (działalności) sprzedawcy,
vendor surveillance - nadzór/kontrola sprzedawcy
quarantining - przeprowadzanie kwarantanny
certificates of conformity - atesty
Visitor

Postautor: Visitor » 11 kwie 2005, 17:56

Dzieki wielkie! Sprawdzalem ze slownikami, i kombinowalem ale wychodzily glupoty! teraz juz wiem co to znaczy :p ale niewiem dalej jak to napisac :/ bo ten glupi przedmiot to dla mnie czarna magia :)
Visitor

Postautor: Visitor » 06 gru 2005, 10:08

Hej. Witam serdecznie i prosze o pomoc. Studjuje w Szkoji Inzynierie ale teraz wrzucili mi cos z biznesem zwiazanego i niemam pojecia jak to ugrysc? Podam jedno zdanie do przetlumaczenia (nie moge zrozumiec tych specjalistycznych slow ktore pogrubilem. Prosze o pomoc lub odpowiedz na poczte schumik@poczta.fm

Clearly identify the methods used for the assessment of suppliers in the control of purchased goods, i.e.
vedor rating, vendor surveillance, quarantining and certificates of conformity.

Visitor