nowa strona - uwagi

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Re: nowa strona - uwagi

Postautor: pundit » 06 lut 2006, 8:56

Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie uwagi na temat nowego wyglądu strony. Co moż…na zrobić lepiej? czego byście chcieli najbardziej?

Pomóż…cie nam zrobić tę stronę lepszą. Bez Waszej pomocy i ż…yczliwego wsparcia nic nam się nie uda!
Awatar użytkownika
pundit
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: bejotka » 06 lut 2006, 9:52

Mam mieszane uczucia, ale jednak radziłbym powrócić do poprzedniego wyglądu. Moż…e to wina mojego wzroku, niestety pogorszył sie znacznie od kiedy po raz pierwszy usiadłem przed komputerem. Poprzednia strona była dla mnie o wiele bardziej czytelna. małe szare litery na białym tle są mniej wyraźne niz poprzednio. Każ…dej informacji trzeba dłuż…ej szukać. Wolę tamten wygląd.

Z drugiej strony rozumiem redakcję. Trzeba coś zmieniać, trzeba czymś przyciągnąć uż…ytkowników. Szukajcie dalej, wierzę, ż…e się uda.

BTW

Zmieniły się również…, i to na dobre, Wasze SMSy. Teraz słówka są ciekawsze, przykłady bardzo poż…yteczne, szkoda tylko ż…e zamiast 4 słówek jest tylko jedno.

Korzystałem z kilku systemów SMSowych, zawsze Wasz uważ…ałem za najlepszy. Z pozostałych zrezygnowałem, temu będę wierny.

Moż…e to nie ja i nie w tym miejscu powinenem robić, ale radzę:

Wyślijcie SMSa MGANG na nr 7968

Warto!
BJK
bejotka
fellow

Postautor: pilar47 » 06 lut 2006, 11:49

Ja też… nie jestem zachwycona...Strona główna wygląda nawet nieźle, ale przeraziłam się, gdy zobaczyłam forum! Wszystko takie szare, ponure, już… lepiej było na zielono...Prosze was, zmieńcie to na trochę weselsze!
pilar47
newbie

Postautor: Grumpy » 06 lut 2006, 13:14

Witaj Pundit,
czego byście chcieli najbardziej?

Ja bym chciała najbardziej, ż…eby strona otwierała się w parę sekund, a nie w parę minut. Żeby wysłanie posta nie zajmowało zwykle od kilku minut do półgodziny. Żeby przerwy techniczne zdarzały się raz na miesiąc a nie kilka razy na tydzień.

Przydałby się jakiś moderator, bo do tej pory nie zauważ…yłam, ż…eby kogoś oprócz Xeo interesowało co jest w postach.

Ze wszystkich lingów.pl i języków.pl ANGIELSKI.EDU.PL był najfajniejszy, cały Cactus uż…ywał właśnie tej strony. To raczej tamte wymagały zmiany…

Przygnębiające kolory, włączając czarne ramki do logowania (i o Boż…e, do wpisywania nowych wiadomości). Za mała czcionka. Okropne gwiazdy, raż…ące w oczy nie wiadomo po co. Zmiana zdecydowanie na gorsze. Sorry.

Cactus Team jest na nie, no moż…e z jednym wyjątkiem…Pozdr.
Grumpy
junior fellow

Postautor: pundit » 06 lut 2006, 13:30

Aaah. Byłem zalogowany w FF a nie w IE, ten post jest oczywiście mój.

I jeszcze kwestia przerw technicznych - masz rację i krytyka jest słuszna. Obiecujemy dołoż…yć starań, by to poprawić. Być moż…e będzie to się wiązało z wymiana wręcz serwera.
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: Free-Fly-ona » 06 lut 2006, 16:28

Ok teraz o nowej stronie słów kilka wróbla FF- jeśli kogokolwiek interesuje…
Na pierwszy rzut oka myślałam, ż…e to albo ż…ałoba po Katowicach albo ja tracę wzrok. Chwała Wam za to chłopcy, ż…e modernizujecie angielski.edu.pl no ale….

Na początek rzucę ‘plusy’:
-fajny pomysł z tym ‘ostatnie tematy’ na forum,
-rejestruj jest wreszcie dobrze widoczne,
-słownik jest też… niezłym pomysłem (jednakż…e- powinien się otwierać w nowym oknie- najlepiej małym, tylko na samą definicję; to, ż…e ździebko przymaławy to pewnie nie do Was co?? ;))
-mapa serwisu jest ok. tylko się zlewa z cała resztą tej szarej masy jaka teraz jest ta strona,

Ok. To teraz ‘minusy’:
-działy na głównej stronie forum są mało przejrzyste,
-strony poootworrrnie długo się otwierają, tak samo NADAL jest z logowaniem,
-czcionki, nick, kolory, gwiazdki…bla bla bla…. Popieram Grumpy w 100% wiec nie będę się wymądrzać, ż…e też… to zuważ…yłam,
-strona główna- jedna wielka szara zlana masa nic nie znaczących literek, wcześniejsze uwydatnianie nagłówków, waż…niejszych wiadomości poprzez kursywę, tłusty druk i KOLORY zdało egzamin- teraz niestety nie,
-moż…e będę nudna w sprawie maili z powiadomieniem o nowych postach ale nadal podkreślam, ż…e nie dochodzą- po co robić taką usługę skoro dostaję maile tylko kiedy sama umieszczam jakiegoś posta- a uwierzcie mi!!!! –wtedy to ja wiem, ż…e pojawił się nowy post!!!! ;)
-i jeśli chodzi o wysyłanie wiadomości (poza tym ż…e zajmuje jakieś 3 dni) okienko jest za małe (to, ż…e czarne to ktoś już… pisał- to też… trochę wtpoa!!)

Ze wszystkich stron jakie tutaj zdąż…yłam przejrzeć(w zasadzie szanuję swoje oczy więc zaniechałam tej akcji po jakichś 10 min) to główna forum jest chyba najlepsza.

Moja generalna sugestia jako odbiorcy tej ‘usługi’ mimo, ż…e znam się na tym jak wilk na gwiazdach… (jestem wzrokowcem więc moż…e to i cenna sugestia ;)) Generalnie wszystkie strony są mało przejrzyste. Nie wystarczy wytłuścić czy podkreślić dane słowo, ż…eby było widoczne. Nie wiem co Wam strzeliło do głowy z tymi szarościami ;) Jak na razie tak wspaniała stronka jest tak przepaskudna ;)
Cactus Team mówi NIE dotychczasowym zmianom, ale zdecydowane TAK pomocy (w zależ…ności oczywiście o jaka pomoc chodzi ;) i TAK unowocześnieniom.

A i mam małe pytanko- chodzi o tą funkcję ‘słaby/ciekawy post’. Myślę, ż…e mogłabym się bardziej z niej cieszyć gdybym wiedziała jakiemu celowi tak naprawdę przyświeca ;)

To na razie tyle co zdąż…yłam zauważ…yć. Gdyby było coś jeszcze, dam znać.

Pozdrowienia, FF (aha i mały apel- nie logować się, nie przeglądać stron, nie majsterkować, i pod ż…adnym pozorem nie zmieniać ustawień we mnie czyli FF ;D)
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: xeo » 06 lut 2006, 16:36

słaby/ciekawy post nabija punkty do rankingu uzytkownikow, który jest na www.jezyk.pl.
xeo

Postautor: pundit » 06 lut 2006, 16:40

juz odpisuje:
- szybkosc ladowania poprawimy (damy laowanie reklam PO otwarciu strony, to chyba glownie opoznia)
- gwiazki poprawione
- nicki, kolory - poprawimy
- strona glowna: hm, czy chodzi np o wytluszcenie "blad dnia" itd?
- info o pojawianiu sie postow trzeba poprawic, blad wynikl z poprawki majacej na celu nieprzysylanie info o kazdym poscie, a jedynie raz do kolejnej wizyty w danym watku,
- okienko - zwiekszymy i zmienimy kolor
- slaby post/ciekawy post ma w przyszlosci dac dodatkowa "gwiazdke" (czy inne cuś) przy osobach, zeby bylo wiadomo, jak srednio oceniane sa posty tej osoby.

POMOC - najbardziej przydadza sie:
- uwagi designowe,
- uwagi o nowych dzialach
- pomoc w moderowaniu
- pomoc w tworzeniu dzialow :)

serdecznie pozdrawiam ekipę Cactusa
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: Free-Fly-ona » 06 lut 2006, 16:58

No to grejt!!! ;)

strona glowna: hm, czy chodzi np o wytluszcenie "blad dnia" itd?
No tak to roboczo nazwijmy na razie ;)

- uwagi designowe,
- pomoc w moderowaniu

Ależ… służ…ymy radą i pomocą w miarę naszych skromnych, ale jakż…e uroczych moż…liwości :D

Niestety serdeczne pozdrowienia należ…y umieszczać osobiście na http://www.angielski.edu.pl/Forum_2028_8220Bang_bang8221-_said_Cactus_Jack :D Na razie trochę tam smutnawo ale to tylko kwestia czasu ;)

Apel #2 ;) Gdyby przyszło Wam do głowy zrobić angielski.edu.pl inaczej niż… na zielono- moja osobista prośba brzmi- zostawmy Cactusa na zielono :)

Powodzenia w realizacji planów… ;)
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: Grumpy » 06 lut 2006, 23:15

Pundit,

Dzieki za pozdrowienia i za gwiazdki!!!!! Yay!

Jeż…eli chodzi o pomoc, to Cactus na pewno się przyłączy w ten czy inny sposób.

- uwagi designowe,
Przysyłajcie printscreeny z nowymi kolorami, brakuje tam kobiecej ręki:), ocenimy z FF i Pilar_47
Najpierw musze zorientować się, które są nowe;)
- pomoc w moderowaniu
Na jakich zasadach i na czym to miałoby polegać?
Uuuuu, tu moje zwłaszcza, kompetencje sa rozległe, haha, proponuje dział Ask Cactus A Stupid Question. Patrzyłam dziś na ‘dział prawny’ (ale raczej ‘działek’), mogłabym tam wspomóc trochę, ale dopiero w drugiej połowie roku.

słaby/ciekawy post nabija punkty do rankingu uzytkownikow, który jest na www.jezyk.pl

Xeo, muszę Cię niestety wyprowadzić z błędu, ta funkcja nie nabija nic, chyba , ż…e w butelkę, o czym sie przekonałam kiedyś klikajac pod setką postów na kaktusie. Być moż…e macie zle napisany algorytm, ale punkty w rankingu przybywają wg zasady 5 pkt za każ…dy post i przekonasz się o tym obserwując ranking przez kilka dni.

Korzystając z okazji mam jeszcze pytania:
1. czym róż…nią się między sobą portale jezyk.pl, ling.pl, angielski,edu.pl? wygląda na to, ż…e nie bardzo róż…nią się treścią i do tego stają się do siebie coraz bardziej podobne wizualnie.
2. dlaczego strona nie ma angielskiej wersji językowej? Były już… na forum osoby nie znające polskiego szukające porady lub po prostu piszące posty, angielskie instrukcje na pewno ułatwiłyby im poruszanie się po stronie

Teraz muszę już… kończyć, bo właśnie rozwalono mi łazienkę w poszukiwaniu przecieku.

Na samym dole strony głównej forum jest literówka – umieśc forum na swojej stronie.

A, i był taki okres, ze strona działała szybciej, ale niestety minął. Cactus odczuwa to szczególnie dotkliwie.

Pozdr.
Grumpy
junior fellow

Postautor: xeo » 07 lut 2006, 0:02

Ja czegoś nie rozumiem, bo strona ładuje się bardzo szybko na moim słabym łaczu z włączonym monitorem antywirusowym (nawet Cactus).

kobieca ręka - pundit, a nie mówiłem (dajmy róż…owy) ;)

pytanie o stronę w języku obcym padło już… kiedyś - to praca na miarę tworzenia nowego serwisu.

moderowanie polega na dostaniu uprawnień administratora na forum

w skrócie:
jezyk.pl - to forum
ling.pl to słownik
angielski.edu.pl to serwis do nauki angielskiego
xeo

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 0:12

Chłopaki, moż…e Wy poprawiliscie tylko na swoich komputerach???:/ haha. U mnie cactus ładuje się wolno, a wyslanie posta przed dwoma bodajż…e dniami zajeło mi 20 min.

nie bądź złosliwy Xeo, Wy daliście szary!! Buah!

No dobranoc.
Grumpy
junior fellow

Postautor: Free-Fly-ona » 07 lut 2006, 8:25

Hahahahaha!!!!! Dobre- ty i free-fly-ona :D
zawracacie tylko gitarę redakcjii z tym Cactusem
- proponuję, ż…ebyś w takim razie Ty sam/a pozawracał/a gitarę szanownej Redakcji jakimikolwiek cennymi uwagami, tudzież… spostrzeż…eniami, bo z tego co ja widzę obserwujesz na razie tylko i wyłącznie Cactusa!!

Ask Cactus A Stupid Question
jestem ZA!!!

OO Xeo baaardzo Cię proszę ;) Róż…owy to moż…emy zrobić Twój dział jak chcesz??? ;D

A co do szybkości- wczoraj była masakra, dzisiaj rano aż… się zdziwiłam, ż…e tak szybko się otwiera - no ale to moż…e tylko chwilowe więc nie chwalę dnia przed zachodem słońca ;)

Yeahhhhh zielony wrócił- dzięki ;)
o wow i ramka na nowe posty zmieniona- czy Wy kiedykolwiek śpicie ;) ??????

Pozdrowionka ;) FF (ta co truje raziem z Grumpy;))
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: pundit » 07 lut 2006, 9:58

Owszem, śpimy. Ale pwl (webmaster) wprowadzał postulowane poprawki do 2:33 rano ;)

Ja osobiście będę jeszcze chyba Go męczył o zmianę kolorków - ten zielony cosik za bardzo jest zjadliwy.

Strona powina chodzić szybciej, ale jeszcze nad tym obiecujemy popracować. Natomiast wątek Cactusa otwiera się długo bo.... jest długi :D

Co byście powiedzieli na przeniesienie wątku do "kręgu" (dalej zostałby na forum, ale zaakceptowani członkowie Cactusa mogliby sobie dzielić liki, miec listę dyskusyjną, itp.

Robienie wersji angielskiej serwisu to bardzo duż…o pracy, a jednak ta strona ma służ…yć Polakom do nauki języka angielskiego... Natomiast nie wykluczam w przyszłości zrobienia podstrony cactus.angielski.edu.pl, która będzie English only, i będzie zawierała Wasz krąg ;) Jeż…eli chcecie.

Pomoc w nowych działach - chodziło mi o pomysły lub ewentualne (współ)autorstwo działów :)

Angielski prawniczy - SUPER!!! To byłoby bardzo fajne, nie mamy nikogo, kto się na tym zna, a duż…o ludzi o to pyta.

Róż…nice między serwisami Xeo już… wyjaśnił, generalnie ling.pl to słownik, z tym się wiąż…e cała filozofia działania, system wyświetlania wyników, co ma być pokazane na stronie itd. Angielski.edu.pl to witryna do nauki języka. A jezyk.pl to po prostu czyste forum językowe, dla tych, co lubią dyskutować, a uczyć sie już… niekoniecznie. Wszystkiego w jednym zrobic sie nie da i nie ma sensu - inne rzeczy są waż…ne dla uczniów, inne dla tłumaczy, inne dla gawędziarzy ;)

Będę wdzięczny za dalsze porady i postulaty!
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: pilar47 » 07 lut 2006, 12:22

Super, nareszcie zielony Cactus!!:)
ten zielony cosik za bardzo jest zjadliwy

Zgadzam się, mógłby być trochę ciemniejszy, ale i tak jest lepiej;)
Co byście powiedzieli na przeniesienie wątku do "kręgu" (dalej zostałby na forum, ale zaakceptowani członkowie Cactusa mogliby sobie dzielić liki, miec listę dyskusyjną, itp.

Fajny pomysł, pod warunkiem, ż…e.........będę należ…ala do zaakceptowanych haha:) No a ten cactus.angielski.edu.pl.....to już… byłoby po prostu fantastyczne!
Podoba mi się też… ta czerwona rameczka "Nowy", jak dla mnie bardzo estetyczna. Jeszcze gdyby zniknęły te czarne elementy....
Krótko mówiąc, cieszę się, ż…e wygląd strony zmienił się na dobre i ż…yczę Wam powodzenia w wprowadzaniu dalszych zmian!
Pilar (też… truje, ale nie zauważ…ona przez "Gościa" :P)
pilar47
newbie

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 13:45

ughhh! poświęciłam przerwę obiadową, ż…eby napisać posta na ten wątek i w momecie wysyłania strona dostała zapaści.....mój poście, biedaczku, gdzie jesteś????
zrozpaczona po stracie grumpy
Grumpy
junior fellow

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 14:58

Jeszcze raz….

Blady zielony mi się podoba, dzięki Pwl za Twoją ci꿅ką pracę. Co do zjadliwego zielonego, to zgadam się zupełnie, ale w przeciwieństwie do Pilar uważ…am, ż…e powinien być ciemniejszy (znacznie), ż…eby białe litery mogły odbijać i być bardziej widoczne. A czemu nie zachowujecie konsekwencji kolorystycznej pomiędzy podstronami i kolorowymi paskami po lewej stronie? (tylko, ż…e tam, niestety, forum jest w pomarańczu:P)

Jeśli o mnie chodzi, to im prościej tym lepiej. Jeśli mogę otworzyć forum z linka w ulubionych i napisać posta i wysłać to mi to wystarczy. Myślę, ż…e pozostali podzielą moje zdanie; Na Cactus moż…e pisać każ…dy, a i tak chętnych jest niewielu, więc nie widzę potrzeby ograniczenia dostępu dla kogokolwiek. Akceptacja następuje trybem naturalnym, albo się ktoś przyjmuje i pisze albo nie i przestaje pisać (Pilar, co do Ciebie to musielibyśmy się jeszcze zastanowić, haha ;) ) Co do linków, dyskusji, plików, etc. to też… mamy. Generalnie nie jestem przeciwko, niech się wypowiedzą inni.

Robienie wersji angielskiej serwisu to bardzo duż…o pracy, a jednak ta strona ma służ…yć Polakom do nauki języka angielskiego...
To prawda, ale przyciągnięcie do strony osób anglojęzycznych również… pomogłoby w tej nauce.
Natomiast nie wykluczam w przyszłości zrobienia podstrony cactus.angielski.edu.pl, która będzie English only, i będzie zawierała Wasz krąg ;) Jeż…eli chcecie.
Dzięki, to by było super! Pomysłów by nam pewnie nie brakowało. Wydaje mi się jednak, ż…e Cactus Team jest na razie zbyt mały na takie przedsięwzięcia:(

No to na tyle. Pozdrowienia.
Grumpy
junior fellow

Postautor: xeo » 07 lut 2006, 15:30

Słuchajcie, a czy podobało by się Wam jakby ta belka gdzie są nicki była dokładnie taka jak u góry "profil" - pomarańczowa z czarnym pogrubionym nickiem, a reszta (okno wiadomosci) tak jak "rejestruj" czy "zgłoś błąd" u góry -lekko szarawe z pogrubionym na czarno tekstem ? moim zdaniem te przyciski tam świetnie wyglądają i wszystko fajnie na nich widać.
xeo

Postautor: pilar47 » 07 lut 2006, 16:12

Grumpy, ja też… pisząc "jaśniejsze" miałam na myśli oczywiście ciemniejsze:),co zresztą do mnie dotarło po jakimś czasie i zostało zmienione natychmiast po przerwie technicznej, ale Ty niestety już… tego nie mialas szansy dostrzec;)Podsumowując, zgadzamy się w tym punkcie:)
Xeo, a czy to nie mogłoby po prostu zostać zielone? Masz rację, ż…e wszystko byłoby widać, ale jednak...przyzwyczajenie jest drugą natura czlowieka i ci꿅ko widzieć znowu Cactusa w innych barwach. Osobiście wolalabym to takie, jak teraz jest, chyba ż…e nikt się ze mną nie zgodzi... A co reszta Cactus Team i inni uż…ytkownicy o tym myślą?
pilar47
newbie

Postautor: Gość » 07 lut 2006, 17:18

Jeszcze raz….

Blady zielony mi się podoba, dzięki Pwl za Twoją ci꿅ką pracę. Co do zjadliwego zielonego, to zgadam się zupełnie, ale w przeciwieństwie do Pilar uważ…am, ż…e powinien być ciemniejszy (znacznie), ż…eby białe litery mogły odbijać i być bardziej widoczne. A czemu nie zachowujecie konsekwencji kolorystycznej pomiędzy podstronami i kolorowymi paskami po lewej stronie? (tylko, ż…e tam, niestety, forum jest w pomarańczu:P)

Był ciemniejszy, tylko niestety Darek uznał, ż…e jest do niczego i dał taki ;> jak wystarczająco zmasujecie postów za ciemniejszym zielonym, to moż…e się go uda przekonać ;]
Gość

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 17:45

A Darek to kto?:) Darek, nie każ… nam pisać 600 postów :) ledwo zipiemy.

Chłopaki, chyba sobie robicie dziś jakieś kawały... A co się stało z moim postem #25??

Ktoś go widział? Jestem pewna, ż…e się wyświetlił. To już… drugi mój post, który zniknął dzisiaj!!
Grumpy
junior fellow

Postautor: Free-Fly-ona » 07 lut 2006, 18:41

Chłopaki, chyba sobie robicie dziś jakieś kawały... A co się stało z moim postem #25??
I co się dziwić Grumpy- przecież… trujesz ile wlezie ;) :*

Natomiast wątek Cactusa otwiera się długo bo.... jest długi :D
i tu nas masz ;) Ale co zrobimy później??? Cactus nadal będzie rósł w siłę i posty ;) Co do kręgu to moż…e to i dobry pomysł, ale czym byśmy się mieli w taką garstkę osób dzielić i o czym dyskutować ;)???? Za to cactus.angielski.edu.pl to strzał w 10siątkę ;)

Pomoc w nowych działach - chodziło mi o pomysły lub ewentualne (współ)autorstwo działów :)
Czekamy na propozycje ;)

A czemu nie zachowujecie konsekwencji kolorystycznej pomiędzy podstronami i kolorowymi paskami po lewej stronie? (tylko, ż…e tam, niestety, forum jest w pomarańczu:P)
Moż…e faktycznie to jest myśl, ż…eby każ…da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.

Na Cactus moż…e pisać każ…dy, a i tak chętnych jest niewielu, więc nie widzę potrzeby ograniczenia dostępu dla kogokolwiek. Akceptacja następuje trybem naturalnym, albo się ktoś przyjmuje i pisze albo nie i przestaje pisać (Pilar, co do Ciebie to musielibyśmy się jeszcze zastanowić, haha ;)
Dobrze godosz!!

Pilar to już… jak ‘stary’ Kaktusowicz ;) Ups… ;)

Co do linków, dyskusji, plików, etc. to też… mamy. Generalnie nie jestem przeciwko, niech się wypowiedzą inni.
Ja podzielam zdanie Grumpy i też… czekam na to co inni Kaktusowicze powiedzą ;)

Zrobienie strony angielski.edu.pl dwujęzycznej to świetny pomysł, ale na pewno pracochłonny i kosztowny, więc moż…e po prostu wprowadzić jakieś takie ‘kosmetyczne’ poprawki typu- rejestruj/register w jednej ramce, itp

Pomysłów by nam pewnie nie brakowało. Wydaje mi się jednak, ż…e Cactus Team jest na razie zbyt mały na takie przedsięwzięcia:(
A ja myślę ż…e nie- jeśli jest nas wystarczająco, ż…eby ‘dać se raade’ ;) z pisaniem postów, to moż…na się w taki pomysł zaangaż…ować. To ż…adne wytłumaczenie- myślę, ż…e ludzie nie lubią się pakować w drobnostki, a wraz z ‘rozrostem’ koncepcji i Teamu nowi chętni się ujawnią.

ta belka gdzie są nicki była dokładnie taka jak u góry "profil" - pomarańczowa z czarnym pogrubionym nickiem,
Jeśli chodzi o to ‘zalogowany jako’ to tak. Jeśli chodzi o górną część postu to nie ;)

a reszta (okno wiadomosci) tak jak "rejestruj" czy "zgłoś błąd" u góry -lekko szarawe z pogrubionym na czarno tekstem ?
„Zgłoś błąd’ i samo rejestruj myślę ze jest ok., ale okienka do logowania ciut za ciemnawe- nigdy nie wiem czy ten kursor tam miga czy nie ?!?!

Xeo, a czy to nie mogłoby po prostu zostać zielone?
No właśnie- czy nie mogłoby po prostu zostać zielone???

A co reszta Cactus Team i inni uż…ytkownicy o tym myślą?
Ja popieram w tej kwestii Pilar ;)

Ktoś go widział? Jestem pewna, ż…e się wyświetlił. To już… drugi mój post, który zniknął dzisiaj!!
Chcesz o tym pogadać?? Mogę Ci załatwić niezłego specjalistę ;D

Ok. taka moja prywatna uwaga- ten cały wątek o Cacusie na tym wątku to miała być taka mała dygresja a przerodziło się w ‘nowy Cactus- uwagi’ ;) To świetnie ż…e Cactus też… będzie miał swoje pięć minut jeśli chodzi o modernizację i chwała Wam chłopaki za to- ale nie powinniśmy zapominać o całej reszcie ;)

Hugz :)
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: xeo » 07 lut 2006, 19:08

Moż…e faktycznie to jest myśl, ż…eby każ…da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.

nie załamujcie pwla :)

No właśnie- czy nie mogłoby po prostu zostać zielone???

ja tylko głośno myślę... (róż…owy???) ;)

Czekamy na propozycje ;)

to redakcja czeka na propozycje

odnośnie szybkiego postowania na Cactusie pisałem w ostatnim kaktusowym poście, co do "kręgu" jestem przeciw, dodatkowa fatyga, nikt tego nie bedzie widział, plikami mozna sie wymienic przez maila albo podajac link, lista dyskusyjna to to samo co watek tylko niewidoczny na zewnątrz kręgu.
przypominam, ż…e Wasza prośba o zwiększenie czcionki wydłuż…yła Cactusa, na mój gust jest za wielka, takie kolosy z tych literek :)
xeo

Postautor: Gość » 07 lut 2006, 19:19

Niom, przez przypadek go skasowałem :/ przepraszam, przy okazji przeglądania forum "klikło" mi się na [Skasuj]. Muszę dorzucić potwierdzanie do tej opcji, bo pewnie częściej któryś mod się tak myli.

Aaaa... Darek = pundit :>
Gość

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 21:02

Pundit: ... pwl (webmaster) wprowadzał postulowane poprawki do 2:33 rano ;) Ja osobiście będę jeszcze chyba Go męczył o zmianę kolorków - ten zielony cosik za bardzo jest zjadliwy.
Pwl: Był ciemniejszy, tylko niestety Darek uznał, ż…e jest do niczego i dał taki ;>
Grumpy: A Darek to kto?:)
Pwl: Aaaa... Darek = pundit :>

Grumpy: 8/

FF, gdzie ten specjalista??

(ps. Niezłe imprezy w tej redakcji muszą być)
(ps. Potem strona wychodzi na szaro i 'się' klika na skasuj;), hehe)

pozdr.
Grumpy
junior fellow

Postautor: pilar47 » 07 lut 2006, 22:16

A moż…e zróbmy tak: Każ…dy uż…ytkownik pisząc nowy post moze sobie wybrać tło, czcionkę, jej rozmiar i kolor, wielkość gwiazdek, pogrubienie nicka lub nie, rozmiar i kolor okienka, w którym pisze... :)))))))
Pwl, jak samopoczucie?:D

Pozdrowienia, Pilar
pilar47
newbie

Postautor: pundit » 07 lut 2006, 22:29

Genialne :> Proponuję takż…e, ż…eby każ…dy mógł wybieraćdowolnąstrnę w internecie, gdzie pojawi się wysyłana wiadomość :D

Imprezy w redakcji - ba! Słynne są nawet za oceanem.

A moż…e zróbmy tak: Każ…dy uż…ytkownik pisząc nowy post moze sobie wybrać tło, czcionkę, jej rozmiar i kolor, wielkość gwiazdek, pogrubienie nicka lub nie, rozmiar i kolor okienka, w którym pisze... :)))))))
Pwl, jak samopoczucie?:D

Pozdrowienia, Pilar
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: mrówcia » 07 lut 2006, 22:35

<LOL> moż…ę jeszcze emoty hihhihihi:D
mrówcia
newbie

Postautor: Grumpy » 07 lut 2006, 23:06

A propos:
Imprezy w redakcji - ba! Słynne są nawet za oceanem.

Pundit, mamy pytanie z dziewczynami: widziałeś Xeo? Przystojniaczek???;)

Ps. Jak to mówią – nie moż…na mieć wszystkiego, więc wnioskujemy, ż…e jest przystojny, haha.

ja tylko głośno myślę... (róż…owy???) ;)
Pozdrowienia!
Grumpy
junior fellow

Postautor: Visitor » 07 lut 2006, 23:28

Uważ…am, ż…e powyż…szy post jest szczytem chamstwa w stosunku do xeo.
Visitor

Postautor: Visitor » 08 lut 2006, 0:07

Co za gówniana reklama dokucza mi
"Parse error: parse error, unexpected $ in /var/www/ling/reklama-lewo-pasek.php on line 57"
Naprawcie to bo zamiast słowek pokazuje mi się ten Error ;/
Visitor

Postautor: Visitor » 08 lut 2006, 0:42

jest to delikatnie mowiac 'uciazliwe'.... blagam, niech ktos cos z tym zrobi!!
Visitor

Postautor: Grumpy » 08 lut 2006, 10:03

Przepraszam, jesli jakiś gość się poczuł zgorszony, tym niemniej uważ…am, ze wypowiedzi tego typu są przejawem braku dystansu do siebie i innych, i przykładem afektowanego moralizowania.

Xeo, pliiiis, napisz, ż…e mi przebaczasz bo obawiam sie linczu:P.

Co do moderowania, to na pewno byłoby łatwiej nad tym zapanować, gdyby został wprowadzony obowiązek logowania dla tych co chcą się wypowiedzieć. Wiem, ze są takie fora i dobrze działają.
Pozdr.
Grumpy
junior fellow

Postautor: pundit » 08 lut 2006, 10:07

Gulp. Pwl wraca dopiero jutro wieczorem :| Bardzo przepraszam, do tego czasu nic nie poradzimy
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: pundit » 08 lut 2006, 10:09

Nie chcemy wprowadzać obowiązku logowania, bo róż…ni ludzie w róż…nym stopniu związani sa z serwisem, niektórzy takż…e panicznie nei lubią się rejestrować.

Chyba jest jasne dla czytelników, ż…e wypowiedź "Gościa" to tak naprawdę anonim i nie należ…y go traktować specjalnie poważ…nie...
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: pilar47 » 08 lut 2006, 12:55

Genialne :>

Prawda?:)
Proponuję takż…e, ż…eby każ…dy mógł wybieraćdowolnąstrnę w internecie, gdzie pojawi się wysyłana wiadomość :D

Suuuuper!!Na to nie wpadłam:D
Co do moderowania, to na pewno byłoby łatwiej nad tym zapanować, gdyby został wprowadzony obowiązek logowania dla tych co chcą się wypowiedzieć.

Ja też… tak sądzę. Od razu ubyłoby tych"nieciekawych" postów. Chyba każ…dy zacząłby w końcu odpowiadać za to, co pisze.
Nie chcemy wprowadzać obowiązku logowania, bo róż…ni ludzie w róż…nym stopniu związani sa z serwisem, niektórzy takż…e panicznie nei lubią się rejestrować.

A szkoda...Jak ktoś panikuje przed logowaniem, to FF ma namiary na specjalistę haha:) Żartuję, myślę jak ktoś nie chce się zarejestrować, to po prostu nie powinien się wypowiadać i tyle.
P.S. Grumpy, uważ…aj na to co piszesz, bo twój kolejny post moż…e zostać "przypadkiem" usunięty:D Swoja drogą, to ciekawe, co było w tym poprzednim, ż…e uległ zniszczeniu haha;)
Pozdrowionka:)
Pilar
pilar47
newbie

Postautor: Free-Fly-ona » 08 lut 2006, 20:55

FF, gdzie ten specjalista??
Ha! Blefowałam :D

moż…ę jeszcze emoty
oooo wreszciejakaś konkretna propozycja. Bo Xeo to czasami…tego...no wiecie…nieważ…ne ;)

Jak ktoś panikuje przed logowaniem, to FF ma namiary na specjalistę haha:)
Pani Doktor (którą tak nawiasem pozdrawiam ;)) z którą mamy zajęcia co środę szybko poradziłaby sobie z takim przypadkiem, i do tego jakż…e profesjonalnie ;)

Żartuję, myślę jak ktoś nie chce się zarejestrować, to po prostu nie powinien się wypowiadać i tyle.
Zdecydowanie popieram. No chyba, ż…e zależ…y Wam aż… tak na napiszcie-mi-na-jutro-zadanie i co-znaczy-to-slowo-bo-w-domu-mi-spalili-wszystkie-slowniki postach. Nie neguję ich waż…ności czy ich znaczenia, jednak zastanawiam się dlaczego takie posty w ilości 3 (słownie- czy;)) z 1834 roku o znaczeniu jakiegoś słówka nie zostają kasowane lub jakoś odsyłane do archiwum. Czy to nie obciąż…a strony?? (moż…e jestem głupia i się nie znam- stwierdzenie czysto retoryczne i nawet nie próbujcie potwierdzać, noo ewentualne zaprzeczyć moż…na ;))

Ok. nadal ‘testuję’ tą stronę i coraz to nowe spostrzeż…enia mi się nasuwająca myśl. Te dzisiejsze to ;) :
-podobają mi się odniesienia do tematów na forum kiedy przeglądam np.: specjalistyczne-- metodyka i pojawia się wtedy ‘patrz takż…e’,
-ramka ‘nowy’ musi zostać choćby nie wiem co ;)
-dlaczego jest ‘język.pl w liczbach’ a nie ma ang.edu.pl w liczbach??? Moż…na by tam dodać nawet inne dane. Wiem ze na innych forach podają kto z zarejestrowanych obchodzi urodziny (no moż…e nie koniecznie to ;)) ale moż…na dodać coś ciekawego,
-historia wyglądu strony to też… fajny pomysł, osobiście nie widziałam tych wcześniejszych wersji, ale moż…na nieźle pośmiać ;) (no offence ;)- rozumiem ż…e to były czasy głębokiego komunizmu ;D)

To chyba tyle na razie…
FF
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: Visitor » 08 lut 2006, 21:23

-historia wyglądu strony to też… fajny pomysł, osobiście nie widziałam tych wcześniejszych wersji, ale moż…na nieźle pośmiać ;) (no offence ;)- rozumiem ż…e to były czasy głębokiego komunizmu ;D)

-podobają mi się odniesienia do tematów na forum kiedy przeglądam np.: specjalistyczne-- metodyka i pojawia się wtedy ‘patrz takż…e’,

to wszystko było od dawna :D
szare menu musi zniknąć! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Visitor

Postautor: Free-Fly-ona » 08 lut 2006, 22:07

w takim razie wcześniej pewnie też… mi się to podobałoby gdybym tylko to wtedy zauważ…yła ;)
Free-Fly-ona
newbie

Postautor: Visitor » 08 lut 2006, 22:58

Dziękuje za naprawienie błędu ;]
Visitor

Postautor: Visitor » 08 lut 2006, 23:04

nowy wyglad jest nieciekawy. poprzedni bardzo mi sie podobal. szczegolnie ze mozna bylo sobie zmienic kolorek z zielonego na bodajze brazowy i w ogole bylo fajniutko.

+
dobrze ze jest mapa strony na dole.
ladny top, prosta i mila grafika

-
ogolnie kolory fatalne
nieczytelne

predkosc:
dzis chodzi mi jak burza ;) mam jedno megowe lacze i narzekam ze jednak generalnie chodzi wolno. logowanie sie, dawanie nowych postow, bardzo dlugo. nie wiem jak to wyglada z serwerem i jakie stronki na jakim serwerze stoja ale wydaje mi sie iz
www.ling.pl chodzi wolniej niz angielski.edu.pl
www.angielski.ling.pl ktory chyba stoi na serwie ling.pl chodzi masakrycznie wolno.

wiec wciaz ta predkosc jest u was problemem.....

no nic, pozdrawiam ekipe i zycze sukcesow.
Visitor

Postautor: Grumpy » 18 lut 2006, 16:21

Jeszcze mam taka uwagę: dlaczego posty wskakują wg sobie tylko znanej kolejności? Dlaczego raz ostatnio dadany post pojawia się na końcu, a raz pod postem, na który sie odpowiada? Czy tego nie da się jakoś ujednolicić? I jeśli jest kilka komentarzy do posta, dlaczego późniejszy pojawia sie wcześniej? (Ps. na kaktusie są posty które nie pojawiły się ani pod komentowanym postem, ani na końcu, ale w jeszcze innym miejscu.) Bardzo ciekawe... i nieestetyczne, ci꿅ko się czyta taki rozgardziasz.
Pozdr.
G.
Grumpy
junior fellow

Postautor: vlord » 04 cze 2022, 15:04

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken