czego byście chcieli najbardziej?
No tak to roboczo nazwijmy na raziestrona glowna: hm, czy chodzi np o wytluszcenie "blad dnia" itd?
POMOC - najbardziej przydadza sie:
- uwagi designowe,
- uwagi o nowych dzialach
- pomoc w moderowaniu
- pomoc w tworzeniu dzialow
Przysyłajcie printscreeny z nowymi kolorami, brakuje tam kobiecej ręki:), ocenimy z FF i Pilar_47POMOC - najbardziej przydadza sie:
- uwagi designowe,
Najpierw musze zorientować się, które są nowe;)- uwagi o nowych dzialach
Na jakich zasadach i na czym to miałoby polegać?- pomoc w moderowaniu
Uuuuu, tu moje zwłaszcza, kompetencje sa rozległe, haha, proponuje dział Ask Cactus A Stupid Question. Patrzyłam dziś na ‘dział prawny’ (ale raczej ‘działek’), mogłabym tam wspomóc trochę, ale dopiero w drugiej połowie roku.- pomoc w tworzeniu dzialow
słaby/ciekawy post nabija punkty do rankingu uzytkownikow, który jest na www.jezyk.pl
kobieca ręka - pundit, a nie mówiłem (dajmy róż owy)
- proponuję, ż ebyś w takim razie Ty sam/a pozawracał/a gitarę szanownej Redakcji jakimikolwiek cennymi uwagami, tudzież spostrzeż eniami, bo z tego co ja widzę obserwujesz na razie tylko i wyłącznie Cactusa!!zawracacie tylko gitarę redakcjii z tym Cactusem
jestem ZA!!!Ask Cactus A Stupid Question
OO Xeo baaardzo Cię proszę Róż owy to moż emy zrobić Twój dział jak chcesz??? ;Dkobieca ręka - pundit, a nie mówiłem (dajmy róż owy)
ten zielony cosik za bardzo jest zjadliwy
Co byście powiedzieli na przeniesienie wątku do "kręgu" (dalej zostałby na forum, ale zaakceptowani członkowie Cactusa mogliby sobie dzielić liki, miec listę dyskusyjną, itp.
Jeśli o mnie chodzi, to im prościej tym lepiej. Jeśli mogę otworzyć forum z linka w ulubionych i napisać posta i wysłać to mi to wystarczy. Myślę, ż e pozostali podzielą moje zdanie; Na Cactus moż e pisać każ dy, a i tak chętnych jest niewielu, więc nie widzę potrzeby ograniczenia dostępu dla kogokolwiek. Akceptacja następuje trybem naturalnym, albo się ktoś przyjmuje i pisze albo nie i przestaje pisać (Pilar, co do Ciebie to musielibyśmy się jeszcze zastanowić, haha ) Co do linków, dyskusji, plików, etc. to też mamy. Generalnie nie jestem przeciwko, niech się wypowiedzą inni.Co byście powiedzieli na przeniesienie wątku do "kręgu" (dalej zostałby na forum, ale zaakceptowani członkowie Cactusa mogliby sobie dzielić liki, miec listę dyskusyjną, itp.
To prawda, ale przyciągnięcie do strony osób anglojęzycznych również pomogłoby w tej nauce.Robienie wersji angielskiej serwisu to bardzo duż o pracy, a jednak ta strona ma służ yć Polakom do nauki języka angielskiego...
Dzięki, to by było super! Pomysłów by nam pewnie nie brakowało. Wydaje mi się jednak, ż e Cactus Team jest na razie zbyt mały na takie przedsięwzięcia:(Natomiast nie wykluczam w przyszłości zrobienia podstrony cactus.angielski.edu.pl, która będzie English only, i będzie zawierała Wasz krąg Jeż eli chcecie.
Jeszcze raz….
Blady zielony mi się podoba, dzięki Pwl za Twoją cięż ką pracę. Co do zjadliwego zielonego, to zgadam się zupełnie, ale w przeciwieństwie do Pilar uważ am, ż e powinien być ciemniejszy (znacznie), ż eby białe litery mogły odbijać i być bardziej widoczne. A czemu nie zachowujecie konsekwencji kolorystycznej pomiędzy podstronami i kolorowymi paskami po lewej stronie? (tylko, ż e tam, niestety, forum jest w pomarańczu:P)
I co się dziwić Grumpy- przecież trujesz ile wlezie :*Chłopaki, chyba sobie robicie dziś jakieś kawały... A co się stało z moim postem #25??
i tu nas masz Ale co zrobimy później??? Cactus nadal będzie rósł w siłę i posty Co do kręgu to moż e to i dobry pomysł, ale czym byśmy się mieli w taką garstkę osób dzielić i o czym dyskutować ???? Za to cactus.angielski.edu.pl to strzał w 10siątkęNatomiast wątek Cactusa otwiera się długo bo.... jest długi
Czekamy na propozycjePomoc w nowych działach - chodziło mi o pomysły lub ewentualne (współ)autorstwo działów
Moż e faktycznie to jest myśl, ż eby każ da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.A czemu nie zachowujecie konsekwencji kolorystycznej pomiędzy podstronami i kolorowymi paskami po lewej stronie? (tylko, ż e tam, niestety, forum jest w pomarańczu:P)
Dobrze godosz!!Na Cactus moż e pisać każ dy, a i tak chętnych jest niewielu, więc nie widzę potrzeby ograniczenia dostępu dla kogokolwiek. Akceptacja następuje trybem naturalnym, albo się ktoś przyjmuje i pisze albo nie i przestaje pisać (Pilar, co do Ciebie to musielibyśmy się jeszcze zastanowić, haha
Ja podzielam zdanie Grumpy i też czekam na to co inni Kaktusowicze powiedząCo do linków, dyskusji, plików, etc. to też mamy. Generalnie nie jestem przeciwko, niech się wypowiedzą inni.
A ja myślę ż e nie- jeśli jest nas wystarczająco, ż eby ‘dać se raade’ z pisaniem postów, to moż na się w taki pomysł zaangaż ować. To ż adne wytłumaczenie- myślę, ż e ludzie nie lubią się pakować w drobnostki, a wraz z ‘rozrostem’ koncepcji i Teamu nowi chętni się ujawnią.Pomysłów by nam pewnie nie brakowało. Wydaje mi się jednak, ż e Cactus Team jest na razie zbyt mały na takie przedsięwzięcia:(
Jeśli chodzi o to ‘zalogowany jako’ to tak. Jeśli chodzi o górną część postu to nieta belka gdzie są nicki była dokładnie taka jak u góry "profil" - pomarańczowa z czarnym pogrubionym nickiem,
„Zgłoś błąd’ i samo rejestruj myślę ze jest ok., ale okienka do logowania ciut za ciemnawe- nigdy nie wiem czy ten kursor tam miga czy nie ?!?!a reszta (okno wiadomosci) tak jak "rejestruj" czy "zgłoś błąd" u góry -lekko szarawe z pogrubionym na czarno tekstem ?
No właśnie- czy nie mogłoby po prostu zostać zielone???Xeo, a czy to nie mogłoby po prostu zostać zielone?
Ja popieram w tej kwestii PilarA co reszta Cactus Team i inni uż ytkownicy o tym myślą?
Chcesz o tym pogadać?? Mogę Ci załatwić niezłego specjalistę ;DKtoś go widział? Jestem pewna, ż e się wyświetlił. To już drugi mój post, który zniknął dzisiaj!!
Moż e faktycznie to jest myśl, ż eby każ da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.
No właśnie- czy nie mogłoby po prostu zostać zielone???
Czekamy na propozycje
Pundit: ... pwl (webmaster) wprowadzał postulowane poprawki do 2:33 rano Ja osobiście będę jeszcze chyba Go męczył o zmianę kolorków - ten zielony cosik za bardzo jest zjadliwy.
Pwl: Był ciemniejszy, tylko niestety Darek uznał, ż e jest do niczego i dał taki ;>
Grumpy: A Darek to kto?:)
Pwl: Aaaa... Darek = pundit :>
Moż e faktycznie to jest myśl, ż eby każ da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.
nie załamujcie pwla
Moż e faktycznie to jest myśl, ż eby każ da podstrona miała swój własny charakterystyczny kolor.nie załamujcie pwla
A moż e zróbmy tak: Każ dy uż ytkownik pisząc nowy post moze sobie wybrać tło, czcionkę, jej rozmiar i kolor, wielkość gwiazdek, pogrubienie nicka lub nie, rozmiar i kolor okienka, w którym pisze... ))))))
Pwl, jak samopoczucie?:D
Pozdrowienia, Pilar
Imprezy w redakcji - ba! Słynne są nawet za oceanem.
Pozdrowienia!ja tylko głośno myślę... (róż owy???)
Genialne :>
Proponuję takż e, ż eby każ dy mógł wybieraćdowolnąstrnę w internecie, gdzie pojawi się wysyłana wiadomość
Co do moderowania, to na pewno byłoby łatwiej nad tym zapanować, gdyby został wprowadzony obowiązek logowania dla tych co chcą się wypowiedzieć.
Nie chcemy wprowadzać obowiązku logowania, bo róż ni ludzie w róż nym stopniu związani sa z serwisem, niektórzy takż e panicznie nei lubią się rejestrować.
Ha! BlefowałamFF, gdzie ten specjalista??
oooo wreszciejakaś konkretna propozycja. Bo Xeo to czasami…tego...no wiecie…nieważ nemoż ę jeszcze emoty
Pani Doktor (którą tak nawiasem pozdrawiam ) z którą mamy zajęcia co środę szybko poradziłaby sobie z takim przypadkiem, i do tego jakż e profesjonalnieJak ktoś panikuje przed logowaniem, to FF ma namiary na specjalistę haha:)
Zdecydowanie popieram. No chyba, ż e zależ y Wam aż tak na napiszcie-mi-na-jutro-zadanie i co-znaczy-to-slowo-bo-w-domu-mi-spalili-wszystkie-slowniki postach. Nie neguję ich waż ności czy ich znaczenia, jednak zastanawiam się dlaczego takie posty w ilości 3 (słownie- czy;)) z 1834 roku o znaczeniu jakiegoś słówka nie zostają kasowane lub jakoś odsyłane do archiwum. Czy to nie obciąż a strony?? (moż e jestem głupia i się nie znam- stwierdzenie czysto retoryczne i nawet nie próbujcie potwierdzać, noo ewentualne zaprzeczyć moż na )Żartuję, myślę jak ktoś nie chce się zarejestrować, to po prostu nie powinien się wypowiadać i tyle.
-historia wyglądu strony to też fajny pomysł, osobiście nie widziałam tych wcześniejszych wersji, ale moż na nieźle pośmiać (no offence - rozumiem ż e to były czasy głębokiego komunizmu ;D)
-podobają mi się odniesienia do tematów na forum kiedy przeglądam np.: specjalistyczne-- metodyka i pojawia się wtedy ‘patrz takż e’,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości