Kilka zdań- niemiecki

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Kilka zdań- niemiecki

Postautor: Pio11 » 24 mar 2008, 21:57

Witam, bardzo proszę o pomoc w tłumaczeniu poniż…szych 2 fragmentów i jednego zdania. Mam z nimi problem.

Kod: Zaznacz cały

Wir huldigen einen Kult, sagen viele, seit in der 80er-Jahren der Fitness-Boom losbrach. Als hafte  Bewegung etwas Religio"ses an. Tatsa"chlich wirken die Ma"nner im Leo's anda"chtig, wenn sie sich bei ihren selbst auferlegten Exerzitien kastien. Und sie gehorchen Glaubenssa"tzen, die anzuzweifeln einer Ha"resie  gleichka"me: etwa den, dass schlank auch gesund ist.

Er folg und Aussehen erga"nzen sich

Er organisiert seine U'bungen nach Muskulengruppen, nimmt sich Gegenspieler vor, Bizeps, Trizeps. Beginnt mit groSSen Muskeln, widmet sich dann kleineren, strigert die Gewichte, bis sich sein Gesicht vor Anstrengung zerzerrt. "Die Form kannst du selbst bestimmen!", freut sich der Ko"rperbauer. Man sieht den erflog.

Z gory dziękuję i pozdrawiam
Pio11

Re: Kilka zdań- niemiecki

Postautor: HowsAnnie » 25 mar 2008, 9:53

heloouuł. czy to jest strona pod tytułem www.niemiecki.edu.pl?
I don't think so:]
Always look on the bright side of life!;]
btw. I'm FEmale:]
Awatar użytkownika
HowsAnnie
junior fellow

Postautor: Pio11 » 26 mar 2008, 13:27

HowsAnnie pisze:heloouuł. czy to jest strona pod tytułem www.niemiecki.edu.pl?
I don't think so:]

Nie, to jest strona www.jezyk.pl a jest nim również… niemiecki :) Zresztą, gdybyś nie zauważ…ył, to na tym forum obecne są również… inne języki :) so if you can't help, don't write :)
Pio11

Postautor: Gość » 27 mar 2008, 13:23

tak sie składa ż…e ten temat dostał się na forum o angielskim
http://www.angielski.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=14201
Gość

Postautor: Pio11 » 27 mar 2008, 21:05

Okazuje się, ż…e na to forum moż…na wejść z róż…nych stron, np. ling.pl, jezyk.pl. Nie zmienia to jednak faktu, ż…e są tutaj obecne również… inne języki, chociaż…by hiszpański :)
Pio11

Postautor: HowsAnnie » 29 mar 2008, 20:13

co nie zmienia faktu, ż…e mogłam o tym nie wiedzieć:)
w takim razie przepraszam:)
ale niestety nie pomoge z niemieckim bo jestem caaałkiem zielona, no moż…e nie aż… tak, ale specjalistą nie jestem;)
Always look on the bright side of life!;]
btw. I'm FEmale:]
Awatar użytkownika
HowsAnnie
junior fellow

Postautor: xeo » 29 mar 2008, 20:46

Nasze forum jest między innymi na
angielski.edu.pl
jezyk.pl
jezyk.org.pl
anglorama (stara wersja forum)
ling.pl
itp.

stąd obecność innych języków, kiedyś było to forum multi-językowe, klikało się na flagę i miało posty dotyczące danego języka, z czasem zrobił się śmietnik i zrezygnowaliśmy z tego, bo ludzie nie zaznaczali jakiego języka dotyczy post. Czasem z powodu obecności forum w wielu miejscach wynikają małe nieporozumienia, gdy np. ktoś odsyła do jakiegoś działu na angielski.edu.pl (nie podając linka), a ktoś inny pisze z linga, albo jezyk.org.pl gdzie tych działów nie ma.
Oczywiście wszystkie fora są zsynchronizowane, posty są publikowane na każ…dym z nich równocześnie.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Pio11 » 30 mar 2008, 13:55

HowsAnnie pisze:co nie zmienia faktu, ż…e mogłam o tym nie wiedzieć:)
w takim razie przepraszam:)
ale niestety nie pomoge z niemieckim bo jestem caaałkiem zielona, no moż…e nie aż… tak, ale specjalistą nie jestem;)

Nic się nie stało ;) Ja też… zdecydowanie wolę angielski, ale niestety muszę teraz coś przetłumaczyć, a z powyż…szymi zdaniami mam problem.

Pozdrawiam
Pio11

prosze przetlumacz ktos na niemiecki plisek :)

Postautor: zuzak11 » 22 kwie 2008, 18:48

Knut is the big star of the Zoo Berlin. The little polar bear was born on Dec. 5, 2006 and the first polar bear to be born in Zoo Berlin in over 30 years.
zuzak11