kilka zdań po angielsku

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

kilka zdań po angielsku

Postautor: magy087 » 05 lip 2008, 19:46

Tłumaczę teksty na swoją stronę, niestety niektóre zdania mnie przerastają :/

But it was O'Mahony's sense of humour which appealed most to Senna's boyishness. You cannot be around O'Mahony long without sharing the twinkling eye and, at the time, Senna needed someone with a lighter touch.

moje tłumaczenie: Ale to poczucie humoru O'Mahonego najbardziej podobało się chłopięcej duszy Senny. Nie moż…na długo przebywać z O'Mahonym bez iskrzących się z radości oczu, a w tamtym czasie Senna potrebował kogoś z lż…ejszym podejściem.

The day after Senna's death, he flew the family back to Paris, pulling up alongside the Jumbo which would carry Ayrton's body. They stripped out the seats in business class to fit the coffin. The doors of his own jet were not wide enough, for which O'Mahony was secretly grateful.

I like to think I was partly responsible for him developing a little English humour. I was just the means to an end, he was the star and with everyone wanting a piece of him, he didn't want one extra guy bleating at him all the time.
magy087

Re: kilka zdań po angielsku

Postautor: arturolczykowski » 06 lip 2008, 9:07

Nazajutrz po smierci Senny odwozil rodzine do Paryza, zatrzymujac sie przy samolocie, ktory mial przewiezc cialo Ayrtona. Wymontowali fotele w pierwszej klasie, zeby zmiescic trumne. Drzwi jego wlasnego odrzutowca nie byly dosyc szerokie, za co O'Mahony byl po cichu wdzieczny.

Podoba mi sie mysl, ze po czesci pomoglem mu rozwinac odrobine angielskiego humoru. Bylem po prostu srodkiem prowadzacym do celu, on byl gwiazda i majac dookola pozadajaca go publicznosc nie potrzebowal kogos jeszcze, kto by caly czas lamentowal mu nad uchem .
arturolczykowski
junior fellow