Bardzo prosze.Cienko u mni ez jezykiem

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Bardzo prosze.Cienko u mni ez jezykiem

Postautor: Nie potrafie » 12 paź 2008, 16:58

Witam.Bardzo bym prosil o przetlumaczenie prau zdan.Z gory dziekuje.

Moim ulubionym rodzaje muzyki jest Hip Hop i Rock. Szczegolnie uwielbiam sluchac piosenek tego rodzaju przed meczem.Dodaja mi duzo ochoty do grania i dynamicznosci.Nie mam swoich ulubionych wykonawcow ani zadnej ulubionej piosenki.Przewaznie slucham nowosci, bo stare piosenki mi sie poprosu nudza. Sluchajac muzyki mozna sie zrelaksowac i odpoczac. Zaleznie czy sluchamy muzyke szybsza czy wolniejsza moze nas wproadzic w inny nastroj.Czesto kupuje plyty wykonawcow, zeby mieli jakis zysk.Nie lubie piosenek bez sensu lub spiewane przez beznadziejenych artystow.kazdy czlowiek lubi sluchac jakas muzyke.
Nie potrafie

Re: Bardzo prosze.Cienko u mni ez jezykiem

Postautor: ladystockbroker » 12 paź 2008, 21:37

Jeśli zaczniesz smaż…yć jajecznicę z założ…eniem, ż…e absolutnie i w ż…adnym wypadku NIE UMIESZ SMAŻYĆ JAJECZNICY i ż…e NA PEWNO JĄ SPALISZ, to mogę się założ…yć o stówę, ż…e po paru minutach trzeba będzie otwierać okna, bo w całym domu będzie cuchnęło spalenizną. UMIESZ i MOŻESZ to napisać, bo gdyby było inaczej, nie dostałbyś tego jako pracy domowej. Jasne, ż…e zrobisz parę błędów, i bardzo dobrze, bo dowiesz się dzięki temu, czego KONKRETNIE nie umiesz, czyli ż…e nie znasz tego i tego słowa lub nie potrafisz uż…ywać takiego czy innego czasu, i to już… stanowi jakąś podstawę do dalszej pracy, bo nikt ci nie wleje wiedzy do głowy lejkiem przez ucho, a ty nie obudzisz się nagle z narkozy i nie stwierdzisz, ż…e ni z tego, ni z owego potrafisz mówić pięcioma językami. Przynajmniej SPRÓBUJ to napisać (po angielsku!). Nie zawsze najlepszym wyjściem jest zaczęcie pracy od napisania tekstu po polsku, a potem próba przekładu na angielski (a na pewnym etapie robią tak prawie wszyscy), bo w takiej sytuacji nagle uświadamiasz sobie "o rety, ile dziwnych zwrotów, o rany, tego nie ma w słowniku, o kurczę, patelnia się pali!". Duż…o prościej jest zacząć od razu pisać po angielsku i kleić wypowiedź ze zwrotów, które się zna, zamiast tworzyć zdania, które brzmią fajnie po polsku i potem głowić się, jak je przetłumaczyć. Życzę powodzenia! - jak skończysz (i zmienisz sobię nickname na POTRAFIĘ ), wrzucaj do sprawdzenia.
ladystockbroker
junior fellow

Prosze o szybka korekte

Postautor: Potrafie » 12 paź 2008, 21:59

Every poeple on the world like to listen the music. My favourite type of music is hip-hop and rock.Especially i like listen this kind of music before football match.This give me bravery and dynamism.I dont have favourite bands and single.Usually i listen new songs beacouse old songs they are already boring. When i listing a music i can relax and rest a power. As I listen to slowly song i have nice mood and as i listen ast song i have aggressive mood.I often buying music discs that music bands have increment and create new album.I hate music with not meaning.
Potrafie

Postautor: xeo » 12 paź 2008, 22:30

xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: irvette » 19 kwie 2009, 22:13

Ja też… tak mam, napisze coś po polsku chcę to przetłumaczyć na angielski i tu leż…ę, męczę się z tym pół dnia a nawet dłuż…ej.
irvette
newbie