przemek4net pisze:Brak mi/jej znalezc nie umiem/potrzebuje jakiegos nowszego enginu??? w SM trybu biernego odsluchiwania materialu do powtorek - na zasadzie odlsuchujesz "bez punktowania" (cos jak rozgrzewka do powtorki czy zapelniacz czas przed zasnieciem...)Sama baza speed up w stosunku do BE czy FSE to naprawde jak skok w nadprzestrzen (kawal dobrej roboty.
bejotka pisze:Swego czasu tworzyłem też pliki dźwiękowe z baz Speedup i Proficiency. Wymagało to trochę większego nakładu pracy, ale skutek był niezły.
Spróbuj!
bejotka pisze:To nie była baza, tylko zbiór plików dźwiękowych w formacie wav.
przemek4net pisze:Lest plik: ELEMENTS\15\16\1\139816.WAV
Czy Informacje "15" "16" "1" "139816" dadza sie przelozyc na "numerek slowka" i jak?
bejotka pisze:przemek4net pisze:Lest plik: ELEMENTS\15\16\1\139816.WAV
Czy Informacje "15" "16" "1" "139816" dadza sie przelozyc na "numerek slowka" i jak?
Wystarczy sam numer 139816. Jest to numer (nazwa) pliku dźwiękowego, który jest dźwiekiem pytania lub odpowiedzi.
przemek4net pisze:krotko mowiac nie wiesz jak znalezc pary wavow (pytanie+odp) i jak rozkodowac po nazwie numerek "slowka", ktory widzi uczacy sie w programie?
bejotka pisze:
Przykro mi to pisać, nie chcę nikogo obraż ać...
Czytaj ze zrozumieniem...
bejotka pisze:Wystarczy sam numer 139816. Jest to numer (nazwa) pliku dźwiękowego, który jest dźwiekiem pytania lub odpowiedzi.
bejotka pisze:To nie była baza, tylko zbiór plików dźwiękowych w formacie wav. Później nauczyłem się przeformatowywać je na mp3.
Kicikocia pisze:(nie wszystko, to prawda, ale jeśli chodzi o ilośc powtrórek to ma akurat rację...).
przemek4net pisze:Kicikocia pisze:(nie wszystko, to prawda, ale jeśli chodzi o ilośc powtrórek to ma akurat rację...).
w praktyce jezeli masz pewien juz poziom (np mocne B1/slabe B2) i startujesz z BE (gdzie material startuje od slowek typu yes, no, one, two itp - A1) a konczy na slowkach, ktore posiadacza FCE zaskocza to pierwsze kilkaset slowek jak ma sie czas to w jeden dzien moza lyknac odpowiadajac "dobrze"/"b. dobrze" na 90% z nich - koncowka to bedzie juz oczywiscie dramatyczny powolny finisz
Przerabianie dla tej samej osoby speed-up'a dla zaawansowanych z tempem 30/dziennie to bylby wyczyn roku
jednego zadowoli fonetyczna znajomosc slowka a inny jak nie przeliteruje slowka bezblednie nie czuje sie spelniony wiec kazdy dobiera sobie sam predkosc dostosowujac ja do wlasnego poziomu/poziomu materialu, czasu, celu nauki itp
Przemek
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości