Do Piter_WAW
1) Jak oceniasz metodykę nauczania w ANY ?
Metodyke nauczania rozumiem jako sposób pracy lektora ze sluchaczem, wiec powiem ze mam zajecia z lektorem z Kanady. Zalezalo mi, aby w koncu uczyc się amerykanskiej wersji angielskiego, a nie brytyjskiej. Byłem kilka razy w Stanach i chodzilem tez tam do szkoly jezykowej, wiec mam porownanie i to na korzysc Academy of New York.
W poniedzialki pracujemy z amerykanskim podrecznikiem, we srody sa konwersacje i nauka poprawnej wymowy. Generalnie wole srody, bo wiecej gadamy, ale praca z ksiazaka to podstawa. No i w sobote przychodze na warsztaty tematyczne. W tym misiacu ma być gosc specjalny z Ambasady USA, moż
e rozdadza darmowe wizy wiec przyjde
![happy :)](http://angielski.edu.pl/forum/images/smilies/wesoly.gif)
Co do wymowy to tak jak pisalem byłem w Stanach i wiem jak bardzo wazne jest stawianie akcentu na wlasciwa sylabe i sa takie wyrazy które piszemy identycznie a w zaleznosci od rodzaju wymowy i akcentu znacza co innego – niezle co
A po drugie jak byłem w USA to wszyscy pytali mnie czy jestem z Rosji, wiec dlatego postanowilem wybrac Academy of New York, ż
eby ten akcent zgubic
Co do metody nauczania nie ma zadnych zarzutow.
2) Jak oceniasz jakość nauczania ?
Dla mnie sama jakoscia jest to, ze wszystkie wyklady mam z amerykanskim lektorem. Nie ma tu marketingowych kruczkow, ze np. konsultacje z native speaker’em czy ze w cene kursu sa wliczone konwersacje z native’m itp. W Academy of New York wszystkie wykłady sa prowadzone przez Native Speaker’ow z certyfikatem TESOL/CELTA. Mysle, ze metody aktywizujace i nauczania praktycznego oraz gry dydaktyczne plus multimedia polaczone w jedna calosc daja przyjemny rezultat, mój lektor nad tym panuje w zupelnosci, a wiem ze lektorzy przechodza niezle sito zanim zostana zatrudnieni.
3) Czy mając do wyboru tą lub dowolnie wybraną inną szkołę angielskiego w Warszawie wybrał byś właśnie ANY ? Jak moż
esz to uzasadnij wybór.
Powiem wprost zanim przyszedlem do Academy of New York byłem w kilku szkolach jak również
bralem prywatne lekcje na miescie z tzw. nativami. Samo podejscie do sluchacza tez jest wazne, wyglad miejsca gdzie się uczysz tez wplywa na Twoje samopoczucie. Nie chcesz chyba zebym opowiadal o warunkach jakie zastalem gdzie indziej typu stoly jak w gimnazjum, sale bez okien, polscy nauczyciele – wszystko to tylko przypominalo mi szkole podstawowa...
Wybralbym te i postaram się w miare obiektywnie odpowiedziec dlaczego:
1. American English
2. Wylacznie amerykanscy lektorzy
3. Male grupy – moja ma 4 osoby
4. Super obsluga klienta
5. Konkurencyjna cena
6. Duza liczba zajec – 2xTyg+Warsztaty
4) Jak moż
esz to napisz również
z jakiego punktu widzenia to wszystko oceniasz ? Uczęszczasz na kursy, czy moż
e jesteś pracownikiem ?
Zaczalem od kursu jako klient z ulicy, teraz troche się znimi zaprzyjaznilem i chyba moja obecna firma skorzysta z ich kursow dla specjalistow.
5) W zasadzie bym się nie zastanawiał, gdyby nie duż
a cena całego kursu.
Jeśli chodzi o cene to pls porownaj z Archibaldem lub British Council, gdzie jeśli wybierzesz kurs z wylacznie z Native Speakerem zaplacisz ok. 2500 zł., wiec cena nie jest najgorsza. Za 1200 zł dostaniesz kurs z Polakiem w byle pierwszej szkole, wiec 1800 zł jest umiarkowana cena w stosunku do jakosci. Jak już
pisalem, dla mnie liczy się bardzo jakosc. To ze mogę przyjsc pol godziny przed zajeciami po pracy i napic się kawy z expresu w filizance, a nie plastikowym kubku, to ze mogę skorzystac z bezprzewodowego netu, poczytac gazete, posluchac chill-outowej muzyki itp. Nikt tam nie ma skwaszonej miny i czuc pozytywna energie. To tez się liczy.
Wybralem te szkole, bo bez wyjezdzania do USA mogę uczyc się amerykanskiego angielskiego w Warszawie.
Mam nadzieje, ze moje odpowiedzi okazaly się pomocne.
Pozdrawiam i być moż
e do zobaczenia, jeśli wybierzesz Academy of New York