Studia w USA

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Studia w USA

Postautor: foem » 12 lis 2010, 1:44

Mam pytanie. Otóż… moim marzeniem jest studiowanie w USA.
Żeby jechac od razu po liceum to troszeczkę bym się ,,bała''.
Więc myślałam nad tym ż…eby iśc na anglistykę na 3 lata-licencjat ż…eby w tym czasie podszkolic swój angielski i dorobic ,,trochę'' pieniędzy na wyjazd, załatwic sobie wizę i potrzebne egzaminy.
Czy to jest dobry pomysł? I jak dobrze trzeba znac angielski ż…eby się dostac na anglistykę? Czy moż…e lepsza amerykanistyka?
Jeśli nie uda mi się do ewentualnie rozważ…am Kanadę, Australię i Anglię.
Proszę o pomoc
foem

Re: Studia w USA

Postautor: Swee » 14 lis 2010, 9:28

Moim zdaniem mogła byś wyjechać odrazu po liceum do USA, a nie marnować 3 lata w Polsce. Jestem w podobnej sytuacji, z tym, ż…e jestem aktualnie w klasie IB (z międzynarodową maturą), więc moje "plany i marzenia" odnośnie studiowania w USA mogą być owiane troszkę mniejszą niewiadomą :)

P.S. Na jakim poziomie zaawansowania jest Twój angielski? Z moim CAE wiele bym nie zdziałał narazie np. na Columbii ;/

Bądźmy dobrej myśli :D
Swee

Postautor: anna.kotecka » 25 lis 2010, 4:22

A jak wygląda sprawa egzaminów dla obcokrajowców? Jakie są procedury dla uczniów? Trzeba jakieś specjalne wymagania spełniać?
anna.kotecka
newbie

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 16:49

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken