niemaszek pisze:jak chodzi o metody to zawsze wszystkim powtarzam, ż e najważ niejsza jest róż norodność, jeśli chce się coś opanować dobrze, raczej nie znam kogoś kto do c1 doszedł samym callanem..
singerr pisze:Metod nauki języka jest bardzo wiele, ja osobiście przetestowałem na sobie dwie, skuteczne jak dla mnie metody.
Z jednej strony metodę Callana w GB English, tylko się zasadniczo mówi i to dobrze, oraz metodę dualną, czyli naprzemiennych zajęć polskiego lektora z native Speakerm w warszawski English For You, Polski nauczyciel wprowadza jakiś temat, następnie przybywa na zajęcia Native Speaker, który zajmuje się konwersowaniem na temat wcześniej zainicjowany przez polskiego lektora. Dobra rzecz
srikee pisze:TO co napisano ENglish For You jest zupełną prawdą, wiem to po sobie, maiłem kurs języka ogólnego, nauczyli mnie trochę tego angielskiego, polska lektorka wylewała 7 poty, aby coś poukładać struktury, potem do działania wchodził native speaker i zmuszał do mówienia i z każ dym tygodniem szło znacznie lepiej, polecam warszawską szkołe English For You
Ja się uczę na filmach z napisami angielskimi.Zauważyłem że każdy z Was próbował różnych metod nauki języka.Ja podchodziłem do programów angielskiego bardzo sceptycznie,ale w ostatnim czasie spróbowałem rewelacyjnej metody na Kurs działa na zasadzie filmów z lektorem, ale do tego mamy obrazy, teksty, dźwięki, bardzo interaktywny kurs i muszę przyznać, że wreszcie się uczę
U mnie najlepiej sprawdzają się lekcje prywatne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości