Skuteczna nauka angielskiego

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Re: Skuteczna nauka angielskiego

Postautor: Visitor » 02 wrz 2007, 20:44

Sprawdź skuteczność proponowanej techniki nauki. Wykorzystaj bezpłatne, oryginalne materiały w formacie mp3, ćwiczenia, słowniki i in. Zdziwisz się, jak szybko zaczniesz płynnie mówić po angielsku.
http://www.isel.edu.pl
Visitor

Postautor: Gość » 07 kwie 2008, 22:13

Do słownika frazeologicznego ISEL 1300, dostępnego na stronie www.isel.edu.pl, dodano nagrania wszystkich fraz. To powinno pomóc w nauce.
Gość

Postautor: ISEL » 07 kwie 2008, 22:16

Do słownika frazeologicznego ISEL 1300, dostępnego na stronie http://www.isel.edu.pl , dodano nagrania wszystkich fraz. To powinno pomóc w nauce.
ISEL

Postautor: kamil70 » 29 kwie 2010, 19:49

do skutecznych metod dorzucę Effortless English System... http://www.effortlessenglish.pl bardzo dobra metoda, choć na początku podchodziłem do niej sceptycznie. Ty napewno też… tak będziesz miał. Najlepsza metoda nauka dla dorosłych z całą pewnością.

Ktoś korzystał z isel.edu.pl? jakieś wraż…enia?
kamil70

Postautor: english... » 05 maja 2010, 21:41

Materiały do nauki, porady i nie tylko - wszystko o nauce angielskiego
- Polecam szczególnie ostatni artykuł o skutecznych technikach nauki języka angielskiego - Nauka Angielskiego
english...

Postautor: Gość » 27 sie 2010, 17:02

faktycznie kurs 7 Rules for excellent English speaking z http://www.effortlessenglish.pl jest bardzo dobry
Gość

Postautor: english... » 29 sie 2010, 19:45

Skuteczna i nowoczesna nauka słówek angielskich - Langeffect
Szczerze polecam...

Obrazek

Ps. Ktoś już… korzystał z langeffect...?
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: Pattryk » 02 lis 2010, 23:02

Tak ja korzystam do społeczności Langeffect :) a obecnie uczę się właśnie języka angielskiego...
Pattryk

gowork???

Postautor: marcini » 02 cze 2011, 18:46

Witam
Właśnie poszukuje w Warszawie jakiegoś dobrego kursu języka angielskiego. Na róż…nych forach bardzo zachwalają kurs:
nauka angielskiego warszawa
nie wiem czy ich opinie są słuszne.
Moż…e ktoś jest aktualnie obeznany gdzie moż…na iść na skuteczny i w miarę tani kurs języka angielskiego. Z góry dziękuje za

odpowiedzi.
marcini
newbie

Postautor: Roman Romanowicz » 03 cze 2011, 14:59

Ja już… 3 miesiąc mam te konwersacje on-line i bardzo sobie chwalę. Mam świetnego native speakera, złapaliśmy fajny kontakt, myślę, ż…e zostanę na tych konwersacjach przynajmniej do końca wakacji.
No i w końcu widzę jakieś postępy :)
Roman Romanowicz

Polecam kurs ANGIELSKIEGO

Postautor: irminas2000 » 12 lip 2011, 16:03

Witam czy korzystał ktoś z kursu:
[url="http://www.gowork.pl/kursy,warszawa,kurs_jezyka_angielskiego,20,0"]szkoła angielskiego warszawa[/url]
bardzo zależ…y mi na waszych opinii.
irminas2000

Postautor: irminas2000 » 12 lip 2011, 16:05

Witam czy korzystał ktoś z kursu:

szkoła angielskiego warszawa

bardzo zależ…y mi na waszych opinii.
irminas2000

Postautor: Hieronim » 12 lip 2011, 23:05

własnie przed chwilą testowałem szkołę english by phone, która reklamuje swoje darmowe konwersacje testowe. Pełen szacun - na prawdę profesjonalne podejście do ludzi i to zupełnie za darmo. Jak dla mnie takie coś jak nauka przez Skype to kompletna nowość, ale widzę potencjał, bo na prawdę świetnie się nam rozmawiało.
Hieronim

Postautor: nie by phone » 13 lip 2011, 5:36

Niech szkoła english by phone skonczy z pseudo reklamą to jest już… niskie jakie ciemnoty wciskacie ludziom, przestańcie tworzyć te głupkowate linki do Waszej stronki. Każ…dy widzi ż…e sami piszecie i odpowiadacie sobie na wątki
nie by phone

Postautor: Hieronim » 13 lip 2011, 19:32

Witam ponownie.

ostatni wpis jest z mojej strony, dlatego zmuszony jestem stanąć w obronie własnej osoby. Przetestowałem szkołę, do której umieściłem link - nie wiem, czy było to głupkowate, jak piszesz w swojej wypowiedzi? myślę, ż…e moż…e to komuś pomóc, ewentualnie zachęcić do samodzielnego sprawdzenia - nie wciskam nikomu niczego na siłę.

Wątpię, ż…eby szkoła rozmawiała z samą sobą, chyba, ż…e wpisuje opinie reklamujące takż…e szkoły speak up, axon, gowork, Langeffect, angielski mp3, Effortless English System, isel... (nie współpracuję z ż…adną z nich)

Swoją drogą nie widzę nic złego w wymianie poglądów na temat produktów, czy szkół języka.

Dziękuję.
Hieronim

Postautor: walddy » 21 lip 2011, 16:05

Jak dla mnie konwersacje on line są bardzo OK. Gdyby nie forum pewnie bym się o nich nie dowiedział. Najlepsze jest to, ż…e dają za darmo wszystkiego spróbować, każ…dy moż…e wyrobić sobie własne zdanie...
walddy

Postautor: maciasek#9 » 28 lip 2011, 16:07

fakt spoko opcja ale jak dla mnie to za mało. aż… takim geniuszem nie jestem. nieestety ćwiczonka w zeszyciku są niezbędne. mam nadzieje ze wakacyjny kurs w speak upie wystarczy i później już… będę mógł tylko na skypie ćwiczyć konwersacje.
maciasek#9

Postautor: HanusKA » 28 lip 2011, 16:43

Też… nie wyobraż…am sobie, ż…eby konwersacje on-line były jedyną formą nauki angielskiego. Myślę, ż…e taka metoda spisze się najlepiej w połączeniu z tradycyjna książ…ką i ćwiczeniami z gramatyki, albo w momencie, kiedy ktoś skończył jakieś kursy i nie chce stracić kontaktu z językiem (jak ja). Chętnie zobaczyłabym tę darmowa konwersację testową, ale muszę zakupić w końcu jakieś słuchawki z mikrofonem :p
HanusKA

Postautor: Macvi » 31 lip 2011, 3:18

Ja ze swojej strony mogę polecić blog z podcastami zawierający ciekawe wskazówki co do nauki języka oraz recenzje interesujących pozycji książ…kowych i stron internetowych. http://thelandofsound.blogspot.com/
Macvi
newbie

Postautor: Artka » 08 sie 2011, 20:22

z tego co czytalam to moze byc niezle… uczyc sie w domu? fajna sprawa. zwłaszcza jak się w ogole nie zna a w dzisiejszych czasach to od wszystkich niemalż…e wymagają… polecicie cos poczatkujacym?
Artka

Postautor: Krzysio75 » 09 sie 2011, 16:44

Jak nie znasz angielskiego to nie wiem czy takie “fajne”. Trudno wtedy o jakas regularność i rozeznanie. W wakacje masz całe mnóstwo tańszych kursów i promocji. Poza tym jak nie masz czasu to niektóre szkoły idą na rękę. W speak upie moż…esz sobie wybierać zajęcia na które przychodzisz. Nikt nie stoi nad tobą z batem, ze się spóźniłaś albo nie przyszłaś.
Krzysio75

Postautor: wlodejs » 24 lut 2012, 2:57

Zależ…y czy do egzaminu czy dla siebie. Do egzaminu potrzebne są bardzo waż…ne wytyczne i tutaj zwracałbym uwagę na dobre szkoły typu warszawska tfls
wlodejs

baby-english.pl

Postautor: Marta28 » 06 kwie 2012, 13:54

Hej! Chciałabym polecić Wam mój blog, w którym połączyłam dwie moje największe pasje - mojego synka i język angielski. Jestem obecnie na urlopie macierzyńskim i chciałam zrobić coś ciekawego, innego, abstrahując od pieluch i mleka. W ten sposób powstało BABY-ENGLISH - piszę o codziennych problemach i rozmyślaniach młodej mamy, a w tekst wplatam wyraż…enia i słowa z języka angielskiego. Raz po raz dorzucam też… coś z gramatyki. Od tak - przyjemne z poż…ytecznym!!!! Grunt -to mieć stały kontakt z językiem
Zapraszam - czytajcie, piszcie co Was interesuje, jakie macie problemy i zapytania - dotyczące dzieci i języka!!!! Spędźmy ten czas razem!!! :przytul:

Zapraszam na www.baby-english.pl
Marta28

Postautor: afdorik » 07 kwie 2012, 22:48

TFLS dobrze przygotowuje do większośći certyfikatów bo robią to od dawna, dobre jest to, ż…e jak powiesz jaki egzamin chcesz zdawać to cie będą konkretnie pod niego przygotowywać
afdorik

Postautor: laszlos » 10 cze 2012, 4:23

A to racja, tfls w wawie to jedna z lepszych szkól jeśli chodzi o angielski
laszlos

Postautor: kuszita » 20 sie 2012, 12:33

ja polecam baaardzo fajny zestaw do szybkiej nauki jezyka angielskiego:) mi baaaardzo pomógł tylko... wiadomo trzeba byc konsekwentnym i systematycznym http://www.nokaut.pl/ksiazki/angielski- ... 92504.html
kuszita

Postautor: adrianprzybylski » 21 wrz 2012, 16:09

Dziś nauka angielskiego online jest prosta jak nigdy w ż…yciu, moż…na uczyć się np. 1000 najczęściej uż…ywanych słów w języku angielskim, bo są w Internecie specjalne listy do tego, oprócz słówek polecam jeszcze śpiewać piosenki na tekstowo.pl, słuchać audiobooki i jednocześnie mieć wersję do czytania, ż…eby śledzić tekst, tak samo jak oglądać filmy/filmiki/wykłady z napisami ang i jeszcze do tego czytać strony internetowe i jak się nie zna słówek to tłumaczyć za pomocą google translate pozdro !
adrianprzybylski

Postautor: niemaszek » 24 lis 2012, 18:08

jak chodzi o metody to zawsze wszystkim powtarzam, ż…e najważ…niejsza jest róż…norodność, jeśli chce się coś opanować dobrze, raczej nie znam kogoś kto do c1 doszedł samym callanem.. Oczywscie wszsytkie multimedialne ulepszenia, konwersacje online (sam korzystałem z takich akurat w Speak UP i są to naprawdę fajne dodatki) nie zastąpią Ci nauczyciela i kogoś kto pokieruje twoim rozwojem językowymn, wskaż…e błędy. każ…dy uczy sie jezyka inaczej i ma sproblem z czym innym, waż…ne ż…eby kurs/szkoła (akurat uważ…am ż…e to lepsze, a w kazdym raize pewniejsz rozwiązanie niż… korepetytor) sprawdzał bież…aco twoją wiedzę
niemaszek

Postautor: singerr » 28 lis 2012, 11:24

Metod nauki języka jest bardzo wiele, ja osobiście przetestowałem na sobie dwie, skuteczne jak dla mnie metody.
Z jednej strony metodę Callana w GB English, tylko się zasadniczo mówi i to dobrze, oraz metodę dualną, czyli naprzemiennych zajęć polskiego lektora z native Speakerm w warszawski English For You, Polski nauczyciel wprowadza jakiś temat, następnie przybywa na zajęcia Native Speaker, który zajmuje się konwersowaniem na temat wcześniej zainicjowany przez polskiego lektora. Dobra rzecz
singerr

Postautor: english... » 02 gru 2012, 17:46

niemaszek pisze:jak chodzi o metody to zawsze wszystkim powtarzam, ż…e najważ…niejsza jest róż…norodność, jeśli chce się coś opanować dobrze, raczej nie znam kogoś kto do c1 doszedł samym callanem..

Zgadzam się z tą wypowiedzią, dlatego osobom chcącym uczyć się angielskiego przez Internet zawsze polecałem korzystanie z Serwisu eTutor, gdyż… właśnie ten kurs daje moż…liwości nauki na wiele róż…nych (multimedialnych) sposobów. Zresztą najlepiej widać je w prezentacji video, którą moż…na zobaczyć choćby na YouTube: Nauka Angielskiego Online na portalu eTutor
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: maarysiam » 03 gru 2012, 16:40

Ja dzięki temu portalowi pierwszy raz w ż…yciu porządnie nauczyłam się mówić po angielsku :) Szczerze go polecam :)
Potrzebuje drzwi antywłamaniowe. Pies niestety się nie sprawdził …
Awatar użytkownika
maarysiam
newbie

Postautor: gieniastus » 03 sty 2013, 21:34

etutor jest bardzo pomocny :)
gieniastus
newbie

Postautor: romekurban89 » 13 sty 2013, 16:31

Etutor jest faktycznie dobry, ale ja na początku uczyłem się 1000 słówek po angielsku, według mnie to dobra podstawa i potem jest już… o wiele z górki.
romekurban89

Postautor: ala135 » 17 sty 2013, 9:47

Skutecznie przyswoiłam nowy dla mnie język na Multikurs.pl. Uczyłam się, kiedy chciałam, nie musiałam się z nikim umawiać, było (i jest) OK :)
ala135
newbie

Postautor: Gość » 19 sty 2013, 13:10

singerr pisze:Metod nauki języka jest bardzo wiele, ja osobiście przetestowałem na sobie dwie, skuteczne jak dla mnie metody.
Z jednej strony metodę Callana w GB English, tylko się zasadniczo mówi i to dobrze, oraz metodę dualną, czyli naprzemiennych zajęć polskiego lektora z native Speakerm w warszawski English For You, Polski nauczyciel wprowadza jakiś temat, następnie przybywa na zajęcia Native Speaker, który zajmuje się konwersowaniem na temat wcześniej zainicjowany przez polskiego lektora. Dobra rzecz

Jeż…eli ktoś wybiera sobie naukę w formie kursu w szkole językowej i mieszka w Warszawie, rzeczywiście English For You ma fajne kursy i to ż…e kurs jest dzielony międzyy polskiego lektora i Nativa ma swoje dobre strony.
Szkolisz trochę gramatykę z polskim lektorem ale przede wszystkim rozwijasz konwersacje z Nativami
Gość

Postautor: agna88 » 11 kwie 2013, 17:50

ja przymierzam się do wykupienia kursu na http://chatterbox.pl. zanim podejmę decyzję chcę jeszcze skorzystać z damowej lekcji testowe, ale przekonuje mnie to, ż…e zajęcia odbywają się z lektorem, sama nie miałabym tyle samozaparcia ż…eby skutecznie nauczyć się języka, a mieszkam w takim miejscu, ż…e tradycyjna szkoła językowa nie wchodzi w grę.
agna88

Postautor: kalel » 12 kwie 2013, 10:07

Najlepiej wyjechać na rok to wtedy na pewno się nauczysz ;)

przeprowadzki Wrocław
usługi transportowe Wrocław
kalel
newbie

odp

Postautor: Feliks » 12 kwie 2013, 20:26

też… fakt, ale co do metod skutecznych - jak ktoś się uprze i CHCE to każ…da metodą da radę się języka obcego nauczyć.
Feliks
newbie

Zwroty po angielsku

Postautor: Przemo1232 » 13 kwie 2013, 20:49

Na stronie http://www.zwrotypoangielsku.plznajdziesz również… metodę zbliż…oną do Callana. Rozmówki po angielsku są nagrane w takim stylu jak Callan. Pytanie po angielsku - odpowiedź po angielsku.
Przemo1232

Zwroty po angielsku

Postautor: Przemo1232 » 13 kwie 2013, 20:53

Duż…e ilości zwrotów po angielsku do ćwiczenia na stronie http://www.zwrotypoangielsku.pl
Przemo1232

polecam

Postautor: znawca » 19 kwie 2013, 16:01

Zapraszam !!

Zostały jeszcze 104 wolne miejsca do zapisu!

Jeśli zależ…y Ci na nauce języka obcego, to zobacz ten filmik. Same konkrety! Po tym krótkim filmiku będziesz umiał 20 słówek z 4 języków obcych ( w kilka minut:) ) Zobaczysz jak szybko moż…na uczyć się języka obcego nowoczesnymi metodami i to za jedyne 30 zł/ miesiąc (Ideą naszego serwisu jest to, by każ…dy człowiek mógł się uczyć języka bardzo tanio i bardzo szybko! Dlatego cena za kurs jest tan niska)

Pamiętaj, ż…e w momencie niezadowolenia z kursu, moż…esz odzyskać pieniądze przez pierwsze pięć dni szkolenia:)
Nic nie tracisz, moż…esz tylko zyskać. Inni już… się uczą języków obcych szybkimi metodami, teraz czas na Ciebie!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3hA0ixLXk8

Na kurs moż…esz zapisać się na tej stronie: http://sjo.bejol.com/system
znawca

Postautor: srikee » 29 kwie 2013, 10:37

TO co napisano ENglish For You jest zupełną prawdą, wiem to po sobie, maiłem kurs języka ogólnego, nauczyli mnie trochę tego angielskiego, polska lektorka wylewała 7 poty, aby coś poukładać struktury, potem do działania wchodził native speaker i zmuszał do mówienia i z każ…dym tygodniem szło znacznie lepiej, polecam warszawską szkołe English For You
srikee

Postautor: jartelka » 08 maja 2013, 22:40

srikee pisze:TO co napisano ENglish For You jest zupełną prawdą, wiem to po sobie, maiłem kurs języka ogólnego, nauczyli mnie trochę tego angielskiego, polska lektorka wylewała 7 poty, aby coś poukładać struktury, potem do działania wchodził native speaker i zmuszał do mówienia i z każ…dym tygodniem szło znacznie lepiej, polecam warszawską szkołe English For You

Kto cię uczył, sama wiem, ze to bardzo dobra szkoła angielskiego
jartelka

Postautor: Puzonon » 06 sie 2015, 18:46

O proszę coś innego. Na pewwno warto sobie przysfoic aby sprawdzić czy faktycznie nauczymy się języka.Możliwe, że tak jest.W zależności co jest na tych ćwiczeniach:)
Puzonon
newbie

Postautor: Bogusz » 07 sie 2015, 7:41

nie wyobrażam sobie aby obcokrajowiec nauczył się języka bez nauki gramatyki korzystając tylko ze słuchania, czytania i oglądania materiałów w obcym języku. W ten sposób można sie nauczyć rozumienia języka ale nie posługiwania się nim w sposób aktywny. Dlatego uważam że gramatyka jest tak samo ważna
Bogusz
newbie

Postautor: Fuzz » 07 sie 2015, 21:31

Zauważyłem że każdy z Was próbował różnych metod nauki języka.Ja podchodziłem do programów angielskiego bardzo sceptycznie,ale w ostatnim czasie spróbowałem rewelacyjnej metody na Kurs działa na zasadzie filmów z lektorem,ale do tego mamy obrazy,teksty,dzwieki,bardzo interaktywny kurs i musze przyznać,że wreszcie się uczę
Fuzz
junior fellow

Postautor: anli » 14 sie 2015, 11:07

U mnie najlepiej sprawdzają się lekcje prywatne.
anli
junior fellow

Postautor: Megatester » 20 lut 2019, 10:32

Zauważyłem że każdy z Was próbował różnych metod nauki języka.Ja podchodziłem do programów angielskiego bardzo sceptycznie,ale w ostatnim czasie spróbowałem rewelacyjnej metody na Kurs działa na zasadzie filmów z lektorem, ale do tego mamy obrazy, teksty, dźwięki, bardzo interaktywny kurs i muszę przyznać, że wreszcie się uczę
Ja się uczę na filmach z napisami angielskimi.
U mnie najlepiej sprawdzają się lekcje prywatne.

No wiadomo, że prywatne lekcje najwięcej dają, ale też koszty rosną. Tyle, że nauczyciel skupia się na jednej osobie.

Postautor: ada1212 » 19 lip 2019, 13:33

Witajcie :) :)
Nie tak dawno miałam podobny problem, jeżeli chodzi o naukę języka. Nie wiedziałam zupełnie jak się zmotywować jak się za to zabrać.. Miałam różne przykre przygody z nauką języka angielskiego (czasy szkolne). Na szczęście kilka miesięcy temu oglądając filmiki na youtube poznałam kurs ENLINADO. Darek z tego kursu zmotywował mnie do nauki języka w domu, z miłą chęcia skorzystałam z jego kursu i w ciągu 2 miesięcy nauczyłam się mówić. Gdzie wcześniej była zupełna blokada..miałam jakąś bańkę i nie mogłam się zupełnie otworzyć i nic powiedzieć..
Serdecznie polecam zapoznać się z kursem Enlinado, metoda nauki w tym kursie jest bardzo ciekawa i skuteczna. :)
ada1212
newbie

Postautor: trustme12 » 27 sie 2019, 12:31

Dla osób które mają blokadę mówienia po angielsku, konieczne okazać się może rzucenie na głębszą wodę. Dlatego dobrym rozwiązaniem może być kurs angielskiego w "angielskiej wiosce" https://angloville.pl/. Całość kursu prowadzona jest przez native speakera wyłącznie po angielsku. Dzięki temu rozwiązaniu można nauczyć się posługiwania codziennymi zwrotami pod okiem specjalisty.
Awatar użytkownika
trustme12
newbie