Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: darkjanicki » 21 sty 2011, 21:33
Od 3 miesięcy, chodzę na pre - intermediate do English For You, czuję ż
e zacząłem wreszcie mówić. Duż
o konwersacji, mało nudnych ćwiczonek.
-
darkjanicki
-
Postautor: Julkafartowna » 27 sty 2011, 23:34
Zgadza się , zajęcia w małych grupach oraz system dualny to niezły patent na przełamanie barier mówienia. Podoba mi się ż
e gramatyka jest z polskim lektorem , konwersacje z nativem
-
Julkafartowna
-
Postautor: Super, ale..... » 30 sty 2011, 21:40
Rzeczywiście fajna szkoła z dobrymi lektorami, jest duż
o konwersacji. Z uwagi na bardzo wielu kursantów jakich ma oddział English For You przy ulicy Grochowskiej 10 czasami jest problem załatwienia sprawy w sekretariacie, zwłaszcza kiedy są płatności. Z drugiej strony moż
e to dobrze świadczyć, ż
e szkoła jest pręż
na. Mnie to trochę przeszkadza.
-
Super, ale.....
-
Postautor: Gość » 14 lut 2011, 0:38
zgadzam się z opinią o lektorce Mary
-
Gość
-
Postautor: klaudiusz008 » 27 lut 2011, 19:53
dodatkowe konwersacje cieszą się English For You duż
ą popularnością . Moż
na na maxa sobie pogadać z Nativem w ich kawiarence dyskusyjnej, to jest git pomysł.Mam nadzieję ,ż
e szkoła uruchomi dodatkowe terminy spotkań....
-
klaudiusz008
-
Postautor: klaudia1111111 » 10 mar 2011, 1:20
klaudiusz008 pisze:dodatkowe konwersacje cieszą się English For You duż
ą popularnością . Moż
na na maxa sobie pogadać z Nativem w ich kawiarence dyskusyjnej, to jest git pomysł.Mam nadzieję ,ż
e szkoła uruchomi dodatkowe terminy spotkań....
z tego co wiem dowiedziałam się ż
e uruchamiają dodatkowe terminy na środę
-
klaudia1111111
-
Postautor: kalinka123456789 » 16 mar 2011, 0:18
Pracuję w zmianach,nigdzie nie mogłam pogodzić nauki z pracą. W English For You zaproponowali mi bezpłatne indywidualne spotkania w zamian za lekcję na których nie będę mogła uczestniczyć. Wielki dzięki!!!
-
kalinka123456789
-
Postautor: piwosz » 13 kwie 2011, 4:25
przychodzę tu i na maksa się luzuje, bardziej niż
po piwku
Uwielbiam ich kawiarenkę dyskusyjną - siadam bracie z Nativem i jak w knajpce tylko gadka.Brak tylko piwka!!!!
-
piwosz
-
Postautor: Gosina1298 » 18 kwie 2011, 5:31
Ty piwosz chyba Cię ostatnio widziałam na konwersacjach, bo jak pojawił się temat o pubach w Irlandii to niezle się oż
ywiłeś, masz na imię Jarek ??????????
Tak czy siak do zobaczyska na konwersacjach...
-
Gosina1298
-
Postautor: rogi9801 » 21 kwie 2011, 16:26
W zeszłym roku chodziłem na kurs do CAE, udało i się zdać ten egzamin. Wynik uzyskany na Mock tescie w English For You pkrywał się z wynikem egzaminu.To jest waż
ne , gdyż
wcześniej już
wiesz czy masz zdawać egzamin czy nie podchodzić do niego a to jest kasa. Wybierając szkołę sprawdzajcie zawsze czy organizują próbne egzaminy i jak wcześnie przed rejestracją
-
rogi9801
-
Postautor: gaDUŁA » 29 kwie 2011, 6:09
chodziłem, chodzę i będę chodził,bo jestem gadułom
-
gaDUŁA
-
Postautor: tygrys2341 » 01 maja 2011, 20:57
Bardzo rzadko piszę na forach internetowych, gdyż
uważ
am ż
e dobra jakość usług powinna być standardem. Tym razem zdecydowałem się to uczynić gdyż
trudno jest znależ
ć miejsce gdzie naprawdę klient jest najważ
niejszy.Tak jest właśnie w English For You. Oczywiście metody nauki są rzeczą względną. Jedni wolą więcej konwersacji drudzy gramatyki. Mnie się podoba fakt ż
e szkoła stawia na komunikację
-
tygrys2341
-
Postautor: grono23223 » 08 maja 2011, 16:13
Pamiętam jak zaczynali 12 lat temu, wówczas jako studentka zapisałam się na kurs wakacyjny w 1999 roku. Wczoraj powróciłam do ich szkoły.To co mnie zaskoczyło to tak samo miła obsługa jak 12 lat temu.Pomimo,ż
e szkoła się rozrosła bardzo indywidualnie traktują klienta.Za mój come back dostałam dodatkowo 5 procent rabatu. Szkoda tylko ,ż
e już
nie uczy Piotr.Bardzo podobały mi się zajęcia, były dynamiczne. Zobaczymy jakie będą wraż
enia z nowymi lektorami.
-
grono23223
-
Postautor: krzysztof6721 » 10 maja 2011, 15:58
Ja za to ucze się w szkole rapid-english ale myśle ż
e pewnie poziom reprezentowany przez obie te szkoły jest wysoki z tego co widze bo chce córke zapisać i nie wiem gdzie....
-
krzysztof6721
-
Postautor: kafejka English For You » 14 maja 2011, 2:54
Wiele osób opisuje zajęcia w ich kawiarence dyskusyjnej English For You, rzeczywiście nikt inny czegoś takiego nie organizuje, miejsce urzeka klimatem. Dobrze, ż
e została wreszcie zainstalowana tam klimatyzacja, bo było tam gorąco w ostatnie ciepłe dni
-
kafejka English For You
-
Postautor: uwiak » 20 maja 2011, 12:12
ja tam mam zaufanie do tfls, szczegolnie po zdnaej maturze
-
uwiak
-
Postautor: kordek » 25 maja 2011, 18:32
Posyłam dziecko na kurs przy Grochowskiej, podoba mi się podejście szkoły do kontroli postępów. Dwa razy w semestrze organizują zebrania z rodzicami, moż
na porozmawiać wówczas z lektorem o postępach dziecka w nauce. Czasami tylko jest dla mnie problem z przyjściem na te spotkania z uwagi na terminy. Kursy na przyzwoitym poziomie, dzieciak wreszcie zaczał trochę mówić, a były z tym problemy
-
kordek
-
Postautor: Gość » 04 cze 2011, 7:46
Generalnie fajnie, choć ostatnio na Grochowskiej zrobiło się ciepło, mają jedynie klimatyzacje w salach, natomiast na holu było zbyt gorąco. Kończę semestr w tej szkole i generalnie jestem na tak, mogłoby być jedynie nieco więcej testów ze słówek( jeden na trzy-cztery tygodnie to dla mnie za mało, wolę częściej z mniejszego materiału). Szkoła na pewno jest nastawiona na przełamywanie barier w mówieniu. Co drugie zajęcia prowadzi Native, to pomaga. Pisano już
w tym temacie o klubiku-kafejce, gdzie prowadzone są dodatkowe konwersacje. To jest super, choć mam małe ale, ż
e mogłoby być więcej terminów tych spotkań. Ogólnie English For You to szkoła na 4 z plusem
-
Gość
-
Postautor: kadafi » 13 cze 2011, 6:30
kończę kurs w English For You, pogadałem sobie, jestem pozytywnie nastawiony, myślę, ż
e dam rade w Kanadzie, ktoś pisał o TFLS, ba to też
dobra szkoła
-
kadafi
-
Postautor: beczka12 » 16 cze 2011, 19:25
English For You to już
chyba jedna z ostatnich duż
ych szkół językowych, nauczająca tylko języka angielskiego. Uczę się tam od 2 tygodni, więc wiele jeszcze nie mogę o nich napisać, ale jednym z głównych powodów wyboru tej szkoły jest fakt, ż
e zajmują się tylko jednym językiem i oferują zajęcia z nativami.
-
beczka12
-
Postautor: kumpela231 » 04 sie 2011, 1:06
W Warszawie English for You należ
y do czołówki, bardzo sprawdził się ich system dualny zajęć. Duż
o było konwersacji w moim kursie i to się przydaje.
Opisywana kafejka dyskusyjna jest całkiem fajna
Polecam takż
e PYgmaliona, fajna szkoła w jednorodzinnym domku na Saskiej Kępie z miłym klimatem
-
kumpela231
-
Postautor: lojza123 » 07 sie 2011, 2:34
Ja polecam
kurs w TFLS, dobra szkoła, długo na rynku[/url]
-
lojza123
-
Postautor: pogrubony » 17 sie 2011, 6:02
jest ok, duż
o mówienia
-
pogrubony
-
Postautor: Carlos123 » 29 sie 2011, 15:27
Gorąco polecam Nativa Mary w tej szkole, jeż
eli chodzi o system dualny to zarąbiście sprawdza się duet MARy (Native) i polski lektor(Magda Grzegrzółka). Po roku nauki widzę duż
e postępy.
-
Carlos123
-
Postautor: Gość » 01 wrz 2011, 4:37
Obecnie chodzę do TFLS, bardzo dobrze przygotowali mnie do FCE, do English For You chodziłam dwa lata temu, szkoła z niesamowicie pozytywnie nakręcona z super atmosferą.
-
Gość
-
Postautor: ps22 » 01 wrz 2011, 22:17
"
Witam Serdecznie,
Interesuje mnie dodanie sporej ilości postów na róż
nych forach.
Post ma się składać z krótkiej informacji oraz mojego REFLINKU.
Nie jest to marketing szeptany, ponieważ
zlecenie ma być wykonywane masowo.
Proszę podawać ceny za:
1. STO postów na forach z których post nie zostanie usunięty.
2. STO postów na forach z których post być moż
e zostanie usunięty.
"
-
ps22
-
Postautor: go go » 02 wrz 2011, 3:08
Chodziłem do Profi Lingua przy Jerozolimskich, dobra szkoła, konkurencyjne ceny
-
go go
-
Postautor: lokaj123 » 05 wrz 2011, 20:50
English for You dobra opcja dla chcących sobie pogadać polecam takż
e Archbalda, choć jest sporo droż
ej.
-
lokaj123
-
Postautor: kukiełka12 » 08 wrz 2011, 15:01
Rzeczywiście fajny jest ich klubik dyskusyjny, przyjemne miejsce do konwersacji z Nativem
-
kukiełka12
-
Postautor: zdziwienie » 09 wrz 2011, 1:22
Pracuje w szkole językowej, która system dualny stosuje duż
o dłuż
ej niż
English for You. Ale nie o tym chciałam mówić - mówicie, ż
e tak fajnie jest, kiedy są dodatkowe konwersacje z native speakerem - to jak to się dzieje, ż
e kiedy je oferujemy, informujemy kiedy są itd - najczęściej przychodzą 1-2 osoby, a często nikt?
Trochę mnie to dziwi biorąc pod uwagę, jak poż
ądane są takie zajęcia - moż
e ktoś z obecnych mógłby mnie oświecić w tym temacie?
-
zdziwienie
-
Postautor: stara słuchaczka » 09 wrz 2011, 3:13
Moż
e dlatego, ż
e są organizowane w kafejce dyskusyjnej, która przypomina knajpkę, oferowane są ciasteczka, herbatka, kawka i nastrojowa muzyka.
Klubik dyskusyjny nie ma atmosfery szkolnej i dlatego ludzie przychodzą.
Dzisiaj liczy się atmosfera, nie tylko język
http://www.englishforyou.pl/klubdyskusyjny.html
-
stara słuchaczka
-
Postautor: stara słuchaczka » 09 wrz 2011, 3:15
Serdeczne pozdrowienia dla Angloschool, stara porządna szkoła
-
stara słuchaczka
-
Postautor: mokry12 » 12 wrz 2011, 5:10
Dla mnie English For You i TFLS to szkoły godne zaufania, są bardzo długo na rynku. Ludzie generalnie powinni być ostroż
ni przy wyborze nowych tworów, które często się pojawiają i znikają.
-
mokry12
-
Postautor: madzialena777 » 16 wrz 2011, 19:28
Jestem bardzo zadowolona z nauki angielskiego w szkole TFLS . Po kursie do fce egzamin był prosty. Owszem czasami było cięzko, bo lektorka była wymagająca, ale potrafiła zmobilizować i przekazać wiedzę. Zajęcia były ciekawe. Już
po przekroczeniu progu sali Pani lektorka mówiła do nas po angielsku dzięki czemu od wejścia musiałam myślec i mówić po angielsku. Polecam kazdemu kto chce zdawać FCE
-
madzialena777
-
Postautor: kaja123 » 18 wrz 2011, 17:56
English For You bardzo fajnie organizuje kursy, waż
ne ,ż
e nie są to tylko ćwiczenia, lecz duż
o konwersacji w małych grupkach. 5 osób na zajęciach to dobry kontakt z lektotem. Na Pradze polecam takż
e THE lemontree
-
kaja123
-
Postautor: toj toj » 20 wrz 2011, 17:43
Spodobało mi sie w English For Yiou indywidualne podejście podczas testu, w innych szkołach często były to testy wyboru sprawdzane przez sekretarkę. Tutaj ktoś poświecił mi prawie godzinkę i pomógł wybrać opcję. Zobaczymy jak kurs
-
toj toj
-
Postautor: jakaś12345 » 21 wrz 2011, 4:54
stara dobra szkoła i już
-
jakaś12345
-
Postautor: kolaż
12 » 23 wrz 2011, 16:03
Dobre kursy do CAE, małe grupki i zajęcia łączone z Nativami
-
kolaż
12
-
Postautor: Gość » 24 wrz 2011, 17:06
Według mnie English for You to szkoła angielskiego bardzo z bardzo ciekawą propozycją. Chodzę tam dwa lata i bardzo podoba mi sie forma szkoły ukierunkowana na komunikację. Zajęcia w bardzo małych grupkach dają moż
liwośc czynnego udziału w zajęciach. Wielokrotnie opisywane na forum dodatkowe konwersacje rzeczywiście prowadzone są w przytulnej kafejce z ciasteczkami. Fajny pomysł, coś nietypowego. Uważ
am takż
e WSC za fajną szkołę językową. Obie te szkoły działaja długo na rynku.
-
Gość
-
Postautor: kozioł123 » 24 wrz 2011, 19:59
Każ
dy moż
e mieć swoje zdanie i opinie na temat róż
nych szkół językowych, dla mnie ENglish for You to zdecydowanie lider jeż
eli chodzi o mówienie, a t jest dla mnie najważ
niejsze, a ta szkoła na to stawia na to. Mogę jeszcze polecić Cambridge, gdzie chodziłem dwa lata temu, też
mają Nativów. English for You lubię za ich atmosferę. Polecam...
-
kozioł123
-
Postautor: lokaj12 » 25 wrz 2011, 16:20
Zajęcia w małych grupkach to dla mnie powód wyboru English for You oraz Archibalda( rok temu). To zdecydowane łączy te szkoły. Obie są bardzo długo na warszawskim rynku i koncentrują się na konwersacjach. English for You oferuje bardzo fajne dodatkowe konwersacje
-
lokaj12
-
Postautor: jakis213 » 25 wrz 2011, 18:55
Wielu lektorów z pasją do nauczania, mało nudnych ćwiczonek duż
o interaktywnych zadań. English For You jest ok
-
jakis213
-
Postautor: krajan123 » 26 wrz 2011, 0:35
Bardzo dobre efekty, świetnie przygotowali mnie do matury, owocne dodatkowe spotkania z NAtivami, duż
o konwersacji i obycia się z językiem w bardzo małych grupkach
-
krajan123
-
Postautor: look12 » 26 wrz 2011, 16:52
Rzeczywiście English For You promuje element konwersacyjny podczas prowadzonych kursów, szkoła na Grochowie( tam chodziłem) bardzo ciekawie urządzona, przyjazna atmosfera, właściciele dbają o jakość lektorów, fajnie, ze moż
na mieć zajęcia z róż
nymi Nativami. Ktoś już
pisał o Angloschool, chodziłem tam takż
e i raczej polecam
-
look12
-
Postautor: olga cieślik » 26 wrz 2011, 20:52
Cenię English for You za bardzo jasny system płatności, waż
ne,ż
e płacąc miesięcznie w przypadku rezygnacji nie musisz płacić jakiś kar umownych, moż
esz wycofać się w każ
dym momencie. Szkoła oferuje wysoki poziom więc nie musi zabezpieczać się kruczkami prawnymi.
-
olga cieślik
-
Postautor: tomek karaś » 28 wrz 2011, 15:34
Małe grupki mobilizują do konwersacji, szkoła oferuje fajnych Nativów, warto korzystać z dodatkowych konwersacji, fajna atmosfera i sporo dyskusji.
-
tomek karaś
-
Postautor: ładny1 » 29 wrz 2011, 22:36
Dla mnie git, bo English for You to szkoła, gdzie się rzeczywiście mówi
-
ładny1
-
Postautor: budowlaniec123 » 03 paź 2011, 15:47
Dobra jakość za cool kaskę, małe ryzyko, masz mozliwość płatności miesięcznej, więc jak coś nie tak to łatwo moż
na zrezygnować....
-
budowlaniec123
-
Postautor: kliki » 04 paź 2011, 16:20
Podoba mi się organizacja zajęć oraz to ż
e szkoła posiada własne kameralne salki...
-
kliki
-
Postautor: Gość » 07 paź 2011, 17:08
Zdecydowanie polecam, duż
o konwersacji...
-
Gość
-