FISZKI

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

FISZKI

Postautor: George330 » 25 mar 2012, 3:49

link do aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=22 ... 6#delivery
Mam do sprzedania zestaw do nauki j. angielskiego. Cały zestaw jest wart około 400zł, pewnie zastanawiacie się czemu sprzedaje to po tak niskiej cenie...Odpowiedz jest prosta. Sprzedaje ponieważ…,
słownictwo z fiszek już… opanowałem i znalazłem nieco inny sposób do nauki, który teraz bardziej mi odpowiada. Co nie znaczy, ż…e nauka z fiszek jest nieefektywna, wręcz przeciwnie było to dla mnie
przełomem w nauce języka. Po prostu eksperymentowałem i dostosowałem metode nauki do swoich preferencji. To był pierwszy powód, natomiast drugim powodem jest to, ż…e to wszystko leż…y w szafie i
nie korzystam z tego, więc pomyślałem sobie, ż…e ktoś mógłby skorzystać z tej okazji...Zestaw jest w stanie b. dobrym i nie widać śladu uż…ywania, po prostu dbam o rzeczy. W skład zestawu wchodzą:
-FISZKI słownictwo 4
-FISZKI słownictwo 5
-FISZKI słownictwo 6
-FISZKI czasowniki
-FISZKI biznes
-FISZKI matura ustna
-FISZKI in blanco 500x2
-FISZKI angielski bezbłędnie
-FISZKI audio - słownictwo 2 i 3
-5 pudełek memobox
GRATIS:
-Podręczny słownik obrazkowy PONS
-książ…ki: Guliver's Travels, The legend of Sleepy Hollow, Tom Sawyer, Three Tomorrows
PS Co myślicie o takim sposobie nauki?
George330
newbie

Re: FISZKI

Postautor: Elż…bietaNowak » 31 mar 2012, 12:49

Fiszki to świetna metoda nauki słówek, jednak według mnie bardziej praktyczna jest ich forma w plikach mp3, które moż…na wgrać do telefonu i słuchać w każ…dej chwili, nawet wtedy kiedy nie moż…emy lub nie wypada przekładać karteczek. Ja swoje fiszki kupiłam na na stronie Nexto.pl gdzie dostałam fiszki w plikach mp3 z każ…dej kategorii i to duż…o taniej... :) Polecam wypróbować tą formę nauki, dla mnie bardzo skuteczną...
Elż…bietaNowak

Postautor: bejotka » 01 kwie 2012, 12:15

Elż…bietaNowak pisze:... jednak według mnie bardziej praktyczna jest ich forma w plikach mp3, które moż…na wgrać do telefonu i słuchać w każ…dej chwili, nawet wtedy kiedy nie moż…emy lub nie wypada przekładać karteczek

Zaletą fiszek na karteczkach jest moż…liwość korzystania z nich w każ…dej sytuacji, oraz "odkładania z pliku fiszek ze słowami już… zapamiętanymi.

Z kolei fiszki w plikach podają poprawną wymowę każ…dego słowa, czasami też… przykładowego zdania.

Jeśli chodzi o "wypada, bądź nie wypada", to często w przypadku gdy nie wypada przekładać karteczek, wypada też… zdjąć słuchawki.

Połączenie fiszek na karteczkach z plikami mp3 uważ…am jednak za bardzo przydatne i za to chwalę Wydawnictwo Cztery Głowy.

Dlatego proponuję zmianę jego nazwy na "Cztery Wielkie Głowy" ;))
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 6:27 przez bejotka, łącznie zmieniany 1 raz.
BJK
bejotka
fellow

Postautor: Gość » 27 lut 2013, 22:42

Elż…bietaNowak pisze:Fiszki to świetna metoda nauki słówek, jednak według mnie bardziej praktyczna jest ich forma w plikach mp3, które moż…na wgrać do telefonu i słuchać w każ…dej chwili, nawet wtedy kiedy nie moż…emy lub nie wypada przekładać karteczek. Ja swoje fiszki kupiłam na na stronie Nexto.pl gdzie dostałam fiszki w plikach mp3 z każ…dej kategorii i to duż…o taniej... :) Polecam wypróbować tą formę nauki, dla mnie bardzo skuteczną...

O właśnie o te fiszki mi chodziło - są super.
Gość

Postautor: english... » 16 mar 2013, 13:23

O fiszkach mp3 wydawnictwa Cztery głowy pisałem w artykule na stronie: Fiszki Audio.
Tam również… moż…ecie posłuchacie jak brzmią takie fiszki.
junior fellow

Postautor: Gość » 03 maja 2013, 13:50

A co powiecie o tradycyjnych fiszkach wydawnictwa Cztery głowy? - bo widziałam takie w Empiku i ciekawie wyglądają?
Gość

Postautor: andzia93 » 03 maja 2013, 22:30

Lubię tradycyjne fiszki, ale chyba wypróbuję też… te w formie plików mp3 :)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013, 9:21 przez andzia93, łącznie zmieniany 2 razy.
andzia93
newbie

Fiszki na android-a

Postautor: bejotka » 05 maja 2013, 7:07

Kilka dni temu zauważ…yłem na stronie http://www.jezykiobce.pl/ informację (i link do pobrania) o aplikacji Fiszki na android-a.
Postanowiłem je wypróbować. Aplikacja instaluje się z dwoma pakietami bezpłatnymi i umoż…liwia zakup 4 aplikacji płatnych po 15 lub 10 zł w tym:

1000 najważ…niejszych słów, Business English i Angielski nie gryzie.

Na tablecie pracuje się z nimi przyjemnie, na smartfonie nie próbowałem.
Ciekaw jestem opinii młodych ludzi, których wzrok pozwala na korzystanie z nich na smartfonie.
BJK
bejotka
fellow

Postautor: Alicjanna » 22 paź 2013, 8:30

Ja bym chciała znaleźć jakieś fiszki, które by obejmowało słownictwo kosmetyków. Uczę sie wizaż…u i przydałoby się znać słownictwo takie jak podkłady, cienie do powiek, kremy, nazwy narzędzi. Znacie moż…e jakieś fiszki dotyczące sfery urody?
Alicjanna

Postautor: KamilKuczynski » 23 paź 2013, 7:26

Alicjanna pisze:Ja bym chciała znaleźć jakieś fiszki, które by obejmowało słownictwo kosmetyków. Uczę sie wizaż…u i przydałoby się znać słownictwo takie jak podkłady, cienie do powiek, kremy, nazwy narzędzi. Znacie moż…e jakieś fiszki dotyczące sfery urody?

Tak specjalistycznych fiszek to raczej nie znajdziesz, bo jest mało chętnych na nie.

Ale moż…esz wziąć jakiś angielski artykuł o tym i samej zrobić takie fiszki.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: english... » 25 paź 2013, 6:33

KamilKuczynski pisze:
Alicjanna pisze:Ja bym chciała znaleźć jakieś fiszki, które by obejmowało słownictwo kosmetyków. Uczę sie wizaż…u i przydałoby się znać słownictwo takie jak podkłady, cienie do powiek, kremy, nazwy narzędzi. Znacie moż…e jakieś fiszki dotyczące sfery urody?

Tak specjalistycznych fiszek to raczej nie znajdziesz, bo jest mało chętnych na nie. Ale moż…esz wziąć jakiś angielski artykuł o tym i samej zrobić takie fiszki.

Alicjanna - Przed chwilą osobiście sprawdziłem i na eTutor w zakładce słówka i kategorii higiena i pielęgnacja ciała oraz w łazience (podstawowe i śr. zaawansowane) znajdziesz w sumie 150 słówek z interesującej Cię dziedziny. Dostęp do tych kategorii wymaga wykupienia abonamentu, ale dzięki temu moż…esz uczyć się tych słówek online dodając je do systemu powtórek, na komórce instalując mobilną aplikację eTutor lub szybki sposób wygenerować PDFa z fiszkami, wydrukować i uczyć się we wspomniany wcześniej sposób.
junior fellow

Postautor: Gość » 27 paź 2013, 18:42

Wydawnictwo SuperMemo World udostępniło swój program Supermemo na androida i kilka baz do niego: Extreme English, Mobilne rozmówki i No Problem. Wszystkie godne polecenia.

Wydawnictwo Edgard z kolei udostępnia Fiszki na androida i to w kilku językach.
Gość

Postautor: MagBir » 04 lis 2013, 12:48

Macie moż…e jakąś stronkę do polecenia z darmowymi fiszkami do nauki online? najlepiej taką w której komputera zapamiętuje poznane przez Ciebie słówka i raz na jakiś czas moż…esz sobie je przypomnieć i sprawdzić ile zapamiętałam.
MagBir
newbie

Postautor: english... » 04 lis 2013, 22:46

MagBir pisze:Macie moż…e jakąś stronkę do polecenia z darmowymi fiszkami do nauki online? najlepiej taką w której komputera zapamiętuje poznane przez Ciebie słówka i raz na jakiś czas moż…esz sobie je przypomnieć i sprawdzić ile zapamiętałam.

MagBir moduł do nauki słówek na Portalu do nauki angielskiego eTutor tam uczysz się nowych słówek, oceniasz ich znajomość, a one trafiają do systemu powtórek i są Ci systematycznie przypominane w kolejnych cyklach nauki. Opcji w module słówka znajdziesz duż…o więcej, ale nie będę ich opisywał, bo najlepiej przecież… przetestować je osobiście.
junior fellow

Postautor: KamilKuczynski » 05 lis 2013, 4:43

english... pisze:MagBir moduł do nauki słówek na Portalu do nauki angielskiego eTutor tam uczysz się nowych słówek, oceniasz ich znajomość, a one trafiają do systemu powtórek i są Ci systematycznie przypominane w kolejnych cyklach nauki. Opcji w module słówka znajdziesz duż…o więcej, ale nie będę ich opisywał, bo najlepiej przecież… przetestować je osobiście.

Etutor byłby doskonałym narzedziem do nauki słówek gdyby:
- moż…na było je edytować
- mozna byłoby zapisywac fragmenty zdań lub nawet całe zdania
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: english... » 05 lis 2013, 14:24

KamilKuczynski pisze:
english... pisze:MagBir moduł do nauki słówek na Portalu do nauki angielskiego eTutor tam uczysz się nowych słówek, oceniasz ich znajomość, a one trafiają do systemu powtórek i są Ci systematycznie przypominane w kolejnych cyklach nauki. Opcji w module słówka znajdziesz duż…o więcej, ale nie będę ich opisywał, bo najlepiej przecież… przetestować je osobiście.

Etutor byłby doskonałym narzedziem do nauki słówek gdyby:
- moż…na było je edytować
- mozna byłoby zapisywac fragmenty zdań lub nawet całe zdania

Kamil: W takim razie wygląda na to, ż…e eTutor po części jest doskonałym narzędziem do nauki słówek, bo umoż…liwia wprowadzanie do algorytmu powtórek własnych słów (oraz ich późniejszą edycję w dowolny sposób) oraz dodawanie (np ze słownika Diki) całych zdań i zwrotów. Wszystko to dostępne jest w zakładce "moje słówka", gdzie moż…na tworzyć swoje własne listy, i odpowiednio je edytować.
Dodatkowo do każ…dego powtarzanego słówka z gotowych list jest moż…liwość dodać swoją własną notatkę, więc jest to opcja również… bardzo przydatna i pomocna w nauce.
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: KamilKuczynski » 05 lis 2013, 15:28

o to widzę, ż…e wprowadzili zmiany.

Jak wyczyszczą mi konto z powtórek to coś na ten temat napiszę. Moż…e być to bliż…sze ideału, ale czy jest to takż…e wygodne? Zobaczymy.

Największy minus to wysokie płatności.
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: Banasi0 » 06 lis 2013, 13:05

Fiszki z reguly sa przydatne tuz przed jakims egzaminem czy cos... Tak to tylko online.
Banasi0
newbie

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 20:59

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken