Elż bietaNowak pisze:... jednak według mnie bardziej praktyczna jest ich forma w plikach mp3, które moż na wgrać do telefonu i słuchać w każ dej chwili, nawet wtedy kiedy nie moż emy lub nie wypada przekładać karteczek
Elż bietaNowak pisze:Fiszki to świetna metoda nauki słówek, jednak według mnie bardziej praktyczna jest ich forma w plikach mp3, które moż na wgrać do telefonu i słuchać w każ dej chwili, nawet wtedy kiedy nie moż emy lub nie wypada przekładać karteczek. Ja swoje fiszki kupiłam na na stronie Nexto.pl gdzie dostałam fiszki w plikach mp3 z każ dej kategorii i to duż o taniej... Polecam wypróbować tą formę nauki, dla mnie bardzo skuteczną...
Alicjanna pisze:Ja bym chciała znaleźć jakieś fiszki, które by obejmowało słownictwo kosmetyków. Uczę sie wizaż u i przydałoby się znać słownictwo takie jak podkłady, cienie do powiek, kremy, nazwy narzędzi. Znacie moż e jakieś fiszki dotyczące sfery urody?
KamilKuczynski pisze:Alicjanna pisze:Ja bym chciała znaleźć jakieś fiszki, które by obejmowało słownictwo kosmetyków. Uczę sie wizaż u i przydałoby się znać słownictwo takie jak podkłady, cienie do powiek, kremy, nazwy narzędzi. Znacie moż e jakieś fiszki dotyczące sfery urody?
Tak specjalistycznych fiszek to raczej nie znajdziesz, bo jest mało chętnych na nie. Ale moż esz wziąć jakiś angielski artykuł o tym i samej zrobić takie fiszki.
MagBir pisze:Macie moż e jakąś stronkę do polecenia z darmowymi fiszkami do nauki online? najlepiej taką w której komputera zapamiętuje poznane przez Ciebie słówka i raz na jakiś czas moż esz sobie je przypomnieć i sprawdzić ile zapamiętałam.
english... pisze:MagBir moduł do nauki słówek na Portalu do nauki angielskiego eTutor tam uczysz się nowych słówek, oceniasz ich znajomość, a one trafiają do systemu powtórek i są Ci systematycznie przypominane w kolejnych cyklach nauki. Opcji w module słówka znajdziesz duż o więcej, ale nie będę ich opisywał, bo najlepiej przecież przetestować je osobiście.
KamilKuczynski pisze:english... pisze:MagBir moduł do nauki słówek na Portalu do nauki angielskiego eTutor tam uczysz się nowych słówek, oceniasz ich znajomość, a one trafiają do systemu powtórek i są Ci systematycznie przypominane w kolejnych cyklach nauki. Opcji w module słówka znajdziesz duż o więcej, ale nie będę ich opisywał, bo najlepiej przecież przetestować je osobiście.
Etutor byłby doskonałym narzedziem do nauki słówek gdyby:
- moż na było je edytować
- mozna byłoby zapisywac fragmenty zdań lub nawet całe zdania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości