kasiek15 pisze:A samodzielnie moż na się jakoś przełamać? czy najlepiej wybrać jakąś szkołę? Ja niestety do większego miasta mam kawałek, a chciałabym przełamać opory przed mówieniem po angielsku...
kasiek15 pisze:Dziękuję za radę szukam właśnie jakiegoś kursu on-line, mam nadzieję, ż e znajdę coś wartościowego
11Maja11 pisze:Wyjazd i tylko wyjazd
jahhooo pisze:11Maja11 pisze:Wyjazd i tylko wyjazd
Moż e intensywnie w wakacje
KamilKuczynski pisze:Moim zdaniem na samym początek najlepiej jest duż oooooooo słuchać. Dopiero potem jak się ktoś osłucha z zwrotami i gramatyk zacząć powoli mówić. Dzięki temu nie będzie to stresujące, a po drugie będziesz mówił o wiele bardziej gramatycznie.
koss1 pisze:Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, ż e polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz moż liwość się do niej przygotować.
english... pisze:Proponuję posłuchać tego nagrania na YouTube kilka lub kilkanaście razy pod rząd Angielskie Rozmówki powtarzając zawarte w nim angielskie zwroty, aby zobaczyć, ż e po kilkunastu powtórzeniach te zdania od tak pozostaną w Waszej pamięci i będziecie mogli ich uż yć podczas normalnej rozmowy w języku angielskim...
W ten sposób uczymy się rozmawiać w języku angielskim, dokładnie w ten sam sposób jak języka ojczystego uczą się małe dzieci, a one przecież nie wiedzą co to gramatyka, czas przyszły, zaimek czy idiom - prawda? a potrafią z czasem swobodnie rozmawiać w danym języku...
cuco pisze:Każ dy ma swoją metodę
kielczyk pisze:A co proponujecie w Kielcach
pcki11 pisze:Szkoda, ż e większość szkół zajmuje się tylko gramatyką
Anonymous pisze:Za Nativa płaci się więcej, więc szkoły oszczędzaja
bizzon444 pisze:Jeż eli chodzi o szkoły jezykowe brałbym pod uwagę English For You ze względu na dualna metode prowadzenia kursów, każ y kurs podzielony na część gramatyczną prowadzoną przez polskiego lektora i konwersacje przez Nativa. Małe grupki i rózni Nativi tego doświadczyłem podczas kursów wakacyjnych. Kiedyś chodziłem do Profi Lingua, byłó bardzo dobrze, ale głownie gramatyka
vermis pisze:Wyjazd do obcego kraju, gdzie nikt nie mówi po polsku - to najlepsza metoda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości