koss1 pisze:Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, ż e polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz moż liwość się do niej przygotować.
Marta Trypus pisze:koss1 pisze:Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, ż e polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz moż liwość się do niej przygotować.
Takż e polecam metodę dualną z English For You, jako osobie niezbyt mocnej w konwersacjach podobało się ,ze najpierw polski lektor wprowadzał temat, który potem był rozwijany w konwersacjach z native, miałam czas na przygotowanie do konwersacji...
soss pisze:To zależ y od każ dej osoby
bizzon444 pisze:Jeż eli chodzi o szkoły jezykowe brałbym pod uwagę English For You ze względu na dualna metode prowadzenia kursów, każ y kurs podzielony na część gramatyczną prowadzoną przez polskiego lektora i konwersacje przez Nativa. Małe grupki i rózni Nativi tego doświadczyłem podczas kursów wakacyjnych. Kiedyś chodziłem do Profi Lingua, byłó bardzo dobrze, ale głownie gramatyka
kinkka pisze:Czy e-learning ma przyszłość
KamilKuczynski pisze:kinkka pisze:Czy e-learning ma przyszłość
Moim zdaniem to sporą. Zwłaszcza, ze powstają nowe rewolucyjne metody.
Marta Trypus pisze:koss1 pisze:Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, ż e polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz moż liwość się do niej przygotować.
Takż e polecam metodę dualną z English For You, jako osobie niezbyt mocnej w konwersacjach podobało się ,ze najpierw polski lektor wprowadzał temat, który potem był rozwijany w konwersacjach z native, miałam czas na przygotowanie do konwersacji...
milla11 pisze:Polski lektor wprowadza gramatykę, omawia słownictwo, robi testy, Native rozwija temat w konwersacjach.
Np. temat o sporcie wprowadzony przez polskiego lektora, kontynuowany podczas konwersacji. Tak to w praktyce wygląda w English for You
slajd pisze:Wyjazd i to bez Polaków
milla11 pisze:Polski lektor wprowadza gramatykę, omawia słownictwo, robi testy, Native rozwija temat w konwersacjach.
Np. temat o sporcie wprowadzony przez polskiego lektora, kontynuowany podczas konwersacji. Tak to w praktyce wygląda w English for You
Anonymous pisze:milla11 pisze:Polski lektor wprowadza gramatykę, omawia słownictwo, robi testy, Native rozwija temat w konwersacjach.
Ile gramatyki, ile konwersacji w tej metodzie ???
jacektom pisze:Na przełamanie strachu przed mówieniem proponuję na początek przede wszystkim samodzielną naukę w domu w takiej kolejności: słuchać, słuchać i czytać, słuchać i powtrzać, streszczać usłyszany/przeczytany tekst na głos swoimi słowami. I tak codziennie przez kilka miesięcy. Do tego celu nadają się podcasty z BBC, British Council i audiobooki (np. http://sklep.isel.pl/pl/c/E-booki/59)
koss1 pisze:Dla mnie skuteczną metodą , która pomogła mi trochę otworzyć się z mówieniem jest system dualny. Chodząc do warszawskiego English for You miałem zajęcia z polskim lektorem i Native Speakerem. System dualny polega na tym, ż e polski lektor przygotowuje temat do konwersacji z osobą anglojęzyczną. Wiesz o czym będzie rozmowa z Nativem i masz moż liwość się do niej przygotować.
KamilKuczynski pisze:Głownie chodziło mi o ten kurs: http://effortlessenglishclub.pl/Effortl ... h_Lessons/ (ref link).
Autor tego kursu na podstawie najnowszych bada naukowców stworzył nową metodę do nauki angielskiego. Dzięki niej moż na zaoszczędzić wiele godzin nauki oraz pieniędzy na wyjazdach.
Kiedyś był nauczycielem angielskiego. Zauważ ył, ż e metody szkolne nie pomagają. Ludzie czują się znudzeni i mało się uczą. Dlatego zaczął próbować nowych metod. W końcu zwolnili go raz w pracy, bo tak nie chciał wrócić do starych metod i marnować czasu uczniów.
W kolejnej szkole poszło mu już lepiej. Uczniowie przychodzili do dyrektora i prosili, aby przeniósł go do jego klasy. Podejrzewam, ż e powodem było wiele radości i energii dostarczanej podczas nauki przez AJ Hoge.
Metoda jest bardzo łatwa w zastosowaniu. Czasami nawet zabawna. Pozwala przełamać swoje bariery i strach w mówieniu. A potem poczuć satysfakcje.
Natomiast jego darmowe metody pokazują jak się uczyć ogólnie angielskiego. Dzięki nim mogę uczyć się nawet po kilka godzin dziennie angielskiego i jeszcze mi mało. W podstawówce lub liceum było to dla mnie niemoż liwe. Tak bardzo nienawidziłem tego języka i nauki języków. Zawsze miałem problem z angielskim a czasami nawet z zdaniem z tego przedmiotu. Aż trudno sobie wyobrazić jak kiedyś nienawidziłem angielskiego.
Wiele jego artykułów przetłumaczyłem na swojej stronie tak samo jak jego darmowy kurs (w podpisie).
Nazwałem je rewolucyjnymi, ponieważ one zrobiły rewolucje w moim ż yciu. Co ciekawe kiedyś czytałem już o większości tych metod w książ ce. Jednak tam one mi umknęły, ponieważ nie były odpowiednio "zaakcentowane". Natomiast Aj Hoge ma niesamowity dar nauczania. Dzięki temu zacząłem je od razu stosować i robić postępy.
Anonymous pisze:człowieku piszesz te swoje głupoty w każ dym miejscu w necie. otóż metoda ta nie jest nowa a ma kilkaset lat a kilkadziesiąt lat temu poparł ją badaniami Stephen Krashen (na którego A.J. Hage często się powołuje) i polega jedynie na SŁUCHANIU!!! http://successfulenglish.com/2010/01/th ... listening/
odpowiadanie na te przygłupie pytania z effortless english jest całkowicie zbędne do czego przyznaje się sam twórca kursu A.J. Hage w swoich podcastach i zwraca uwagę ż e najważ niejsze jest tu słuchanie
maggi2 pisze:Jeż eli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każ dej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
slajd pisze:Wyjazd i to bez Polaków
KamilKuczynski pisze:A jak ta metoda wygląda? Na czym polega?
sink11 pisze:maggi2 pisze:Jeż eli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każ dej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
Miałam kurs w English for You i właśnie tak to wyglądało. Polski lektor ogarniał gramatykę, natomiast Native zajmował się konwersowaniem.
Jest to dobra metoda na barierę w mówieniu, gdyż każ de zajęcia są przygotowywane pod konwersacje przez polskiego lektora, natomiast Native kontynuuje temat wprowadzony przez polskiego lektora.
Np. Temat "Praca" jest omówiony przez polskiego lektora, wprowadzone jest słownictwo i omówiony tekst, następnie Natve prowadzi o tym konwersacje.
Szczególnie więc osoby początkujące mają trochę czasu, aby przygotowac się do konwersacji
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości