milla11 pisze:Polski lektor wprowadza gramatykę, omawia słownictwo, robi testy, Native rozwija temat w konwersacjach.
Np. temat o sporcie wprowadzony przez polskiego lektora, kontynuowany podczas konwersacji. Tak to w praktyce wygląda w English for You
Beata Karska pisze:Dlaczego tak trudno jest uzyskać brytyjski akcent
nowik2 pisze:Jestem zainteresowany nauką angielskiego, jakie są według Was najkorzystniejsze metody nauki oferowane przez szkoły angielskiego nastawione na problem komunikacyjny ???
renpac pisze:trzeba wyjechać za granicę, jak nie mamy wyjścia to zaczniemy rozmawiać i przełamiemy tę barierę
Beata Karska pisze:Dlaczego tak trudno jest uzyskać brytyjski akcent
maggalenka Trawska pisze:I tak człowiek nie ogarnie w 100 procentach brytyjskiego akcentu
bizzon444 pisze:Jeż eli chodzi o szkoły jezykowe brałbym pod uwagę English For You ze względu na dualna metode prowadzenia kursów, każ y kurs podzielony na część gramatyczną prowadzoną przez polskiego lektora i konwersacje przez Nativa. Małe grupki i rózni Nativi tego doświadczyłem podczas kursów wakacyjnych. Kiedyś chodziłem do Profi Lingua, byłó bardzo dobrze, ale głownie gramatyka
alg11 pisze:Oczywiście wiele szkół w Wawie oferuje zajęcia z Nativami, ale uważ am,ż e właśnie w w English For You fajną propozycją jest ich kafejka dyskusyjna, kawka, herbatka , miła atmosfera. Atmosfera nie ze szkoły, lecz knajpki. To moż e wiele zdziałać, szczególnie dla osób nieśmiałych.
ala135 pisze:kluccha pisze:Moze warto spróbować czegoś przez internet
Polecam kursy angielskiego na multikurs.pl
wfffs pisze:ala135 pisze:kluccha pisze:Moze warto spróbować czegoś przez internet
Polecam kursy angielskiego na multikurs.pl
Dlaczego ???
zawodnik233 pisze:Rzeczywiście system dualny jest dobrą metodą nauki języka, dwa lata temu miałem zajęcia w tym systemie w English For You. Zajęcia są rozdzielone były między polskiego lektora i Nativa. Dzięki obecności Nativa w grupie sporo się mówi. Korzystałem takż e z Callana w Cityschool i takż e jest to opcja na konwersację.
ksiankan pisze:Postanowiłam zapisać się na kurs językowy do profesjonalnej szkoły, dowidziałam się od koleż anki o metodzie dualnej w English For you , wiem , ze stawiają bardzo mocno na speaking, generalnie najbardziej na tym mi właśnie teraz zależ y, bo mam szansę dostać podwyż kę, a kredy na mieszkanie trzeba spłacać
deery0 pisze:Dlatego native speaker to mus na kursie
MARAGARET79 pisze:to jest jak z nauką pływania - najlepiej jest być rzuconym na głęboką wodę. W tym przypadku sprawdzi się wyjazd za granicę. Obcowanie z native speakerami pomoż e w opanowaniu języka i przełamaniu barier
studentang pisze:mnie osobiscie przekonuje jedynie kurs online na tej stronce,rewelacja,mega innowacyjny
http://topenglishcourse.pl/
tymulka2223 pisze:Ja akurat polecam takie metody , gdzie jest odpowiedni balans między zajcaimi konwersacyjnymi i podbudową gramatyczną. Tak jest właśnie w English for You, gdzie zagadnienia dla Amerykanina/Anglika przygotowuje polski lektor. Duż o się mówi, ale takż e jest czas aby odpowiednio przygotować powtarzając do konwersacji tematy zrobione przez polskiego lektora
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości