bettyy1 pisze:Ja takż e zdałam egzamin FCE, spędziłam w English For You kilka semestrów, zaczynałam od poziomu A2, przeszłam kilka poziomów. Ze zdaniem egzaminu nie było większego problemu, myślę, ze ogromną rolę odegrała metoda dualna, polska lektorka bardzo dokładnie realizowała strukturę egzaminu, Mary, nasza nativka prowadziła konwersacje. Polecam, 3 miesiące przed egzaminem przeprowadzili egzamin próbny w ramach kursu.
biggon1 pisze:Jak radzicie zdawać najpierw FCE, potem CAE, czy pominąć FCE i uderzać od razu na CAE
miillkaa pisze:Małe grupki. więc da sie łatwo przygotować do egzaninu
stagger pisze:Zaletą tej szkoły jest moż liwość nie tylko przygotowania się do egzminu, jak zdałam całkeim dobrze, ale takż e przede wszystkim ogromne nastawienie szkoły do konwersacji, grupki są małe, zawsze dobrze dobrane. Szkoła zatrudnia native speakers z róż nych krajów anglojęzycznych. Polecam Jonathana z Anglii i Nolana z USA. Działają 15 lat, uczą tylko angielskiego, nie 100 języków. Mnie to odpowiada
mirka11 pisze:Bez obaw mozna postawić na English For You, jednak szkoła jest już lata w Warszawie i ma ciekawą formę nauki, duż o daje jednak praktyczne uż ycie języka w konwersacji, native speaker zawsze współdziałają z polskimi lektorami, wszystko jest więc jak trzeba, grupki małe, nieduż e. Według mnie kursy do egzaminów są bardzo dobrze prowadzone, jest git i tyle
Kornel Warski pisze:Ja chodziłem na kurs do CAE do English for You i przede wszystkim muszę przede wszystkim napisać, ż e udało mi się zdać egzamin i to całkiem przyzwoicie, gdyż na B, mało zabrakło do A.
Kurs prowadziła polska lektorka Pani Patrycja, widać, ze kobieta ma odpowiedni warsztat, zna strukturę egzaminu, potrafi dobrze wykorzystać czas, 50 procent zajęć miałam z Amerykaninem Nolanem, prowadził zagadnienia konwersacyjne, wiadomo, ze za speaking jest sporo punktów.
Korzystałem z warsztatów tematycznych, pomimo, ze kurs egzaminacyjny to było sporo urozmaicenia podczas warsztatów, polecam English for You, siostra uczyła się do CAE w szkole Cambridge, też zdała i była bardzo happy, więc i ta szkoła jest dobra
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości