borman pisze:Należy zapisać się do dobrej szkoły językowej i to do English For You jak dla mnie to najlepiej, jak już pisali inni przyjazna atmosfera, kadra nie tylko dobrze przygotowana, ale przede wszystkim potrafiąca zachęcić i umotywować do nauki, warsztaty, warsztaty, niesamowicie ciepłe miejsce, gdzie w bardzo międzynarodowej atmosferze prowadzone są długie dyskusje o różnych tematach, ciasteczka i coś do picia w gratisie,sam kurs miałem z Chadem pełna profeska tego lektora '"made in USA", nasza przemiła i wymagająca Kamila zrobiła co się da z naszą gramatyką, polecam English For You i ich system dualny,.spoczko jest
golik pisze:Według mnie najlepszą metodą na przełamanie się jeśli chodzi o mówienie jest wyjazd do kraju, gdzie mówi się danym językiem. Wtedy obcujemy z nim 24 na dobę i nie ma siły,
markckaa1 pisze:Zapisanie się do takiej szkoły, gdzie duż ą część stanowią zajecia z osobami z UK i USA lub Australii. Dzięki temu moż na w duzej mierze zastąpić w ten sposób wyjazd zagraniczny. W Warszawie taką szkołą jest English For You, zajecia konwersacyjne są zawsze odpowiednio przygotowane przez polskiego lektora/kę. Dzięki temu mam czas aby przygotować i zazanjomić się z tematyką, która będzie realizowana przez native speakers. Taki model zajęć dla mnie okazał się super opcją
markckaa1 pisze:Niekoniecznie wyjazd zawsze gwarantuje najkorzystniejszą formę nauki, gdyż czasami możemy spotkać Anglika, który strasznie kaleczy język, dlatego fajne są takie szkoły językowe, które oferują dużą ilość zajęć z "tubylcami", ale już odpowiednio sprawdzonymi. W Wawie opcja , która dla mnie jest ok to szkoła English For You, gdyż jest postawiony nacisk na mówienie, duża część zajęć prowadzona jest przez Naivów. Można potem rzeczywiście wyjechać i wykorzystać zdobytą wiedzę. Będziemy już jednak potrafili odróżnić osoby dobrze mówiące po angielsku, od tych co kaleczą.
maepppka pisze:Bardzo zależało mi aby polepszyć speaking, szukałam szkoły, która umożliw mi na kontakt z żywym językiem. Wybrałam English For you ze względu na możliwość zajęć z Nativami, nie zawiodłam się, po kilku miesiącach zajęć w systemie dualnym poprawiłam gramatykę , ale przede wszystkim mówienie. Metoda gdy temat jest wprowadzany przez polskiego lektora, a następnie rozwijany przez Amerykanina super pomysł. Roboty jeszcze nie zmieniłam, ale byłam na paru rozmowach i te po angielsku wypadły dobrze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości