Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: inaa2205 » 25 sty 2011, 2:24
Z pewnoscia kazdy z was zastanawia sie nad tym co wplywa na efektywne nauczanie j. angielskiego. Znalazlam bardzo ciekawy artykul na temat korepetycji i szkol językowych
http://wszystkooedukacji.blogspot.com/2 ... jecia.htmlPrzeczytajcie i podzielcie sie waszymi uwagami. Zapraszam do dyskusji:)
-
inaa2205
- newbie
-
Postautor: Q. » 27 sty 2011, 19:45
nie odkryje niczego nowego: najlepsza metoda to kontakt z językiem: im bardziej intensywny tym lepiej, dlatego najlepiej spisują się wyjazdy zagraniczne. Jak nie to to jakieś konwersacje - najlepiej z native'ami - z tym jest o tyle prosto, ż
e moż
na zapisać się na rozmowy przez skype - powstają nawet specjalne szkoły językowe, które się tym zajmują. Pomysł o tyle udany, ż
e konwersacje prowadzone są z nauczycielami, czyli pod czujnym okiem. Przeczytałem, ż
e tutaj:
http://www.english-by-phone.pl/ moż
na wypróbować to za darmo zapisując się na rozmowę testową. wygląda profesjonalnie.
-
Q.
-
Postautor: lokra » 01 lis 2011, 17:05
Jestem generalnie przeciwnikiem korepetycji, mało motywują
-
lokra
-
Postautor: rasta1 » 18 sty 2012, 19:20
Zdecydowanie zgadzam się z poprzednią opinią, miałem korepetytora, który niestety stał się moim kumplem i skończyła się nauka
-
rasta1
-
Postautor: must12 » 27 sty 2012, 18:25
To bardzo ciekawe spostrzezenie
-
must12
-
Postautor: barka1 » 12 lut 2012, 18:16
rasta1 pisze:Zdecydowanie zgadzam się z poprzednią opinią, miałem korepetytora, który niestety stał się moim kumplem i skończyła się nauka
Dlatego wybieraj szkołe językową
-
barka1
-
Postautor: kowin3 » 13 lut 2012, 6:46
Korepetycji nie cierpię
-
kowin3
-
Postautor: beata678 » 16 lut 2012, 3:24
A ja miałam prywatne lekcje z lektorką. Bardzo dobrze przygotowała mnie do matury. Zajęcia miałam 2 razy w tygodniu po 90 min. czyli 2 godz lekcyjne. Lektorkę wzięłam ze szkoły TFLS w Warszawie. Polecam wszystkim którzy mają problem z przyswojeniem anglika.
-
beata678
-
Postautor: deduct » 02 mar 2012, 2:22
a ja wolę zajęcia a grupie. Jest wtedy większa motywacja.Zapisałam się właśnie na kurs językowy do szkoły TFLS w Warszawie. Przy zapisie dostałam drugi kurs gratis!!!. Więc jak ktoś szuka jakiejś mega okazji, to właśnie w TFLS jest teraz suuuper promocja, ż
e jak zapiszesz się teraz na kurs, to dostajesz drugi kurs z innego języka darmowo.
-
deduct
-
Postautor: malgoska2 » 05 cze 2012, 2:47
tak, popieram.ja tez chodze na zajecia do tfls.
-
malgoska2
-
Postautor: influx » 18 cze 2012, 18:25
Ja uważ
am, ż
e zajęcia w szkołach językowych dają lepsze wyniki, trafiłem akurat na English For You, sprawdzona szkoła i bardzo cool atmosfera
-
influx
-
Postautor: stary_wyjadacz » 19 wrz 2012, 16:32
Jest wiele szkół językowych w warszawie. Ja wybrałem TFLS i po semestrze mogę powiedziec ż
e to był dobry wybór. Pamiętajcie, wybierajcie szkoły profesjonalne a nie mini szkółki.
-
stary_wyjadacz
-
Postautor: Magda Piórkowska » 22 wrz 2012, 22:29
Jestem słuchaczką w English for you, rzeczywiście jedna z nielicznych placówek, gdzie słuchacz jest w centrum uwagi, pomimo, ż
e maja sporo słuchaczy bardzo starają się indywidualnie podchodzić do każ
dego.
Polecam dobra szkoła angielskiego i tylko angielskiego
-
Magda Piórkowska
-
Postautor: Władek-mały » 23 wrz 2012, 19:51
Napiszcie proszę jaki jest w takim razie wasz lektor idealny , opisujecie róż
nych, to napiszcie jacy są i dlaczego ich tak oceniacie ???
-
Władek-mały
-
Postautor: tetete » 23 wrz 2012, 20:02
ja jestem tez za tym. Uczyłam się w ubiegłym semestrze własnie w TFLS i dostałam 28 godzin bezpłatnych konwersacji z nativem oprócz oczywiscie zajęć normalnych które miałam 2 razy w tygodniu po 2 godziny.
stary_wyjadacz pisze:Jest wiele szkół językowych w warszawie. Ja wybrałem TFLS i po semestrze mogę powiedziec ż
e to był dobry wybór. Pamiętajcie, wybierajcie szkoły profesjonalne a nie mini szkółki.
-
tetete
-
Postautor: twinges » 01 paź 2012, 10:20
Mój wybór w tym roku też
padł na szkołę TFLS. Przekonali mnie rankingiem i cenami. Faktycznie są najlepsi.
-
twinges
-
Postautor: Serolka » 04 paź 2012, 10:23
Ja chodziłam i do szkoły językowej na
kurs angielskiego i brałam lekcje u korepetytora. Obie metody nauki mają swoje plusy i minusy. Ja jednak mimo wszystko,lepiej wspominam zajęcia z korepetytorem. Dlaczego? Moż
e dlatego, ż
e był obcokrajowcem i studiował w Polsce a właściwie dopiero zaczynał studia. Niewiele jeszcze mówił w naszym języku. Było śmiesznie ale też
sympatycznie i duż
o uczenia się. Taka nauka angielskiego wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż
na kursie językowym.
-
Serolka
-
Postautor: grose fratello » 04 paź 2012, 19:12
Też
tak myślę. Fakt , kolejka była przy zapisie duza, ale mnie to nie zniechęciło....widocznie nie tylko ja wybrałem TFLS

twinges pisze:Mój wybór w tym roku też
padł na szkołę TFLS. Przekonali mnie rankingiem i cenami. Faktycznie są najlepsi.
-
grose fratello
-
Postautor: materek » 12 paź 2012, 10:07
Władek-mały pisze:Napiszcie proszę jaki jest w takim razie wasz lektor idealny , opisujecie róż
nych, to napiszcie jacy są i dlaczego ich tak oceniacie ???
Nie ma takiego, gdyż
każ
da osob oczekuje troszkę czegoś innego, jedna osoba potrzebuje dynamicznego lektora, druga natomiast bardziej spokojnego i cierpliwego
-
materek
-
Postautor: nakshatri » 21 paź 2012, 18:50
Według mnie najlepsza jest szkoła Angielski Dż
entelmen we Wrocławiu. Super poziom, efektywność i bardzo interesujące zajęcia. Czasem mieliśmy lekcje nawet w zoo albo w knajpie! Podobało mi się, ż
e uczyli nas sami native speakerzy, więc poziom podnosi się błyskawicznie przez tak intensywny kontakt z językiem. Ceny też
są bardzo przystępne.
-
nakshatri
-
Postautor: Serolka » 22 lis 2012, 11:00
Ale temat nie dotyczy szkół językowych a prywatnych korepetycji. Wydaje mi się, ż
e każ
dy ma swoje preferencje co do sposobu nauki angielskiego. Nie moż
na twierdzić, ż
e skoro dla mnie dany
kurs angielskiego jest dobry to dla wszystkich również
będzie idealny. Jeśli by tak było, nie istniało by tyle szkół językowych i róż
norakich metod nauki angielskiego.
-
Serolka
-
Postautor: dere » 06 gru 2012, 21:52
Nie korzystajcie z korków to strata czasu i pieniędzy
-
dere
-
Postautor: marcinwroblewski » 29 wrz 2014, 8:03
witam,
ja korzystałem z korepetycji do matury i bez tego nie miałbym ż
adnych szans na zdanie angielskiego. wydatek miesięczny rzędu 200 złotych ale matura zdana. w moim przypadku korepetycje sprawdziły się w stu procentach. dla tych, którzy mają problemy z angielskim polecam szkołę
english school z poznania
-
marcinwroblewski
- newbie
-
Postautor: marcin.henel » 26 lis 2014, 14:45
dere pisze:Nie korzystajcie z korków to strata czasu i pieniędzy
Dlaczego? To nie prawda, korepetycje jeśli są dobrze prowadzone (co niestety nie jest normą) są najskuteczniejsza formą nauki. Najlepiej jeśli nauczyciel cały czas mówi po angielsku i dostosowuje lekcje do ucznia, zamiast iść na łatwiznę i np. przerabiać książkę.
Polecam zobaczyć film z korepetycji online w mojej szkole:
http://www.korepetycje-online.com.pl/lekcja_angielskiego_przez_skype
Ostatnio zmieniony 28 cze 2015, 20:48 przez
marcin.henel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marcin.henel
- newbie
-
Postautor: imbir » 01 gru 2014, 13:54
Rodzice często wysyłają swoje pociechy byle tylko się ich pozbyć. Podobnie z resztą jak i pieniędzy. Miałem kilka uczniów gimnazjów którzy świetnie sami sobie dawali radę z językiem ale i tak musieli chodzić na korepetycje. Mimo rozmowy z rodzicem nie było zmian. Dacie wiarę? Teraz jako tłumacz dla
Universal Translations mogę powiedzieć, że czasami niektórzy mogliby takie korki podjąć

-
imbir
- newbie
-
Postautor: english4friends » 31 sie 2015, 10:45
dere pisze:Nie korzystajcie z korków to strata czasu i pieniędzy
Nie zgadzam się z tym. Korepetycje z języka mogą być bardzo pożyteczne wszystko zależy od podejścia korepetytora. Ja osobiście zapisałam się na zajęcia do English 4 friends i jestem bardzo zadowolona z tych lekcji. Prowadzi je stała lektorka (pani Karolina) która ma ogromny zasób wiedzy i potrafi w łatwy i jasny sposób go przekazać. Zajęcia prowadzi indywidualnie, w miłej atmosferze i w dogodnych godzinach gdyż są między 08:00 a 20:00. Uczy również dzieci w wieku szkolnym, którym także pomaga i sprawdza zadania domowe z angielskiego. Polecam każdemu, a zresztą każdy może sprawdzić sam na na dniach otwartych 7 do 10 września 2015r. w godz.08:00 - 19:00 przy ul.Wolności 345 w pok.601 (VI piętro) w Zabrzu lub pod nr.882 195 898 lub na stronie internetowej
http://www.e4f.pl.
Polecam!

-
english4friends
- newbie
-
Postautor: volord2 » 27 gru 2019, 4:30
-
volord2
- The One Whose Name Cannot Be Spoken
-
Postautor: vlord » 19 kwie 2022, 15:04