Kerri88 pisze:Ja uważ am ż e neistety nie da sie nauczyc zadnego jezyka samemu w domu. Radze wybrać sobie jakąś dobra szkole jezykowa z kursami dla doroslych. sa rozne poziomy. napewno każ dy znajdzie coś dla siebie, inaczej to tylko szkoda czasu ponieważ efektów moż e nie być
HiperMaslaw1814 pisze:Sporo zależ y od tego na jakim pułapie jesteś przed rozpoczęciem nauki (czy znasz podstawy, czy zaczynasz od zupełnego zera) i jaki poziom chcesz osiągnąć (umiejętność pisania prostych zdań moż na nabyć stosunkowo szybko, ale ze swobodą wypowiedzi będzie trudniej)
eyde pisze:Samodzielna nauka nie jest tak skuteczna jak w szkole. Najlepiej zapisać sie na jakić kursik. Ja chodzę do szkoły TFLS i jestem bardzo zadowolona. Mają tam świetnych wykładowców i całkiem dobre ceny. Dużo uwagi zwracają na speaking, co bardzo mi sie podoba, bo nigdy nie byłam w tym dobra.
IzabelaM pisze:sama chciałabym poznać sekret na szybką naukę angielskiego
wroobel22 pisze:Bardzo poprawiłem swój speaking na kursie w TFLS. Zajęcia z native speakers w szkole tfls stanowią doskonałe uzupełnienie kursów ogólno językowych i egzaminacyjnych. Nacisk kładziony jest nie tylko na przełamanie bariery komunikacyjnej, ale także poszerzenie zakresu słownictwa o zwroty i wyrażenia z życia codziennego oraz na rozróżnienie stopnia formalności i formy wypowiedzi w zależności od sytuacji.
prayer for cleansing pisze:Dla mnie nie ma nauki jezyka w Polsce.
jabcia pisze:Polecam TFLS. Przed pójściem tam na kurs czytałam dużo pozytywnych opinii i wszystko się sprawdziło. Bardzo poprawiłam swoją znajomość języka. Lektorkę miałam konkretną, bardzo koncentrowała się na rozwiązywaniu testów pod egzamin, ale nie tylko. No i oczywiście dużo rozmawialiśmy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości