Anonymous pisze:Moż e trochę nie na temat, ale sprawa jest dośc zabawna więc napiszę.
Kiedyś czytałem artykuł o najdziwniejszych nie usuniętych aktach prawnych Anglii.
No i okazało się, ż e od XII wieku każ dy Anglik moż e zabić Szkota, jeż eli jest on w Yorku i ma ze sobą łuk oraz strzały.
Drugim bardzo ciekawym przepisem jest zakaz umierania w Izbie Gmin.
Fylgja pisze:...
- i nie potrafie zrozumiec dlaczego wciaz w wielu miejscach, nawet nowych domach maja osobne krany do cieplej (zwykle strasznie goracej) i lodowatej wody, na dodatek na przeciwlegluch brzegach umywalki! Krany te tez sa potwornie krotkie tak, ze ledwo wlozysz pod nie dlonie...
Bigos25 pisze:Najdziwniejsze są na pewno krany i moim zdaniem - puddingi. Do dziś nie mogę pojąć jak moż na wszamać taki przykładowo pudding z rybą. Ogólnie kuchnia angielska nie powinna w ogóle istnieć Pozdrawiam.
Bigos25 pisze:Najdziwniejsze są na pewno krany i moim zdaniem - puddingi. Do dziś nie mogę pojąć jak moż na wszamać taki przykładowo pudding z rybą. Ogólnie kuchnia angielska nie powinna w ogóle istnieć Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości