KamJareck pisze:Nie ma jednej złotej zasady nauki języka obcego, ponieważ tak jak w normalnym ż yciu - angielskiego uż ywa się do wielu rzeczy, przykładowo:
- czytanie gazet,
- rozmowa z przyjaciółmi,
- czytanie wiadomości w internecie,
- oglądanie telewizji i filmów.
Aby zdobyć te umiejętności, trzeba się też uczyć NATURALNIE pod nie. Oczywiście na początek gramatyka, proste rozmówi i trening.
Nie zamykajcie się w jednej metodzie! Jeśli robisz fiszki, rób też róż ne ćwiczenia na gramatykę. Jeśli czytasz książ ki, oglądaj też filmy czy filmiki edukacyjne. Poza tym techniki niekonwencjonalne. Warto robić sobie np. autohipnozę, metody relaksacyjne, ja np. testuję afirmacje mp3 (to na dłuż szą metę) http://hepika.pl - duż o czytania i trzeba poświęcić trochę czasu, ale metoda do nauki jest świetna.
KamJareck pisze:To znaczy wiesz... afirmacje to jeden ze sposobów z jakimi ucze się angielskiego, bo to nie jest wykorzystywane tylko do angielskiego, ale tez na poprawę humoru, czy na mobilizację do pracy i takie tam.
Hepiki słucham tak 2 razy dziennie (przynajmniej się staram), ale często też medytuję na sucho. Sporo nauczyłem się samemu i np bawię się w takie rzeczy jak autohipnoza, relaksacja itp. Jak nauczysz się z czasem takich rzeczy, to naprawdę ułatwisz sobie ż ycie w wielu jego dziedzianach
Leszczu88 pisze:Z własnego doświadczenia wiem, ż e najlepiej nauczyć się języka przeprowadzając się do anglojęzycznego państwa![]()
A jeśli nie moż emy to cóż , sam podniosłem swoje umiejętności rozumienia i pisania poprzez filmy oglądane z polskimi bądź angielskimi napisami (polecam z angielskimi ofc). Moż na połączyć przyjemne z poż ytecznym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości