praca mgr -temat -proszę o pomoc

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

praca mgr -temat -proszę o pomoc

Postautor: matyldaa » 20 sie 2008, 11:37

Witaj Xeo:)
Moj problem nie będzie róż…nił sie od tego którymi do tej pory najczęściej się zajmowałeś a mianowicie tematem pracy mgr z metodyki. Ku mojemu nieszczęściu tematyka seminarium została narzucona a jest to: problematyka związana z czytaniem w języku obcym i jego powiązań z czytaniem w języku ojczystym. Dziedzina w ktorej nie czuję się za dobrze...:/ Prace licencjacka pisałam about the implementation of MI theory in speaking activities więc jedno z drugim niewiele ma wspólnego...:/ Jednak bradzo mnie interesuje cała teoria Gardnera i jej zastowowanie w nauczanjiu języka. Chciałabym sprobować to jakos połączyć. Moja prośba zatem, czy podsunąłbys jakis temat który wiązałby te dwa zagadnienia? Czytając poprzednie posty natknęłam sie na Teaching reading using MI theory ale wydaje mi sie ona za ogólny. Ponadto jakoś ci꿅ko wydedukować mi koneksje między np. typem inteligencji dominującej u danego ucznia a poziomem umiejętności czytania..:/ mam rację?
Prosze o pomoc I'll be grateful;)
matylda
matyldaa

Re: praca mgr -temat -proszę o pomoc

Postautor: xeo » 20 sie 2008, 20:04

No to moż…e napisz pracę na temat strategii nauki czytania w języku ojczystym i obcym - strategie to nic innego jak multiple intelligencies czyli jak efektywnie/szybko/najlepiej/w ogóle nauczyć się (lub kogoś) czytać po polsku i w języku obcym.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 25 sie 2008, 20:16

a mogłabym Cię prosić o skonkretyzowanie Twoich myśli? Taki przykładowy temacik? thx pozdrawiam
Gość

Postautor: xeo » 25 sie 2008, 21:02

(The role of) Multiple intelligencies in acquiring reading skills in mother-tongue and foreign languages. (comparative study)
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl