pomoc w streszczeniu

Ty odrabiasz, my sprawdzamy.

pomoc w streszczeniu

Postautor: kamil16011991 » 04 lut 2008, 20:45

Witam. Mam prośbę. Czy mógłby mi ktoś krótko streścić po angielsku (100 słów) o czym jest ten tekst "Maz Alicji, Henry byl czlowiekiem o ustalonych zwyczajach. Po powrocie do domu dokladnie o szostej ona czekala na niego w kuchni z piwem. Dzisiaj sie usmiechala - dzien mial byc inny, byla to ich dzieciata rocznica slubu. Na srodku stolu w pokoju stala duza, lodowa statuetka calujacej sie pary i na gosci czekalo 12 kieliszkow. Alicja wypatrywala wieczora. Byla bardzo szczesliwa, miala piekne dziecko spiace na gorze, kochany dom i meza, ktorego uwielbiala. Henry otworzyl drzwi i wszedl do kuchni. Ona obrocila sie aby go pocalowac i dac mu jego piwo. "Usiadz" powiedzial Henry. "Mam cos do powiedzenia" Alicja nie miala pojecia, ze w ciagu nastepnych dwoch minut jej cale zycie ulegnie zmianie. "przykro mi" on powiedzial"I to jest takze nasza rocznica, ale to tak wlasnie jest, ze ja i Kaska kochamy sie. Bobby nie bedzie tesknil za mna jest za mlody" Ona nie wierzyla wlasnym uszom, Byla jak we snie. "przygotuje sie do party" powiedziala .
Weszla do pokoju i gdy wrocila Henry stal tylem do niej pijac piwo. Ona niosla cos ciezkiego. Obrocil sie "Co do diabla..." to byly ostatnie slowa Henryego Jaksona. Jego zona uderzyla go w glowe. NA poczatku znieruchomial, po czym upadl na podloge. Nieczekiwanie Alicja zaczela myslec bardzo jasno. Zaniosla z powrotem lodowa statue do pokoju i zadzwonila po policje. Po czym podciagnela centralne ogrzewanie i poszla na gore zrobic makijaz.
Policja zjawila sie szybko.
"czy jest on w porzadku?" ona spytala
"On nie zyje"
Alicja krzyczala" nie, nie, nie Henry! oh Henry!" Poprzez jej lzy opowiadala jak polozyla dziecko do lozeczka i zeszla na dol i znalazla Henryego na podlodze w kuchni.
"Wlamywacze" powiedzial detektyw Parry
Wzieli ja do pokoju
"Pani Jakson, prosze usiasc, Sierzant Taylor, wez pani Jakson drinka. Brandy i troche lodu. Phew! Ale goraco w tym pokoju. Mam nadzieje ze pani nas zrozumie, musimy przeszukac dom natychmiast aby znalesc narzedzie zbrodni." W pokoju robilo sie gorecej. Nieoczekiwanie ramie odpadlo od lodowej statuetki na stol. Topilo sie. Sierzant Taylor podszedl do statuly i wzial topiace sie ramie. Pokruszyl go na kawalki i troche wrzucil do brandy Alicji.
"Phew!. czy moge dostac szklanke wody pani Jakson, jest tak gorace tutaj" . " Ja mysle ze wszyscy potrzebujemy po jednej" powiedzial detektyw. "I z lodem" Oni wszyscy byli rozgrzani i spragnieni.
Przyjaciele Alicji przybyli" Biedna Alicja, Biedny Henry!" oni plakali i probowali pocieszyc ja. "o dziekuje wam, dziekuje" szlochala Alicja" Prosze, wezcie sobie drinka. Obsluzcie sie sami" Wszyscy mieli drinki, dzin z tonikiem, whiski - i wszyscy mieli lod. Stalua byla teraz prawie tylko kaluza wody na podlodze.
"zastanawiam sie czym uderzyl go wlamywacz" powiedzial jeden z gosci.
"Kto wie?" odpowiedzila druga, pociagajac lyk jej drinka.
Alicja slyszala konwersacje i usmiechala sie do swojej brandy.
" byłbym bardzo wdzięczny :P
kamil16011991
newbie

Re: pomoc w streszczeniu

Postautor: vlord » 06 cze 2022, 0:05

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken